АМЕРИ У ПАНИЦИ! Трамп тврди да им треба 355 ратних бродова; МИНИСТАР ОДБРАНЕ ОДМАХ ОДГОВОРИО: Ни то нам није довољно да се одбранимо од Русије и Кине

AMERI U PANICI! Tramp tvrdi da im treba 355 ratnih brodova; MINISTAR ODBRANE ODMAH ODGOVORIO: Ni to nam nije dovoljno da se odbranimo od Rusije i Kine

23 maja 2020

Američki predsednik Donald Tramp je nedavno izjavio da SAD moraju imati 355 ratnih brodova spremnih za borbu da bi zadržale pozicije dominantne pomorske sile.

Ne polemišući formalno sa šefom države, američki ministar odbrane mark Esper izjavio je da SAD neće biti dovoljna 355 brodova da se efikasno nose sa Rusijom i Kinom.Pritom je otkrio i neprijatnu istinu da SAD trenutno imaju manje od 300 ratnih brodova spremnih za „neposredne misije“.

“Mislim da nam treba veća flota i njen sastav će biti drugačiji od sadašnjeg. Mislim da će 355 brodova zaista biti malo. Težište treba da bude na proizvodnji malih brodova i podmornica“, rekao je Esper.

On je naglasio da je američka flota „najbolja na svetu“, ali da je treba dalje razvijati i jačati da bi se uspešno nosila sa „bezmalo uporedivim pomorskim silama poput Kine ili Rusije“.

(Fakti)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *