АМЕРИЧКА ФЛОТА КАО ДА НЕ ПОСТОЈИ – РУСИ И КИНЕЗИ ГОСПОДАРЕ: Ево шта се дешава!

AMERIČKA FLOTA KAO DA NE POSTOJI – RUSI I KINEZI GOSPODARE: Evo šta se dešava!

15 aprila 2020

Američka ratna flota će dok traje pandemija korone ostaviti na borbenom dežurstvu u međunarodnim vodama samo dva od 11 nosača aviona, pišu mediji.

„Hari Truman“ ostaje jedina borbeno sposobna udarna grupa na istočnoj obali“, izjavio je komandant 2. flote vice-admiral Endrju Luis.

Međutim, ona je već ispunila zaredom dva dežurstva bez kapitalnog remonta. U njenom sastavu, osim nosača aviona, ulaze i krstarica „Normandi“, razarači „Faragut“, „Forest Šerman“ i „Lasen“, kao i niz pomoćnih brodova.Međutim, na nosaču aviona „Teodor Ruzvelt“ je najteža situacija. Na njemu je više od 550 obolelih od korone.

Kako je primetio u intervjuu za „Komsomoljsku pravdu“kapetan Vasilij Dandikin, slična situacija je i na „Ronaldu Reganu“, „Nimicu“, „Karlu Vilsonu“, iako ne toliko ozbiljna. Moraće se izvršiti duboka dezinfekcija i evakuacija posade sa nosača aviona.

U isto vreme, najnoviji „Džerald Ford“ se i dalje bori sa „dečjim bolestima“ i ne može da isplovi. Samo stari dobri „Dvajt Ajzenhauer“ koji je odavno zreo za remont, nastavlja svoje dežurstvo u Indijskom okeanu.

Američka komanda je napravila grešku, kada nije preduzela odgovarajuće emre karantina za posadu. Na brodovima nije bilo ni stručnih lekara i sredstava zaštite što je omogućilo epidemiji da uzme maha, faktički onesposobivši veći deo udarnih snaga flote.

KOMENTARI3 komentara

  1. električar says:

    Idealna situacija kada može da se očekuje da Rusi napadnu ... Mada, Amerikancima bi tada EU priskočila u pomoć ... Španija, Italija ... Da, i Ukrajina ...

  2. električar says:

    Idealna situacija kada može da se očekuje da Rusi napadnu ... Mada, Amerikancima bi tada EU priskočila u pomoć ... Španija, Italija ... Da, i Ukrajina ...

  3. Marko kraljević says:

    Od napada nema ništa, zemlje Južne Evrope su previše siromašne...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *