АМЕРИ РАЗГРАБИЛИ ЛЕК ЗА КОВИД-19? САД купиле све залихе лека Ремдесивир на свету!

AMERI RAZGRABILI LEK ZA KOVID-19? SAD kupile sve zalihe leka Remdesivir na svetu!

1 jula 2020

Američka administracija predsednika Donalda Trampa kupila je skoro sve količine leka Remdesivir u svetu u naredna tri meseca, leka koji se pokazao efikasan u lečenju Kovida 19. Stručnjaci su uznemireni jednostranim potezom SAD po pitanju Remdesivira kao i širih implikacija, strahujući šta će se desiti kad se jednom pojavi vakcina za korona virus.Lek koji je prvobitno razvijen za ebolu, proizvodi firma Džilid Sajensis. Prvi je koji je američka agencija za lekove odobrila za upotrebu u lečenju korona virusa. Pokazalo se da on pomaže ljudima da se brže oporave od bolesti. Prosečna terapija za lečenje korone obuhvata šest doza ukupne cene 3.200 američkih dolara.

Predsednik Tramp sklopio je sjajan ugovor sa Džilidom za 500.000 doza što je do 100 odsto proizvodnje Džilida u julu, 90 odsto u avgustu i 90 odsto u septembru, navelo je američko ministarstva zdravlja.

KOMENTARI2 komentara

  1. Rista says:

    Džilid je kompanija Džingis Kana, praoca Amerikanaca. Sve to lepo piše gore u tekstu. Ebola reklame medija amerike su nestale nakon videa jednog nigerijskog lekara koji je otkrio prevaru sa ebolom ali se uskoro opet vraćaju na smrtonosnu rijaliti korona scenu sveta jer je virusološki naučno dokazano da je nigerijski lekar umro od ebono bole. Lekovi protiv ebono bole nisu prodati zbog tog nigerijskog lekara ali sada je izvršena nadoknada Džilingu za sve propuste koje je svet napravio odbijajući te lekove. Ebola, korona i hiv nisu uspeli da satru Afriku i to je bila najveća nepravda prema plemenitoj farmako industriji.

  2. znojni Mirko says:

    Amerikenjoidima kao i KROmanjoncima treba lek za mozak, ovo za guz'cu je slabo :-)))

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *