АМЕРИЧКА АМБАСАДА ПОКУШАВА да Србију направи лудом!

AMERIČKA AMBASADA POKUŠAVA da Srbiju napravi ludom!

15 januara 2016

americka-ambasada-beograd-Ni ambasador SAD u Beogradu Majkl Kirbi, niti bilo koji drugi zvaničnik Sjedinjenih Država nikada nisu povezivali priznavanje Kosova ili njegovo članstvo u UN sa kandidaturom Srbije za članstvo u EU, saopštila je danas ambasada SAD.

„Sve odluke o članstvu u EU su isključiva odgovornost Evropske unije“, navodi se u saopštenju dostavljenom Tanjugu.

Američka ambasada na ovaj način je reagovala na intervju koji je bivši ambasador SAD u Srbiji Vilijam Montgomeri dao Tanjugu.


Montgomeri je, naime, izrazio uverenje da Zapad i SAD ne pokušavaju namerno da oslabe premijera Srbije Aleksandra Vučića, ali da ih „nedovoljno razumevanje Balkana s vremena na vreme navodi da preduzmu korake koji su kontraproduktivni i mogu se shvatiti upravo na taj način“.

Montogmeri je u intervjuu Tanjugu rekao da smatra da je „klasičan primer“ za to „kontraproduktivan“ i „nepotreban“ „Božićni poklon“ njegovog odlazećeg kolege, američkog ambasdora Kirbija, koji je izneo šta će po njegovom mišljenju SAD tražiti da bi podržale članstvo Srbije u EU.

Drugi primer je „namerno spor proces otvaranja poglavlja u pristupnim pregovorima sa EU“ i, dakle, činjenica da se srpskom narodu ne daje nada da taj proces stvarno ide napred, rekao je Montgomeri.

Naglašavajući da ni na koji način ne govori u ime američke vlade, već iznosi svoje mišljenje o politici i pozicijama Vašingtona, Montgomeri je ocenio da američka vlada ima mnogo važnije prioritete od Balkana, a da je u regionu angažovana na nižem nivou i samo zbog tri pitanja.

Prvo, želi da nezavisno Kosovo bude u potpunosti priznato i prihvaćeno. Drugo, želi da Bosna ostane unutar sadašnjih granica i treće, ne želi bilo kakvo izbijanje nasilja u regionu,“ objasnio je Montgomeri.

KOMENTARI2 komentara

  1. Draga Vlaisavljevic says:

    Zaista su bez skrupule , toliko zla i pokvarenosti niko nije još tako otvoreno i javno izgovorio i učinio koliko su ti nemoralni ljudi

  2. Gordan says:

    Koliko pameti na sve strane, Bože moj...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *