AМЕРИ ШAЉУ ВОЈНЕ ЕКСПЕРТЕ НA КРИМ: Москва поручује да је боље дa иду нa Месец!

AMERI ŠALJU VOJNE EKSPERTE NA KRIM: Moskva poručuje da je bolje da idu na Mesec!

12 novembra 2017

Američki vojni inspektori na poziv Kijeva planiraju da obave inspekciju, ne samo u Ukrajini, već u Dombasu, Lugansku i verovali ili ne, i na Krimu koji je u međuvremenu postao sastavni deo Rusije.

Moskva odgovara da Kijev i SAD mogu sprovesti inspekciju samo na Mesecu.

– Američka strana je teritoriju Autonomne Republike Krim uključila u inspekcijsko područje, što je još jedan dokaz da SAD ne priznaju pripajanje poluostrva Ruskoj Federaciji – izjavio je ukrajinski ministar obrane.

Ukrajinsko Ministarstvo obrane navodi kako će „multinacionalna  grupa inspektora, Sjedinjenim Državama doći 13. novembra  kako bi u Ukrajini pratila vojnu i političku situaciju u središtu i na jugoistoku zemlje.

– Očekuje se da će inspektori posetiti vojne jedinice na području antiterorističke operacije u Donjecku i Lugansku. Osim toga, SAD su u inspekcijsko područje uključile i Krim – navodi se u saopštenju.

Prema dostupnim informacijama, u timu inspektora, osim eksperata iz SAD, biće i predstavnici  Kanade i Danske.

Na Krimu su saopštenje Kijeva nazvali „bolesnom fantazijom“.

– Ovo je još jedna bolesna fantazija ukrajinskih vojnih funkcionera, koji ne razumeju da ništa ne zavisi od njih, ni od njihovoe zemlje – rekao je Dmitrij Polonski, potpredsednik vlade Krima.

Dodao je „kako u situaciji kada neki tako slobodno počnu raspolagati teritorijima drugih naroda to u velikoj meri uzrokuje ne samo zbunjenost, već i smeh“.

Polonski je, takođe, naglasio da je poset Krimu moguć samo na poziv ruske strane.

– Što se tiče posete stranih vojnika na teritoriju Republike Krim, na Krimu može biti samo jedna vojska – vojska Ruske Federacije – dodao je on.

Poslanik u ruskoj Dumi sa Krima Mihail Šeremet posavetovao je vodstvo Ukrajine da izvrši inspekciju vojno-političke situacije na Mesecu.

– Ovo je smešno, a izjave Kijeva više nikoga ne iznenađuju. Mogu pregledati Mesec. Eno im ga gore – rekao je Šeremet.

Šeremet je rekao i „da američki vojni inspektori mogu posetiti Krim samo kao turisti, odmoriti se i uživati u lepotama poluostrva.

Šef Komisije Saveta federacije za informacionu politiku Aleksej Puškov prokomentarisao je na svom nalogu na Tviteru medijska saopštenja o američkom planu da uputi 20.000 mirovnjaka u Donbas.

„Oni buncaju! Nije to okupaciona armija koja će Kijevu vratiti Donbas protiv njegove volje. Neka zaborave!“, napisao je senator.

Puškov je podsetio da će upućivanje mirovnog kontingenta i Donbas biti razmatrano na sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, čija je stalna članica i Rusija.

„Upućivanje bilo kog kontingenta preko UN dozvoljava Savet bezbednosti, to jest, i Rusija. SAD pokušavaju da pridaju misiji UN funkcije NATO vojske. Neće moći“, napisao je Puškov.

Ranije je američki list „Volstrit džurnal“ saopštio, pozivajući se na izvore, da američke vlasti nameravaju da predlože Rusiji plan za razmeštanje 20.000 mirovnjaka na istoku Ukrajine.

Prema rečima ukrajinskog šefa diplomatije Pavela Klimkina, Ukrajina, SAD, Nemačka i Francuska praktično su izradile zajednički nacrt rezolucije UN o mirovnjacima u Donbasu.

(rs.sputniknews.com, logicno.com)

KOMENTARI3 komentara

  1. zlatko says:

    Ma da! Sad bi oni da osveže, podignu i raspire rat koji jenjava. Kijev više nema snage za ratovanje, a ni ostali ne mogu da sastave računicu po kojoj bi im se isplatilo da se direktno, svojim trupama i pod svojom zastavom uključe u operacije. Rado bi oni to učinili kao što su rado bombardovali Jugoslaviju, samo da nije Rusije. Zato izmišljaju zaobilazne načine da se prišunjaju Ukrajini i Krimu kroz razne komisije, radne grupe, inspekcije i slično, a kad se oni jednom domognu Krima, vršljaće do mile volje. Ali niti će stići tamo, niti bi mogli vršljati, taman i da se tamo nadju. Ta buva ih neće ponovo ujesti. SR Jugoslavija je bila njihova premija na lutriji, čista slučajnost, sticaj za njih srećnih, a za nas nesrećnih okolnosti. U Ukrajini nema ništa srećno za njih.

  2. Hruscov says:

    Sve vec vidjeno, ajd da vidimo sta ce biti sa ozbiljnijim igracima.

  3. Novo doba says:

    Pa valjda su mislili na to, da obzirom kako nikada nisu ameri ni bili niti će stići na mesec, tako isto učine i sa ruskim Krimom. Možda mogu da prave snimke i varaju narode i svoju naciju ali Ruse prevariti neće. "No on the Moon, no on the Krim".

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *