АМЕРИЦИ ЗАПРЕЋЕНО – ЦЕО ЗАПАД СЕ ТРЕСЕ: Оно што су Кинези и Руси заједно поручили, НИКОГА НЕ ОСТАВЉА РАВНОДУШНИМ

AMERICI ZAPREĆENO – CEO ZAPAD SE TRESE: Ono što su Kinezi i Rusi zajedno poručili, NIKOGA NE OSTAVLJA RAVNODUŠNIM

13 avgusta 2019

Istovremeno s Pekingom, koji je nakon objave fotografije Džuli Idej, direktorke kancelarije za politička pitanja američkog generalnog konzulata, sa sastanka s čelnicima nasilnih protesta u Hong Kongu, zvanično upozorio SAD da se ne upliće u unutrašnje poslove Kine, ista poruka je američkoj upravi upućena iz Moskve.

Pri tom treba imati u vidu da su u ovoj godini Rusija i Kina ozvaničili svoju vojnu alijansu što Zapad krije kao “zmija noge”. To u prevodu znači da Sjedinjene Države ukoliko počnu rat sa bilo kojom od ove dve zemlje može računati na rat i sa onom drugom, što je za SAD preveliki zalogaj.Rusko ministarstvo spoljnih poslova optužuje visoke funkcionere u američkoj ambasadi za “intervenišuće akcije” Vašingtona i za podsticanje na širenje opozicionih protesta u Moskvi.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije pozvalo je u petak savetnika američke ambasade Tima Ričardsona i zatražilo objašnjenja za objavu itinerarne karte neovlašćenih demonstracija opozicije u Moskvi. Mapa protesta je objavljena na internet stranici američke diplomatske misije i na društvenim mrežama.

“Naglašavamo da objavu rute smatramo podsticajem za učestvovanjem u protestima i kao poziv na akciju, što predstavlja mešanje u unutrašnje stvari naše zemlje”, saopštilo je ministarstvo spoljnih poslova Rusije.

Potparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova, Marija Zaharova, takođe je osudila američko “mešanje, koje se, podržavajući ilegalne demonstracije opozicije, upliće u unutrašnje stvari i politički život Rusije“.Na razgovore je pozvan i direktor poslova nemačke ambasade, kog je rusko ministarstvo spoljnih poslova pozvalo zbog tendencioznog pokrivanja protesta opozicije od strane nemačkog televizijskog kanala Deutsche Welle, kog je Moskva optužila za otvoreno pozivanje na učestvovanje u neovlašćenim demonstracijama.

Ruski zastupnik Andrej Klimov osudio je pokušaje Vašingtona i nekih drugih zapadnih zemalja da se mešaju u izbore u Moskvi i za organizovanje provokativnih akcija u glavnom gradu Rusije.

Tokom poslednjih nedelja Moskva je bila poprište nekoliko neovlašćenih demonstracija koje je organizovala opozicija s ciljem traženja registracije na sledećim opštinskim izborima za Moskovsku Dumu, koji će se održati sledećeg septembra. Naime, desetak nezavisnih kandidata je Centralni izborni odbor diskvalifikovalo zbog prekoračenja praga nezakonitih potpisa, koji su korišćeni kao dokaz javne podrške.

Kremlj je u više navrata upozoravao na planove i napore Bele kuće da se meša u izborne procese u Rusiji i poručio da Rusi vrlo pažljivo prate bilo koji čin Vašingtona i njegovih marioneta u zemlji.

Ruske vlasti u tom smislu bez problema mogu da sprovode sve zakonske mere, jer istraživanje, koje je agencija VCIOM sprovela među ruskim građanima i stanovnicima glavnog grada, pokazuje da gotovo 69 odsto Rusa smatra da su postupci organa za sprovođenje zakona u rasterivanju neovlašćene grupe opozicije bili opravdani. Ispitanici su se složili da je u takvim situacijama potrebno postupiti u skladu sa zakonom, čak i ako se protiv protestanata primene oštre mere.

Istovremeno, 54 odsto ispitanika se složilo s odlukom moskovskog Gradskog izbornog odbora da se ne prihvataju prijave kandidata koji su evidentirani za kršenja zakona. Samo 29 odsto ispitanika je izjavilo suprotno.Nemiri u Hong Kongu

Juče je kinesko ministarstvo spoljnih poslova, iritirano kontaktima američke diplomatske misije s čelnicima organizacija koje se zalažu za navodnu “nezavisnost” Hong Konga od Kine, odgovorilo kako je takvo uplitanje za Peking neprihvatljivo.

Vašington je odgovorio kako je “objavljivanje privatnih podataka američkih diplomata, njihovih fotografija, imena njihove dece ono što obično rade razbojnički režimi“.

Prema potparolki kineskog ministarstva spoljnih poslova Hua Čunjing, “zvanični predstavnik američkog Stejt Departmenta prvo treba da preispita svoje izjave i postupke, a ne da raspravlja o medijskim izveštajima i pod tim izgovorom napada vlade drugih zemalja i krivi ih za ponašanje u vlastitoj zemlji, pokušavajući time da prikrije činjenice o uplitanju Sjedinjenih Država u kineske unutrašnje poslove”.

(logicno.com)

KOMENTARI8 komentara

 1. kojic jovan says:

  Veoma lako resite problem.Proterate sve one koji vam se mesaju u unutrasnju politiku vase zemlje...

 2. teoretičar says:

  Zapad se TRESE...Mislim da jeloustin neće proraditi na protestne note. Ta vrsta impulsa ga uopšte ne uznemirava.

 3. teoretičar says:

  ZAŠTO Kina i Rusija ne urade isto u Americi? Podgovore opoziciju da izađe i polako ruši Ameriku, objavljuju svoje podrške na internetu, napadaju Ameriku da je gruba sa demonstrantima opozicije...plate Srđanovu pesnicu da organizuje demonstracije...ZAŠTO Kina i Rusija ne uzdrmaju ameriku na isti način? Pa neću ja valda platiti američku opoziciju da ruši ameriku. Prvo, nemam para, drugo nemam pojma ni gde da tražim američku opoziciju(možda u Srbiji?) i treće sve kada bih i probao da je nađem i organizujem mene bi CIJA oma uvatila a ja sam tako hrabar da bi i mamu svoju izdao kad bi mi zapretili lomljenjem kolena, ali Srđan je prekaljeni borac i svi znamo da radi za lovu i da će prihvatiti ponudu Kine i Rusije. Sreća pa imam sto godina i mama mi više nije živa. A vi? Mislim ovo sa kolenima.

  • P.P.NJ says:

   Ne bih voleo da sam u srđanovoj koži bez obzira na svo bogatstvo koje je stekao svojim umom za kratko vreme - svaki njegov cent je zaliven gorkim suzama nevinih i nemoćnih.

 4. Pera says:

  He,he, pa amerika je poznata po tome sto nema opoziciju i ni jednog politickog zatvorenika. To su cionisti organizovali jos pre sto godina u americi. Imaju samo sporadicne mlade bundzije da ispada da je amerika demokratska. Tacno je, amerika je cionisticka i demonkratska ! Ima spremljene fema konclogore za oko 50 miliona pretpostavljenih demonstranata. Demonkratska jevrejska tvorevina koja je ukinula ropstvo 1965 godine i takodje hriscanstvo u svim drzavnim skolskim ustanovama i na medijima.

  • Pera says:

   Takva demonkratska amerika siri demonkratiju u Hongkongu, Moskvi itd. preko raznih pacova tipa srdjana itd. Unistavanje Iraka, Libije, Sirije, nas, Ukrajine i vodjenje 250 ratova protiv nevinih naroda, od 1945 pa do sada, jos nije uvrsteno u demonkratske cionisticke tekovine, ali ako ih RiK, /Rusi i Kinezi/ ne utepaju uskoro, nece biti vise ni demonkratije, a ni ljudi na planeti Zemlji !

 5. teoretičar says:

  Pa bar Rusija ima cionista. Ako se ne varam, mislite na Jevreje. A ako su cionisti toliko pametni da su još pre sto i dvesta godina rešili problem Srđa na Zapadu, izrazito najuspešnije u Americi, rešili problem opozicije i rušenja državnih sistema, zašto Rusija ne kopira Ameriku i ne napravi Fema logore? Je li Staljin imao logore u Sibiru? Ako Amerika ima Fema logore za 50 miliona, Staljin je to već uradio proporcionalno sa ondašnjim brojem stanovnika. Gde su ruski Fema-Staljinovi logori? Nestali sa nakaznom demokratijom i kapitalizmom današnje Rusije? Nisu li Ameri kopirali Staljina i sve lepo pripremili za nedaj Bože a demokratski ubedili Ruse da ne koriste sisteme koji su održali najveću državu na svetu gotovo 60 godina? Toliko dugo je trajao SSSR. Ili Kina. Uključujući Tjenanmen i godinama posle, svi demonstranti su pohvatani i postreljani polako i temeljito. Kineska revolucija je odnela prema nekim zapisima oko 60 miliona Kineza na onaj svet. Je li to bio kineski Fema logor kako ga mi danas popularno shvatamo? Kina i danas to radi. Tibetanci se ne spaljuju više, jer im svaka kuća ograđena sa tri kineske kuće. Turkmeni plaču jer im ruše džamije i teraju ih da se klanjaju nad knjigama Maoa. To je Fema na kineski način. I na kraju, Amerika nije nikada promenila svoj državni sistem. Još od postanka i građanskog rata, ali je zato zemlja koja nema ni političku ni ekonomsku opoziciju i razni Srđani tamo ne mogu da zarade lovu ni pod razno, niti bilo Rusi ili Kinezi mogu da pobune masu naroda, jer taj sistem stoji veće vekovima i neprekidno se nadograđuje ali nikada nije imao suštinske promene. Kapitalizam bio od početka do danas. Stabilnost jedne države se ogleda i na stalnosti sistema a ne na njegovim revolucionarnim promenama. Bilo ko, pa makar to bili i cionisti, su izuzetno pametno sve organizovali u Zapadnim državama i obezbedili svojim narodima neprekidan razvoj bez revolucionarnih sranja i rušenja državnog uređenja koji redovno slabe i narode i države. Rusi su promenili za samo 60 do 70 godina 3 državna sistema i nijedan nisu organizovali kako treba, a ovaj zadnji, kopirani nakazno kapitalistički sistem, može Rusiju i ruski narod da košta više nego što Rusi mogu da podnesu. Drmanje naroda promenama sistema nikada nije imalo dobre posledice.

 6. teoretičar says:

  Ni Kina nije daleko odmakla od Rusije, mada su komunisti uz pomoće američkih kapitalista uspeli da uzdignu Kinu i tako je Kina izbegla menjanje sistem Mao revolucijom naroda, nego revoluciom proizvodnje. Nisu to Kinezi bili u stanju da urade sami ni pod razno, ali su dobili pomoć od Amerike i prihvatili je. Hoće li Kina biti zahvalna Americi što je posle hiljadugodišnjih stradanja, koje naivni svet naziva hiljadugodišnja uspešna istorija Kine i ustaljene ishrane svoga naroda s jedne šake riže dnevno skočila na dve šake riže za samo 30 godina i izgradila Kinu toliko da Kineski zid izgleda samo ko onaj bedni zid plača spram ostalih današnjih kineskih građevina? Pa hoće. Politički, Kina je dužna americi. Ekonomski, Kina je dužna Americi. Ljudski, Kina je dužna Americi. Amerika je stvorila današnju Kinu i kinesko rukovodstvo je toga svesno. Suprotstaviće se samo i jedino u slučaju otvorenog napada na Kinu. Zašto bi Amerika otvoreno napala Kinu? Pa neće. Niko ne ruši svoju najveću fabriku osim ako fabrika stupi u štrajk i prekine proizvodnju. Može li kineska fabrika da prekine proizvoidnju? Može, ali po cenu strahovitog rasula. Dakle, Fema kampovi nisu izum Amerike, samo su prilagođeni američkom sistemu. Dok su trajali u SSSRu, bio je i SSSR. Dok traju u Kini kao što je bilo posle revolucije i posle Tjenanmena a danas se nastavlja, trajaće i Kina. Ako ih Rusija ne obnovi, čeka je ponavljanje 1918. a to je toliko loše za Rusiju, da će verovatno nestati u današnjem obliku ako ne zavede ponovo Fema kampove u Sibiru. Da je jugoslavija zadržala svoje Fema kampove od kojih je kamp Goli Otok bio najžešći, Jugoslavija bi još uvek postojala. Ostalo možete i sami teoretisati a ne samo pljuvati na nešto što je održalo mnoge države do danas. Nije lepo, al je korisno. I ako gledamo kroz te logore, tri najjače države na svetu su izgrađene i postoje danas samo zahvaljujući "Fema logorima". Koja god država ispusti taj deo sistema ili ga prestane primenjivati, nestaje preko noći. Primer za to su Jugoslavija i SSSR.Naravno, sve je ovi teorija i kao svaka teorija, verovatno ima i nekih propusta, ali je ipak savim drugačiji pogled na događaje danas neko što većina uskogrudih pogleda luta sa definicijama i shvatanjima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *