АМЕРИ САТЕРАНИ У ЋОШАК: Како је руски С-400 ставио САД у мат позицију

AMERI SATERANI U ĆOŠAK: Kako je ruski S-400 stavio SAD u mat poziciju

21 jula 2020

Testiranje sistema protivvazdušne odbrane S-400 od strane turskih oružanih snaga dovele su Sjedinjene Države u veoma težak i ranjiv položaj.

Pre nekoliko dana, kompleksi S-400 Trijumf, koje je Rusija prebacila u Ankaru, testirani su u turskoj vojnoj bazi Mjurt.Predstavnici vojne komande Rusije više puta su rekli da domaći sistem ima jedinstvene karakteristike, koje ne bi mogli da budu kopirani od stranih konstruktora. Konkretno, sistem bez problema otkriva avione zasnovane na stelt tehnologiji.

Takve stvari izuzetno pogađaju ponos Amerikanaca, naviknutih da pogrešno veruju da je njihovo oružje najbolje. Međutim, njih je najviše naljutilo to što je za S-400 interesovanje pokazala i najjača NATO država, Turska.

Ni ubeđivanje ni pretnje nisu prisilili Ankaru da se predomisli. Štaviše, primer Turske pokazao se zaraznim, a Trijumf je danas na listi stranih kupaca, uključujući Kinu, Katar, Saudijsku Arabiju, Irak, pa čak i Maroko.

Sjedinjene Države pokušale su da zauzmu veliki tržišni udeo za svoje i druge zapadne proizvođače oružja, preteći potencijalnim kupcima ekonomskim sankcijama, koje će, u slučaju Iraka, Maroka i drugih država koje podržavaju zapad, verovatno odbiti da kupe S- 400.

Ipak, Vašington se našao u veoma ranjivom i teškom položaju. Jasno je da nije spreman da preduzme ekstremne mere.

Ako Sjedinjene Države budu rizikovale da uvedu oštre sankcije Ankari, tako će samo gurnuti Tursku ka bližoj vojno-tehničkoj saradnji s Rusijom.

Stoga je Rusija, prodajući Trijumfe članici NATO-a, saterala Sjedinjene Države u ćošak, iz koga neće moći da izađu bez gubitaka.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI5 komentara

 1. Pravda stize polako ali sigurno stize says:

  Ako bi Turska krenula protiv Rusije ne bi im pomogao S400 bas ni malo 😂😂😂😂. Imaju Rusi sa cime da uniste elektroniku na daljinu i da S400 postane recikazno zeljezo 😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  • padre says:

   Ma to je laprdanje, da su Rusi toliko glupi i zaostali, koliko jih prave, ne bi se toliko bavili njima!Prave galamu,kaokuće, koje se uplaši,pa laje li, laje sa podvijenim repom!

  • Tokio says:

   🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 2. MALI PERICA says:

  ako i neka ih u cosku. .

 3. uddu says:

  Izraelci se sprdaju sa njihovim S 300 ,pa 400 ,pa 500,Gađaju Damask gad god hoće a ruski sistemi služe samo za reklamu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *