АМЕРИ РАЗВИЛИ ОЗБИЉАН БИЗНИС У СИРИЈИ: Конвоји не престају да се крећу, бахатост не познаје границе! (ФОТО)

AMERI RAZVILI OZBILJAN BIZNIS U SIRIJI: Konvoji ne prestaju da se kreću, bahatost ne poznaje granice! (FOTO)

20 maja 2021

Američke snage nastavile su da kradu i pljačkaju sirijske resurse, uključujući naftu, gas i pšenicu, u saradnji sa milicijom KSD-a, dok su konvoji kamiona prevozili ogromne količine ukradenih zrna pšenice iz silosa Tal Alu kroz nelegitimni granični prelaz.Lokalni izvori rekli su SANI da su američke snage izvele transport koji se sastojao od 27 vozila natovarenih ukradenom sirijskom pšenicom iz silosa Tal Alu prema iračkim teritorijama preko nelegitimnog prelaza al- Valid.

U poslednja dva dana američke snage prevezle su u Irak oko 100 vozila i kamiona natovarenih kontejnerima i rezervoarima za naftu i određenim brojem hladnjača u pratnji vojnih vozila.

(Sana)

KOMENTARI7 komentara

 1. elektrićar says:

  Neopravdano se uvek govori "ciganska posla" ... Ispravno je "američka posla" ???

  • Demokratija says:

   Pa oni su i zato tu. Da uzmu sta mogu i odu.

  • ANA says:

   Dobro reče! Najveći bijednici i pljačkaši na planeti su baš ovi potomci, onih koji su istrijebili jedan autohtoni narod, otimajući mu zemlju.

 2. miliorad5 says:

  što ih ne bombarduju avioni bez oznaka,posle par konvoja prestaće:)pa čak i da znaju da su rusi neće ništa uraditi, to je privatna operacija par "komadanata" u kombinaciji sa američkim poodoficirima,treba ih jednostano spaliti:)i "komadante i amerikance,opušteno bre:)to su obični pljačkaši.

  • ANA says:

   Trebalo bi im pokazati, već jednom!

 3. Rista says:

  Ma to su zaista sitna šićarska privatna posla nekih oficira. Imaju privilegije, bre. Međutim, to je sića spram stvarnih poslova u Siriji i skretati pažnju na takav sitniš, samo je skretanje pažnje. Mada to nije nikakva tajna ali mediji pažljivo ne smeju da pišu o tome. Jedna od najvećih američkih i svetskih kompanija za transport, bušenje, preradu nafte i prodaju derivata je danas na glavnim sirijskim izvorima i niko ne sme ni da je spomene od velikih saveznika Sirije a ne još i da ih napadne, jer te izvore čuvaju dva američka vojnika. Dosta i jedan ali da mu ne bude dosadno. I ko sme da ih dirne? Ja ne bih i da smem. Kada bih otišao tamo, zatražio bi deset bureta nafte i prodavo na crno u Srbiji, ko što su neki prodavali rusku burad nafte sa dunavskih šlepera. Rusi bili darežljivi bre. I fala im ka braći. Bilo bure ruske nafte 100 maraka i nikada nije bilo dosta. Sve što Rusi bace u Dunav narod kupovo na licu mesta(naravno, moraš prvo Rusima da daš koju marku pa tek onda dobiješ burad. To se zove investiranje u biznis, jel tako?) U one crne dane sankcija i izolacije ta nam ruska nafta bila ko suvo zlato. Inače, u Siriji biznis rade samo Amerikanci a svi ostali samo ratuju. Tako ti to kad si najjači badža u selu. Ne moraš više ni da se tučeš, samo ubiraš plodove a ima njih dosta koji pucaju naokolo. I sa svih strana Sveta.

 4. Isukrst of evil says:

  Anglo-cifutski lopovi. Iz istog soja kao i Covid mafija.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *