Američka finansirana grupa iz Beograda stoji iza planiranih protesta u Kijevu

Američka finansirana grupa iz Beograda stoji iza planiranih protesta u Kijevu

12 januara 2014

CANVASPoslednji protesti u Ukrajini imaju na sebi žig, stranog organizovanog pokušaja da se destabilizuje vlada Viktora Janukoviča, pošto je on odbio da potpiše ugovor o asocijaciji sa EU, koji bi stvorio razdor između Ukrajine i Rusije. U tu svrhu se bokserska zvezda, koja je postala političar sa velikim ambicijama, Vitalij Kličko, sastajao sa predstavnicima Stejt Departmenta i stranke nemačke kancelarke, Angele Merkel – CDU .

Ugovor o asocijaciji sa Ukrajinom je bio odbačen od strane mnogih članica EU zbog ekonomskih problema.

Dve najbitnije EU figure koje su lobirale za ovaj ugovor su, švedski ministar inostranih poslova  Karl Bilt i poljski ministar Radoslav Sikorovski, za koje se zna da su bliski Vašingtonu. SAD su uvek čvrsto gurale Ukrajinu u EU integraciju, kao što su i stajale iza nuespele Narandžaste revolucije, koja je imala za cilj da odvoji Kijev od Moskve, i time dodatno oslabi Rusiju. Sada Ukrajinci sada imaju dokaze o direktnom učešću američki plaćene grupe KANVAS u prostestima u Kijevu.

Kopija pamfleta koji je deljen opozicionim demonstrantima u Kijevu je identična kopiji pamfleta koji je američki finansiran Kanvas koristio u Egiptu prilikom rušenja Mubaraka.

Kanvas, nekada Otpor, je dobijao dosta para od SAD Stejt departmenta u 2000.  da bi napravio obojenu revolucije u Jugoslaviji. I od tada imamo profesionalne dobro plaćene lažne revolucionare koji rade za interese SAD.

Direktni izvori u Kijevu koje sam kontaktirao, kažu mi da su protesti počeli meću studentima i nezaposlenima koji su kupljeni novcem. Podatak koji dosta otkriva je pojava Vitalija Klička kao novog političara u Ukrajini. Nema sumnje da je karijera boksera dobar uvod za bavljenje politikom.

Klička podržava pomoćnik državnog sekretara SAD Viktoria Nualand. Nualand, bivša ambasadorka SAD u NATO, je neokonzervativac, koja je oženjena neokonzervativcem Robertom Kaganom.

Kličko je takođe prijatelj Angele Merkel. Po članku „Špigla“, Merkelova želi da podrži Klička u trci za predsednika Ukrajine. Još jedan od dokaza koji otkrivaju šta leži iza „demokratske“ opozicije je i to što su zahtevi demonstranata promenjeni, od prihvatanja sporazuma sa EU do ostavke vlade Janukoviča.

Naime, Kličko i opozicija su koristili nesrećni politički obračun s demonstrantima da bi omasovili svoj protest – od nekoliko stotina do nekoliko desetina hiljada učesnika. Ipak, Vlada je 18. decembra – potpisivanjem velikog ekonomskog sporazuma s Rusijom, kojim Rusija pristaje da smanji cenu gasa koji izvozi u Ukrajinu za trećinu, na 268,5 dolara po kubnom metru sa sadašnjih 400 dolara, te da kupi 15 milijardi duga Ukrajine u evroobveznicama – donekle izduvala vetar iz Kličkovih jedara. To daje prostora Ukrajini da izbegne bankrot i mirno pregovara o svojoj budućnosti, bez bojazni od ucena Brisela.

(boilingfrogspost.com – za Srbin.info preveo: Teša Tešanović)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Voja says:

    Pa to i glup može da shvati jer im je cilj da se što bliže približe Rusiji. Zto je i brzopotezno i bez ikakvih uslova primljene u EU napr.Bugarska, Rumunija, i dr.zemlje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *