„АМЕРИЧКА АВИЈАЦИЈА НИКАД СЕ НИЈЕ СУОЧИЛА СА НИЧИМ СЛИЧНИМ ОВОМЕ ШТО РАДЕ РУСИ У УКРАЈИНИ“

„AMERIČKA AVIJACIJA NIKAD SE NIJE SUOČILA SA NIČIM SLIČNIM OVOME ŠTO RADE RUSI U UKRAJINI“

7 avgusta 2023

AMERIČKA vojska nikada nije iskusila ono što se trenutno dešava u „septičkoj jami“ koja se zove Ukrajina, ocenio je bivši inspektor UN za oružje u Iraku Skot Riter.

„Vazduhoplovstvo SAD nikada se nije suočilo sa ničim što liči na ovo što Rusi demonstriraju na ukrajinskom ratištu“, rekao je Riter.Posebno se osvrnuo na izjavu Dejvida Petreusa, bivšeg komandanta združenih snaga Severnoatlantske alijanse u Iraku i Avganistanu, koji je rekao da bi SAD lako rešavale probleme sa kojima se Kijev suočava u konfrontaciji sa Ruskom Federacijom:

„On tvrdi da bi američka vojska to rešila tepih-bombardovanjima ruskih minska polja, a da bi zatim preko njih prešla mašinama za deminiranje uz podršku helikoptera. Međutim, u tome postoji jedan problem. Istina je da smo u Zalivskom ratu tako postupali. Ali, koliko smo minskih polja razneli, generale? Nula. Zašto? Nismo uspevali da pogodimo metu“.

Riter je naveo da je Petreus više puta iznosio lažne informacije o Iraku i Avganistanu, kako bi naveo Kongres SAD da nastavi da podržava vojne kampanje u tim zemljama.

Ocenio je da su zapadne države počele pripreme za pobedu Rusije nad Ukrajinom.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Cp6a says:

    Ako taj general, stvarni doktor za psihološke operacije, laže čim zine, šta li tek rade nacistički prozapadni mediji u njegovom vlasništvu po Srbiji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *