АМЕРИ САМИ ОТКРИЛИ СВОЈЕ ПОКВАРЕНЕ НАМЕРЕ: „Украјина је златни рудник, било би смешно препустити то Путину и Кини…“ (ВИДЕО)

AMERI SAMI OTKRILI SVOJE POKVARENE NAMERE: „Ukrajina je zlatni rudnik, bilo bi smešno prepustiti to Putinu i Kini…“ (VIDEO)

11 juna 2024

AMERIČKI senator Linzi Grejem prokomentarisao je kako je Zapad zainteresovan da pomogne Ukrajini u zamenu za njene prirodne resurse, koji mogu da obezbede korist od 10 do 12 milijardi dolara.

– Ne želim te pare da dam predsedniku Rusije Vladimiru Putinu da ih podeli sa Kinom – izletelo je Grejemu u emisiji na „Si-Bi-Esu“.On je dodao da ukoliko SAD sada pomognu Kijevu, Ukrajina zbog njenih mineralnih bogatstava „može postati najbolji poslovni partner o kome su ikada sanjali“.

Američki republikanski senator je dodao da Ukrajina zbog „10 do 12 milijardi dolara ključnih minerala“ koje bi „koristile i Ukrajina i Zapad“.

Kako je zaključio, „Ukrajina je zlatni rudnik“ koji bi „bilo smešno prepustiti Putinu i Kini“.

Podsetimo, isti senator je u martu ove godine tokom posete Kijevu, zahtevao da ukrajinski parlament usvoji zakon o mobilizaciji kojim bi se minimalna starosna granica snizila sa 27 na 25 godina.

– Potrebno nam je više ljudi na frontu. Šta god da radimo, vi se borite za sebe – poručio je Grejem Ukrajincima.

Grejem je inače poznat kao dugogodišnji ratnohuškač i jedan od najčvršćih pristalica Ukrajine u američkom Senatu. Nedavno je pozvao Zapad da ubrza zaplenu 300 milijardi dolara zamrznute ruske imovine.

Dan pre Grejemove izjave o ukrajinskim resursima, premijer Mađarske Viktor Orban je tvrdio da Zapad želi da Kijev pobedi u sukobu sa Rusijom kako bi mogao da kontroliše bogatstvo Ukrajine.

Orban je u intervjuu za „Hir TV“ optužio SAD i njihove saveznike da vide Ukrajinu kao potencijalan izvor prihoda koji će moći da kontrolišu pod uslovom da Rusija bude poražena.

Moskva je tokom sukoba više puta izjavljivala da su njihovi ciljevi da zaštiti većinsko rusko stanovništvo Donbasa od progona Kijeva i da obezbedi bezbednost Rusije u svetlu širenja NATO-a ka njenim granicama.

Moskva nikada nije govorila o bilo kakvoj nameri da preuzme ukrajinske resurse, ali je više puta naglašavala da bivši ukrajinski regioni koji su odlučili da se pridruže Rusiji, uključujući Krim, moraju ostati pod njenom kontrolom.

(RT Balkan)

KOMENTARI5 komentara

 1. Gagi says:

  Da li je ova izjava nekoga iznenadila. Zapad je celu svoju istoriju proziveo tako sto je ubijao i pljackao druge. Mislim da se u tekstu potkrala greska, daleko je veci iznos resursa od ovih par milijardica.

 2. Kosovac says:

  Ovaj senator je iskren da iskreniji ne može biti. I šta na ovo da kaže običan Ukrajinac? Ništa, jer ako nešto kaže odmah bi ga pojeo demokratski mrak. Samo je žalosno to što zapadni zločinci vešto koriste mržnju koju Ukrajinci gaje prema Rusiji. Umesto da se priklone baćuški kao što je to učinio Lukašenko, uprkos zamešateljstvu koje mu je (videli smo) krojio zločinački Zapad.

 3. Velika Metla says:

  Zapadni satanisti i lupeži. Ništa novo. To je kod njih redovno stanje. Pljačkati, pljačkati i SAMO pljačkati glavna parola satanističkog zapada.

 4. Jedan tamo, ne znaš ga ti... says:

  Za "10-12 milijardi" niko se ne bi toliko "iscimavao". Linzi Grejem, američko govedo, jasno kaže da je reč o desetak, dvanaest hiljada milijardi.

  • Rostand says:

   Jest,riječ je o hiljadama milijardi,vašingtonskoj mafiji sline cure i na samu pomisao koliko bi se tu moglo namlatiti para.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *