АМЕРИЧКА АМБАСАДА ПРЕТИ СРБИМА: Додик греши ако мисли да ће САД остати по страни

AMERIČKA AMBASADA PRETI SRBIMA: Dodik greši ako misli da će SAD ostati po strani

12 aprila 2024

Ambasada SAD u Sarajevu saopštila je danas da bi stvaranje paralelnog izbornog sistema od Vlade Republike Srpske bilo neustavno i antidejtonsko, a biračima u Srpskoj bi bila oduzeta osnovna demokratska prava koja su im zagarantovana Ustavom BiH.

„Bilo koji izbori sprovedeni po neustavnom, paralelnom izbornom sistemu ne bi imali legitimitet, a oni koji su uključeni u njegovu organizaciju bavili bi se antidemokratskim, neustavnim i antidejtonskim aktivnostima. Sjedinjene Države su bile jasne da su spremne da odgovore na antidejtonske akcije lokalnih aktera i da podržavaju akcije visokog predstavnika da učini isto“, naveli su iz Ambasade SAD u Sarajevu na društvenoj mreži Iks.Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, kako navode, „greši ako misli da će SAD ostati po strani dok on sledi svoju secesionističku agendu i gura BiH ka sukobu“.

„Svaki pokušaj entiteta ili bilo koje druge poddržavne jedinice da se otcepi je antidejtonska akcija koja se neće tolerisati. Republika Srpska je entitet u sastavu države Bosne i Hercegovine. Ona je sastavni deo zemlje, ali ni Republika Srpska, ni Federacija ne postoje van Bosne i Hercegovine. Ustav BiH ne predviđa pravo da se entitet ili bilo koja druga poddržavna jedinica otcepi“, navodi se u saopštenju.

KOMENTARI6 komentara

 1. Velika Metla says:

  Niste vi američki satanisti prvi koji su izvršili agresiju na Srbe. Proći ćete kao i svi pre vas. Srbi će samo da pokažu vašu agresorsku i satanističku nazovi politiku.

 2. milorad5 says:

  pa neka se umešaju,mogu svi iz te ambasade da stanu na sred banjaluke i dele flajere...što se tiče njihove tolerancije ,zabole nas K za to....videli smo koliko su tolerantni,vreme je da vide koliko smo mi tolerantni,isto kao i oni...toliko će tolerantno da rasturimo muslije u sarajevu i ustaše i levo i desno da će se usrati od tolerancije,neka slušaju amerikance i biće istolerisani do kraja...nego,ne sme stoka p sad TATA mora da pšreti ako su srbi dovoljno glupi da padnu na BLEF...ak onešto pokuaju dićiće se SVI na oružje jer žene u crnom i sotale izdajice ovoga puta ima stvarnoda završe u crnini,svima je jasno d kao pukne puška ovog put će se rokati do krja i da mi srbi inemamo drugo izobora sem da ih SVE ZAJEDNO sabijemo u zemlju do ušiju ili i sami završimo pod tom istom zemljom,ima će oni par milona ljutih srba spremnih na sve ispred te svoje ambasade...bolje da idu kući pukli su i ništa uradili nisu jer su sa govnima zidali katedralu a od govan ništa nema,prva kiša sve istopi...

 3. Vujadin says:

  Ne postoji paralelni izborni sistem nego izborni sistem prilagođen okolnostoma na terenu. U Republici Srpskoj se biraju Predsjednik i potpresjednik, popslanici u Skupštinu Srpske, odbornici i gradonačelnici, a u Sarajevu se bira zajednički nivo, članovi Predsjedništva i delergati u Parlamentarnu Skupštinu BiH. To se zove rasterećenje izbornog procesa, al ko će to američkim idiotima objasniti bez Sarmata ili Avangarda.

 4. Veliki i moćni Space Destroyer says:

  Da ali postoji i pravo naroda na samoopredeljenje. I za to vas čemerikance nećemo pitati. Nego gkedajte vi šta ćete sa Aljaskom, Teksasom, inflacijom, B.Istokom i naročito Ukrajinom, preopterećeni ste 😁

 5. Volodim Ofanzivko says:

  Nema u koju septičku jamu se USA nisu umešali kao glavni sastojak.

 6. Volodimir Ofanzivko says:

  Nema u koju septičku jamu se USA nisu umešali kao glavni sastojak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *