АМЕРИЧКА АМБАСАДА ПОДИГЛА УЗБУНУ због истине о Сребреници и Сарајеву!

AMERIČKA AMBASADA PODIGLA UZBUNU zbog istine o Srebrenici i Sarajevu!

9 februara 2019

AMBASADA Sjedinjenih Država u BiH tvrdi da formiranje nove komisije za Srebrenicu ne služi priznavanju istine ili promovisanju pomirenja.

To je za N1 rečeno u Kancelariji za odnose sa javnošću Ambasade SAD u BiH povodom odluke Vlade RS o formiranju komisija za istraživanje stradanja Srba u Sarajevu od 1991. do 1995. godine i za istraživanje stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji u periodu od 1992. do 1995. godine.

„Međunarodni sud pravde i Međunarodni krivični tribunal za bivšu Jugoslaviju zaključili su da je u Srebrenici počinjen genocid. Potrebno je da svi poštuju ove sudske odluke, hrabro se suoče s prošlošću i prihvate istinu, bez obzira koliko je ona bolna“, navode u ambasadi.Ambasada navela da podržava izjavu Veća za implementaciju mira iz decembra 2018. godine, „koja je osudila zaključak Narodne skupštine RS o odbacivanju izveštaja iz 2004. godine“.

„Formiranje nove komisije za Srebrenicu ne služi priznavanju istine ili promovisanju pomirenja“, poručuju iz ambasade.

Napomminju i da, bez obzira na etničku pripadnost, sve žrtve rata zaslužuju da se pronađe istina i zadovolji pravda.

„Kao najveći masakar počinjen u Evropi nakon Drugog svetskog rata i zločin protiv celokupnog čovečanstva, genocid u Srebrenici se nikada ne sme zaboraviti i nikada se ne sme minimizirati. Isto vredi za sve zločine počinjene tokom rata u BiH“, dodaju u ambasadi.

Vlada Republike Srpske imenovala je juče članove međunarodnih i nezavisnih tijela – Komisije za istraživanje stradanja Srba u Sarajevu od 1991. do 1995. godine i Komisije za istraživanje stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji u periodu 1992-1995. godina.

Vršilac dužnosti direktora Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica, Milorad Kojić, rekao da će Centar pružiti potpunu administrativno-tehničku i finansijsku podršku radu komisija i dodao da su članovi komisija iz 12 zemalja, da je predsedavajući Komisije za Srebrenicu Gideon Grajf, a za Sarajevo stručnjak iz Izraela Rafel Izraeli.

On je naveo da će komisija za Sarajevo imati sedam članova, a za Srebrenicu devet, kao i da će konstitutivne sednice ovih komisija biti održane krajem marta ili početkom aprila.

(Tanjug)

KOMENTARI10 komentara

 1. Velika Metla says:

  naci-amerikanci vi ste ološ sui generis! Nema s vama pomirenja,niti ga Srbi žele! Kad vam naplatimo s kamatom vaša zverstva onda ćemo možda samo razmisliti o pomirenju! Vi ste naši vekovni neprijatelji i dušmani! Crknite!

  • Laki says:

   Ovo je necuveno! Da,se pomirimo s presudom suda u Hagu iako je mozda krivotvorena. Istina mora izaci na vidjelo .a vi crknite. Vi ste glavni idejni tvorac te Price o masakru u Srebrenici Istinu i samo istinu...kome ona,smeta ako ne krivcima?

 2. deda mraz says:

  Pa ovim fasistima jevrejskim iz amerike samo nemoj da se mimo njih sta istrazuje,e sada cej ovaj nas drugo srbijanski komunisticki sljam da pozovu da i oni Srbe napadaju jer to je njihov petokolonaski sljam preko koga unistavaju Srbiju.

 3. Za Srbiju says:

  Demoni poručili: prihvatite bolne LAŽI u ime "pomirenja" i naših interesa. Mi kažemo da ste krivi i ćao.

 4. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  največi genocidaši na Svetu su amerikanci, englezi,nemci, hrvati i muslimani svih kovova. Nikakav genocid ne postoji na planu nekakvog sela, to je izmišljeni genocid u političke svrhe skidanja ljage sa svih naroda i plemena koja sam na početku spomenuo. Mi ćemo sprovesti svoju istragu u svrhu Istine.

 5. milorad2 says:

  ahah sa će LAŽ izaći u javnost, maa SVI već znaju da je to LAŽNI genocid i masakr koji se nikad i nije desio.Grupa ubica se pomešala sa civilima i pokušala da pobegne od prvedne ruke osvetnika a onda su počeli da pucaju i po srpskoj vojsci i po svojim majkama i deci, koja je to životinjska sorta i koliko je strah tih bednika bio.

  • rajko says:

   Već od starta ono što se desilo srebreničkim muslimanima nije genocid. Čak i da je počinjeno onoliko ubistava koliko su oni naveli i na način na koji su naveli. Nije genocid pre svega zato što nije bilo genocidne namere. Nije genocid ni zato što su u potočarima sahranjena tela muškaraca, žena i dece mislim da nema. Da ne pominjem gomilu falsifikata, sahranjivanje posmrtnih ostataka iz svih delova BiH, čak i, kako neki svedoci tvrde, srpskih iz 2. svetskog rata. Nije genocid ni zato što je srebrenica jako mali deo BiH na kom je živelo malo muslimanskog življa, te se genocidom ne bi moglo smatrati ni da su svi pobijeni. Ali svi mi sad na zahtev američke ambasade treba da uvrnemo sebi mozak i da prihvatimo da su srpske snage počinile genocid iako nema ni jednog elementa tog dela ni u tragovima. Kakvi bismo mi mazohisti, budale i neljudi bili kad bismo ih poslušali!?

   • milorad2 says:

    muslimanski kokosi su pucali PO SVOJIMA, užas koja je to gomila zverova,jesu pobili neke civile na kraju pokušaja šverca mada im tu i SAS pristiju oni ČESTO šalju svoje specijalce da ubijaju civile i onda to prikače onima koji im ne odgovaraju,navodno "provladine snage" su bacile hlor itd.u siriji su ih UHVATILI i njih i francuze zato ovi toliko besne na asada čak su mu i ženu prozivali zbog toga a to je posebna vrsta podmukle pretnje.

   • Za Srbiju says:

    Genocid je bijo na Balkanu Samo Nad Srbima u prvom sv i u drugom sv i 90 ih

    • Nebeska Srbija says:

     I zanoravio si prvi i drugi balkanski rat,i Turci sta su nam radili..i austrougari.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *