АМЕРИ СЕ СПРЕМАЈУ ЗА РАТ ВЕЛИКИХ РАЗМЕРА? Конгрес донео одлуку која је упалила црвени аларм у свету

AMERI SE SPREMAJU ZA RAT VELIKIH RAZMERA? Kongres doneo odluku koja je upalila crveni alarm u svetu

25 maja 2021

Uprava za budžet američkog Kongresa objavila je prognozu za narednih deset godina, po kojoj će održavanje nuklearnog arsenala američke vojske na godišnjem nivou porasti do 60 milijardo dolara, navodi se na sajtu uprave.

Prognoza budžeta za nuklearne snage sastavljena je prvi put za dve godine, za period od 2021. godine do 2030. godine. Od ukupnog iznosa koji je od prošle prognoze (2019. godine) porastao sa 494 milijarde dolara na 634 milijarde dolara (do 2030. godine), dve trećine će potrošiti Pentagon.

Amerikanci će najviše novca potrošiti na podmornice sa interkontinentalnim balističkim raketama. Rast budžeta za održavanje nuklearnog oružja za 28 odsto uslovljen je skupim programima modernizacije snaga za nuklearno odvraćanje. Među njima je pravljenje novog hiperzvučnog raketnog naoružanja.

Juče je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije objavilo podatke o ukupnom broju strateškog naoružanja Rusije i Sjedinjenih Američkih Država u okviru Sporazuma o ofanzivnom strateškom naoružanju (START 3) koji je ranije produžen na pet godina. U kategoriji „razmeštene interkontinentalne balističke rakete, razmeštene balističke rakete na podmornicama i raspoređeni teški bombarderi“, Rusija ima 517 jedinica, a SAD 651 jedinicu.

 

KOMENTARI6 komentara

 1. miliorad5 says:

  oni su već SADA spremni za veliki rat na DVA fronta,oni se naoružavaju već nekoliko decenija iz sve snage a rezerve su im OGROMNE,ali sve vreme prodaju priču o "slabosti" i "ugroženosti" USA.Namera im je da OGROMNIM količinama srednje kvalitetnog naoružanja prethodne genearcije jednostavno UGUŠER protivnika nepresušnim talasom STANDARDNE tehnike ,koji je do 10% filovan najnovijim generacijam naoružanja i to se pretežno odnosi na vazdušne snage.vojna industrija u americi radi punom parom i to NEPREKIDNO već više od 40 god,pa vi zamislite šta su oni nagomilali u rezervama.Lažne su tvrdnje da im je armija oslabljena i nespremna njiohv jedini problem je kako naći budale da ratuju sa tom tehnikom ali i to će uskoro biti rešeno uvodjenjem vojne diktature u USA čiji je početak upravo čitava ova predstava sa zadnjim izborima u toj državi,jer zadnji slobodni izbori u USA su bili oni na kojima je džomi karter postao predsednik, posle toga i posle regana to je SVE namešteno i na svakim izborima se sve više nameštalo i kralo da bi smo došli od bajdena i potpuno OTVORENE opstrukcije američkog izbornog sistema i OTVORENE kradje glasova.TO sugerišpe dalji razvoj situacije tamo i jedini ishod je sigurno uvodjenje neke vrste vojne hunte ali ovoga puta poptuno ozakonjeno sa drastičnom represijom nad stanovništvom,a sve pod izgovorom opasnosti od spoljnih i unutrašnjih neprijatelja "demokratije" a onda sledi RAT.To će se desiti mnogo mnogo brže nego što se misli a oružana čarka sa rusima je predvidjena da bude katalizator akcije na unutrašnjem planu,oni ne mogu više da dozvole čak ni farsu od izbora i zato će uvesti suspenziju kongresa itd.itd.SVe ovo nas čeka u sledećih god.dana a sada, ovih dana, prvo sukob sa rusima,i onda hlabuka o nevinim američkim vojnicima ,odmazdi itd.itd.Mislim da najkasnije u toku sledeće godine 0oni planiraju ozbiljan rat svetskih razmera.

 2. Sančo Pansa says:

  Rusija bi trebalo da raspali (bez najave) po USrA vojnim centrima, i tako spasi sebe i ostatak miroljubivog sveta, jer sve govori da oni rade na sistematskom napadu na Rusiju...

 3. Archelay says:

  Sve je ovo "kad bi bilo-sta bi bilo"da bi pokazali svetom da su jos Neki.To bi bilo tako ako svi spavaju a oni-budni.A oni sto su budni,za razliku od njih tehnikom su isli na nivou naucne fantastike pa im preostaje da se bave retorikom"kada oni mogu-mozemo i mi".Teoretski je moguce ali sumnjam da se rat dobija teorijom.

 4. Rista says:

  "demokratska" Amerika je pokrenula kriminalnu istragu sa oko 170000 inspektora koji su počeli "preglede" svih poreskih papira i ugovora Trampa i njegove familije u zadnjih 123,99 godina, dakle još od srednjeg veka. Angažovani su i CIJA i FBI i policija i vojska. To znači da će cela Trampova familija biti uništena i pohapšena kao i Kenedijevi u prošlom veku, Romanovi u Rusiji i Poslednji Kineski Car u Kini. Dakle, udarili su ne samo na Trampa nego na celu familiju a usput i na saradnike za vreme 4 godine kada je kao bio precednik Amerike. Sinovi, snaje, babe, tetke, Trampov deda iz Nemačke, Melanija i njena porodica...ama baš svi su pod kriminalnom istragom i većina će završiti u doživotnom zatvoru. "demokratska" propaganda trenutnog nedefinisanog režima u Americi je zasula američke TV, američki "komedijaši", glumci i prateća beda sipaju vatru po Trampu i tako je "istraga" o Trampovim "zločinima" podignuta na najprimitivniji nacistički progon jedne ličnosti. Sprema se genocid nad Trampovom familijom. Verovatnpo se spremaju da ga optuže za zločine prema američkom narodu i ta vrsta propagande je sve jača u američkim medijima. Uskoro će se slobodni srpski-nemački mediji pridružiti jatu lešinara i iscrpno će vas izveštavati o "genocidu" koje su izvršili Tramp i njegova familija nad Amerikancima.

 5. Rista says:

  Tramp je trenutno zbunjen i pogrešno vidi nadu u podršci koju mu još uvek daje najveći broj Amerikanaca i nažalost, propustiće momenat kada je trebalo da pobegne u Rusiju sa celom familijom i tako im sačuva žive glave. Milorad je samo malo pogrešio. U Americi se ne zavodi vojna diktatura, nego je već skoro zavedena "demokratska" sudsko - policijska diktatura u kojoj generali po običaju slede "politička" naređenja POLITIČARA. Drugim rečima, na čelu su POLITIČARI pod skutima demokratskog kapitala. Malo nedefinisan pojam, ali tako je. Ti skuti kapitala mogu biti i rasparani ako političari misle da nisu dovoljno plaćeni. Njihovo nije da prave pare, taj zadatak pripada kapitalistima a političari su tu da obezbede nesmetan rad kapitala i oni direktno komanduju vojskom, policijom i sudovima. Znači prava moć je u rukama političara a prividna moć je u kapitalu. Iako su i političari i kapital vezani pupčanom vrpcom, izvršna moć je u rukama političara a ne kapitala. Tramp je kapitalista, milijarder ali milijarde ga neće spasiti jer se zamerio "demokratskim" političarima. To je odavno pripremano a sudije u Americi već skoro jednu deceniju ne sude po Američkim zakonima nego po svome slobodnom nahođenju koje im je "demokratska amerika" već usadila u glavu. (imate primer nameštenog suđenja guverneru Ilinoisa Rodu Blagojeviću, srpskog porekla koje je zasmetalo tada američkoj antisrpskoj propagandi)Američke sudije su iznad američkog Ustava i Zakona i kada zatreba, uopšte se ne drže Zakona, a Tramp će uskoro imati priliku da shvati koliko je bezvezno njegovo oslanjanje na Ustav i Zakon Amerike. Trampovi advokati su dali tako jadne izjave i tako jadne i bedne planove za odbranu Trampa da je istog momenta bilo jasno da ga neće braniti kako se Tramp nada nego da će čuvati svoja lažljiva advokatska leđa.

 6. Rista says:

  Američki generali su mentalno nesposobni da zavedu vojnu diktaturu, a ako se "demokratska" Amerika i osloni pomalo na generale, to će biti samo "demokratski" generali. Uostalom, američki generali imaju sporazum sa Državom već par vekova da će imati ogromne plate kao i sve beneficije i zaštitu od optužbi za silovanja i seksualne terevenke zauvek ako se klone vojnih prevrata. Oni se tako školuju po svojim vojnim akademijama i mentalno su obrađeni da slušaju političare "demokratskog kapitala". U Americi je već skoro zavedena političko demokratska, policijsko sudska diktatura. Eto, toliko o nekada demokratskoj Americi, ako je to ikada i bila. I ne zanosite se nekom silom "američke vojske" i diktature unutar Amerike. Američka vojska je sila samo izvan američkih granica a u državi vlada teror demokratskih političara, policije, sudija i medija. Tu vojska nema svoju ulogu ni pod razno. Američka policija je već danas potpuno naoružana specijalnim vojnim naoružanjem. Policija Amerike nije samo policija nego je i neka vrsta paravojske unutar Amerike. I to po zakonu. I ne zavaravajte se da je ovo u Americi urađeno da bi Amerika krenula u neki Svetski rat. Ovo je urađeno da Amerika nesmetano i neograničena svojim zakonima i ustavom može da pritiska čak i vojno POJEDINAČNE države a da izbegne sukob svetskih razmera gde bi ore svega Rusija a pomalo i Kina imale adekvatan odgovor. Neće Amerika rizikovati takvu vrstu odgovora Rusije i eventualno Kine.(Primetili ste koliko kinskei mediji koji su svi ustvari državni mediji, veličaju snagu Rusije i planiraju napade Amerike na Rusiju vešto i naizgled naivno usmeravaju Ameriku na Rusiju. Kao zdravo za gotovo je da će to biti Rusija a ne Kina. To pisanje kineskih medija, odnosno kineske vlade je ustvari šantava propaganda i skretanje pažnje sa sebe. Kod slepo rodoljubivih likova ta naivno provokativna pisanja kineskih medija o snazi Rusije su oberučke i sa oduševljenjem prihvaćena. Nema brale, Gebels uvek radi kod naivnih fanatika rodoljuba i oni uopšte ne primećuju koja je to naivna podmetačina kineskih državno dirigovanih medija. Ko kad pujdaš kera na svog "prijatelja" i ubeđuješ prijatelja da je on jači od te krvoločne džukele i da će se džukela loše provesti, ali džukelu i dalje pujdaš. Divno prijateljstvo, zar ne? Samo što ni Ameri ni Rusi ipak nisu toliko naivni a ni kineska propaganda baš nije neka)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *