АМЕРИЦИ ПРЕТИ КАТАКЛИЗМА – ТРАМП СЕ ОБРАТИО АМЕРИКАНЦИМА: Дошао је тај тренутак, бежите… (ВИДЕО)

AMERICI PRETI KATAKLIZMA – TRAMP SE OBRATIO AMERIKANCIMA: Došao je taj trenutak, bežite… (VIDEO)

13 septembra 2018

Uragan Florens približava se istočnoj obali SAD. Več su počeli žestoki udari vetra praćeni kišom koji duvaju brzinom između 60 i 120 kilometara na sat.

Jutros je Florens prošao 350 kilometara istočno od Južne Karoline, a krajem današnjeg i početkom sutrašnjeg dana približiće se obalama Severne i Južne Karoline. Nacionalni centar za uragane SAD saopštio je da će vetrovi uragana doseći i do 315 kilometara od njegovog centra, zbog čega će biti ugrožena veći deo Istočne obale SAD.20.00 – Voda je počela da prodire u kuće u Severnoj Karolini. Na tviteru građani pišu da se osećaju kao u potpalublju Titanika.

19.55 – „Vreme za pripreme je gotovo isteklo“, rekao je guverner Severne Karoline Roj Kuper na konferenciji za štampu i dodao „Katastrofa je pred vratima i ulazi“.

19.40 – Uragan Florens ne dolazi sam – severna polulopta se iznenada suočava s pretnjom čak šest uragana koji haraju okeanima.

Uz sve uragane u Atlantiku, u tropskom Pacifiku se paralelno pojavio i super-tajfun Mangkhut, najintenzivniji tropski ciklon na svetu, s brzinom vetra od 273 kilometra na sat.

19.30 – Zvaničnici u Južnoj i Severnoj Karolini zatvaraju luke pred naletom uragana Florens, koji se približava njihovim obalama. U Severnoj Karolini su za komercijalni saobraćaj zatvorene luke Vilmington i Morhed, dok je u Južnoj Karolini zatvorena luka u Čarlstonu za prevoz kontejnera.

19.04 – Predsednik SAD Donald Tramp ponovio je da je zaštita života najviši prioritet i pozvao one koji žive na putu uragana da se evakuišu.

Elektroprivredna kompanija „Djuk Enerdži“ saopštila je da bi zbog uragana bez struje moglo da ostane tri četvrtine od njihovih četiri miliona korisnika u Južnoj i Severnoj Karolini. Kompanija je takođe upozorila da bi prekid u snabdevanju strujom mogao da potraje nedeljama.

Iako je uragan malo oslabio, meteorolozi upozoravaju da istok SAD i dalje čeka katastrofa neviđenih razmera.

„Čak i ako uragan oslabi do kategorije 1 i dalje nas čeka oluja kategorije 4 i velika katastrofa“, rekoa je meteorolog Čad Maestdao. Očekuje se da će uragan preko Severne i Južne Karoline prolaziti puna tri dana, sve do nedelje.

Američki zvaničnici poslali su alarmantno upozorenje svima koji se nalaze na putu snažnog uragana Florena, javlja CNN.

Upozorenje je nedvosmisleno i jasno,a glasi: Sklanjajte se sa puta uraganu i to odmah!

„Ostankom reskirate život. Ne planirajte da krenete kada počnu kiše i vetar“, rekao je guverner Severne Karoline Roj Kuper. Gotovo identičnu poruku poslao je i njegov kolega iz Južne Karoline: „Evakuišite se. Ako to ne uradite, prepušteni ste sami sebi.“

Vlasti su zabranile saobraćaj preko mosta u smeru ostrva na kojem se nalazi grad Karolina Bič, a uveden je i pollicijski čas 24 sata.

Gradske vlasti su zabrinute jer je od oko 6300 stanovnika tog grada njih 1000 odbilo da napusti svoje domove, što je opasno za ovaj grad koji se nalazi na manje od dva metra nadmorske visine.

„Naš sistem obrane od poplava je solidan, ali ipak neće izdržati takvu navalu vode. Poplava je gotovo neizbežna“, rekao je gradonačelnik Karolina Biča Džo Benson.

(Kurir.rs/CNN)

KOMENTARI7 komentara

 1. kiki_ ćeraćemo se says:

  Spašavaj se tko može, a ne može nitko.

 2. milorad says:

  ovo ide pravo na vašington iako na CNN crtaju neke zamišljene putanje uragana , ovaj uragan je naručen pre 6 meseci i dostava je stigla, i nije jedina narudžbina.

 3. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  rokerica :-)))

 4. New York Times says:

  AMERICI PRETE RUSI – TRAMP SE OBRATIO AMERIKANCIMA: Došao je taj trenutak, bežite…

 5. Deda Micko says:

  Da li je Melanija na sigurnom, da ne brinem? U reziji masonerije, a uz pomoc HAARPA, malo plase narod, jerbo dolar klacka.

 6. padre says:

  Kataklizma imerializma!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *