АМЕРИЧКА „ДУБОКА ДРЖАВА“ ни уз помоћ КОРОНЕ не може да успостави „СВЕТСКУ ВЛАДУ“

AMERIČKA „DUBOKA DRŽAVA“ ni uz pomoć KORONE ne može da uspostavi „SVETSKU VLADU“

7 decembra 2021

Autor: Viktorija NIKIFOROVA

U ERI koronavirusa, i najzanimljiviji ostali događaji – čak i oni koji mogu realno i prilično dramatično da promene živote milijardi ljudi – teško dospevaju u vesti.

Da li ste nešto čuli o hitnoj sednici vrha Svetske zdravstvene organizacije koja je održana 1. decembra?Niste jer su svi raspravljali o novom soju koronavirusa, o Adelinom novom albumu i još jednoj podlosti Rusa – skorom zahlađenju kojem evropska tabloidna štampa od milja dala ime „Zver sa istoka“ – Beast from the East.

A rezultati pomenutog zasedanja mogu biti jednostavno sudbonosni.

Zemlje članice organizacije složile su se da otpočnu pripreme za stvaranje „globalnog ugovora za borbu protiv pandemija“.

Klauzule tog dokumenta biće obavezujuće u 194 zemlje sveta, odnosno skoro svuda širom planete. Ne, niko ih neće usklađivati sa nacionalnim zakonodavstvom. I, a niko neće stanovništvo nijedne od 194 zemlje ni pitati za mišljenje.

Čekajte, a šta ako više ne bude pandemija? Jer, nekako se živelo sto godina između španskog gripa i koronavirusa. Ali ne, danas je čak i nepristojno postavljati takvo pitanje.

Pandemije su – nova normala.

Možda niste primetili, ali pandemiju korona virusa već polako zamenjuje „pandemija mentalnih poremećaja“. To je novi trend koji se sada polako uvodi, ali će biti pokrenut punim kapacitetom kada se izborimo sa koronavirusom.

A kako će se implementirati budući globalni ugovor?

Propisi SZO su obavezujući za sve zemlje članice organizacije. „Sporazum o pandemiji“ će zameniti trenutna pravila i biće mnogo stroži i detaljniji.

Svaka vlada će biti u obavezi da, na zahtev, SZO dostavi podatke o svim detaljima bolesti u svojoj zemlji, čak i ako to uključuje lične podatke građana i činjenice osetljive na nacionalnu bezbednost.

Šta će se tu još pojaviti – znaju samo Tedros Gebrejesus (predsednik SZO) i njegovi sponzori.

SZO izgleda kao skromna `kancelarija` u Ženevi sa dosadnim uputstvima. Međutim, u stvari, njena uputstva su obavezna za lekare širom sveta. A nad tekstom njenih instrukcija aktivno rade razni bogati i uticajni ljudi.

Izveštaj američkog istraživačkog centra Rand Corporation iz 2019. opisuje kako su SAD decenijama sarađivale sa SZO insistirajući na strožijim zdravstvenim propisima.

Već 2005. godine su propisi SZO prošireni tako da uključuju pretnje ne samo od bolesti, već i od katastrofa, industrijskih i prirodnih, kao i od vojnih sukoba. Odnosno, počeli su da pokrivaju bezmalo sve što se dešava u svetu. Međutim, američki partneri SZO su smatrali da su ta pravila previše „bezuba“.

A sada se ukazala retka šansa!

Pandemija koronavirusa postala je izgovor za štancovanje zdravstvenih propisa i njihovo nametanje celom čovečanstvu.

„Ovakva prilika se ukazuje samo jednom za života jedne generacije! – rekao je Gebrejesus.

Jasno je i zašto. Tom etiopskom levičaru se de fakto pruža prilika da bude šef svetske vlade.

Američki političar Al Gor, autor „globalnog zagrevanja“ i cele zelene agende, svojevremeno je smislio kako povezati zdravstvenu zaštitu sa bezbednošću u vojnom smislu te reči. Tako je nastalo „globalno zdravlje”. A tu spada sve: hrana, lekovi, voda za piće, ekologija, vojna tehnika…

Logika je sledeća: „Da li još uvek imate nuklearno oružje? – Imate, onda stižemo kod vas jer je nezdravo.“ Ili: „Imate li mnogo psihički bolesnih ljudi? Hitno moramo da vas okupiramo, jer je to pretnja globalnoj bezbednosti“.

SZO je pre godinu dana ebolu proglasila globalnom pretnjom, što su odmah poduhvatili vodeći političari, a farmaceutske kompanije bile su posebno ohrabrene.

Tema zajedničke koordinisane borbe protiv bolesti danas je u Sjedinjenim Državama militarizovana do apsurda. Pentagon je aktivno uključen u globalnu zdravstvenu bezbednost. Nije slučajno što je Obama uporedio Rusiju sa ebolom. Ovakve stvari počinju kao lepe metafore i brzo postaju razlog za preventivni nuklearni udar.

U septembru je američki predsednik Džo Bajden bio domaćin globalnog samita o Kovid-19. Tu su bili najveći privatni sponzor SZO: Bil Gejts, Rokfeleri sa njihovom fondacijom, IT oligarh Džef Skol, još i predstavnik finansijskog giganta Masterkard. O toj temi govorili su na samitu predsednik, potpredsednik i državni sekretar Sjedinjenih Država, kao i nekoliko lidera zemalja članica NATO.

Bio je prisutan i Singapur.

Ustvari, ovako će izgledati „svetska vlada“: američki superbogataši, američki političari, neki počasni penzioneri iz Evrope i neko iz Singapura. Može biti pozvana i Ukrajina.

A gde je mesto Rusiji? Šta će njoj globalno zdravstvo ako se otvoreno planira da se borba protiv fiktivnih i stvarnih pandemija realizuje „na račun Rusije i na njenim ruševinama“, pogotovo što Moskvu već proglašavaju odgovornom za sve, bukvalno za svako kijanje?

Pandemija koronavirusa postala je izgovor za veliki eksperiment koji je pokrenula američka elita. A ona sada pokušava da preformatiše čitav sistem upravljanja nacionalnim državama. To bi moglo da izgleda ovako.

Vlasnici korporacija izdaju naloge preko sopstvenih medija, a realizuju ih gradonačelnici, guverneri država, niži nivoi vlasti. Za to vlasti na nivou država uopšte nisu potrebne.

Kako se to dešava, jasno videli smo i gledamo i danas na primeru Sjedinjenih Država.

Prvo su guverneri američkih država i gradonačelnici otvoreno slali predsednika države Trampa „u k…c!“, a to rade i Bajdenu. Svaka država SAD je uzela onoliko suvereniteta koliko je mogla da `svari`, pa u Americi praktično ne postoji centar vlasti.

Pošto oligarhija nema vojnu silu, neki regioni i megalopolisi će se povinovati njenim nalozima, a neki će odbijati da to učine. Na primer, može se dogoditi da se Kalifornija potpuno potčini „nepoznatim baronima“, a da se Florida usprotivi.

Međutim, takvo usitnjavanje na regije upravo i jeste cilj oligarhije. One ne može da upravlja velikim državama.

Ako ovaj model upravljanja bude nametan na globalnom nivou, izazvaće – sukobe, ratove, raspad država, siromaštvo i haos.

U globalnim razmerama.

Zato će svetska vlada još morati da sačeka.

Sve u svemu, oni koji guraju pandemijski globalni ugovor – koliko god da imaju odličan izgovor – treba da budu oprezni.

Uostalom, već je očigledno da se jaka nacionalna država višestruko bolje nosi sa svim nedaćama, svakom vrstom haosa i sa pandemijom od ničije zemlje koju razbija na komade nekolicina suludih superbogataša.

KOMENTARI3 komentara

  1. ko says:

    Hvala dragom bogu ...

  2. Kosovac says:

    Jasno, Svetska Zdravstvena Organizacija je postala usavršena zamena Organizacije Ujedinjenih Nacija. Raspolaže sa 224 država, znači sa svim državama i državicama sveta. Ovaj broj od 224 sam uzeo sa spiska njenog dnevnog Izveštaja bolesnih i umrlih od korone. Sve države slušaju, uredno šalju svoje izveštaje, njihov službenik Predrag Kon predaje izveštaj o stanju u Srbiji svakog dana u 15.00 časova. Ponekad i Tiodorovića puste s' lanca. Neka, izveštaji su dostupni javnosti, transparentni, to je dobro. ……………Međutim, „Propisi SZO su obavezujući za sve zemlje članice organizacije. „Sporazum o pandemiji“ će zameniti trenutna pravila i biće mnogo stroži i detaljniji“. Sve države članice su potpisale sporazum (ugovor, obavezu) da poštuju pravila SZO. Znači, varijanta da neka država ne ispoštuje nalog pokriven nekim pravilom, povlači za sobom kaznu, sankciju. Original kao naše članstvo u EEZ Evropsku Energetsku Zajednicu – „dobrovoljno“ su nas učlanili, pa onda drljamo dupetom ako nešto ne poslušamo direktora zajednice Janeza Kopača. (Naprimer, njihove naloge i nova pravila koji sabotiraju srpsku energetsku snagu). Tako i SZO, na mala vrata zamenjuje OUN, a izvršna vlast je namenjena samo Sjedinjenim Američkim Državama. Kakva Rusija, Kina, kakvi bakrači. Izbačeni su kao trinaesto prase, mogu da učestvuju u vlasti samo ako pošalju svoje sorošoidne predstavnike. A u OUN nije tako, videli smo da Kina i Rusija ponekad odlično koriste svoje pravo veta, ipak tu sorošoidi nemaju vlast kao što je imaju u SZO. Zato je prirodno da OUN polako izumre, nažalost kada izumre biće po već viđenom pravilu koje nam govori da će se onda desiti novi svetski rat. Nazvaće se po redosledu „Treći“.

  3. History planet says:

    Neće uspeti. Zaista. A tako je i pisano u Knjizi proroka Danila u Starom Zavetu da kada dođe poslednje carstvo ono će biti carstvo jakih kao metal i slabih kao glina i kada svi budu govorili "Mir je" pašće kamen sa nebesa i sam Gospod će uspostaviti svoje večno i pravedno carstvo. Dakle trajaće to poslednje ljudsko carstvo veoma, veoma kratko. Isto onoliko koliko je i Mesić bio predsednik Jugoslavije (nekih par minuta). U Knjizi Otkrivenja u Novom Zavetu opisano je još i detaljnije, "biće bolesti, i niko neće moći da kupi niti da proda ko nema žig na svojoj desnoj ruci ili na čelu, ili ko se ne klanja liku zveri i nema broj imena njenog. Dakle predstoji nam u buduće još i žig, ali ko ga primi biće mučen od gneva Božijeg, jer će On razdvojiti jarce od ovaca. Koji prime Hrista za svog pastira biće spašeni. Sve lepo zapisano i sve se ostvaruje do slovca, sve što je do sada bilo i što će od sada biti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *