АМЕРИКА И НАТО у Србији оснивају „КЛУБ 100“! ЕВО ШТА ЈЕ ЦИЉ И ЗАДАТАК ТОГ КЛУБА

AMERIKA I NATO u Srbiji osnivaju „KLUB 100“! EVO ŠTA JE CILJ I ZADATAK TOG KLUBA

4 juna 2018

Predstavnici Ambasade SAD i NATO-a pojačali su aktivnosti na približavanju Srbije Zapadnoj vojnoj alijansi, a kruna tih težnji trebalo bi da bude osnivanje neformalnog „kluba 100“, u koji bi ušli profesori univerziteta i javne ličnosti s ciljem da otvoreno propagiraju napuštanje dosadašnjeg kursa neutralnosti, pišu „Večernje novosti“.Kako navode, suština je u tome da se uz propagandni rad pojačaju i operativne aktivnosti na terenu.

List ističe da se ta opsežna akcija oslanja na globalnu strategiju Zapada o „eliminisanju malignog uticaja Rusije na Balkanu“, a da je ključna zona pojačanog propagandnog delovanja upravo Srbija, ali i Republika Srpska, „u kojoj obaveštajci NATO-a i zapadnih službi imaju specijalan zadatak da prekinu čvrstu sponu Milorada Dodika s Kremljom“.

Pozivajući se na „odlično obaveštene izvore“, list navodi da je drugi sekretar u Ambasadi SAD Džon Bovermaster nedavno rekao da će se sredinom septembra, na Fruškoj gori, okupiti grupa profesora radi priprema i edukacije za popularizaciju NATO-a.

„Novosti“, međutim, napominju da Bovermaster napušta funkciju, te da je plan da projekat, koji je on započeo, završi njegov naslednik Džon Radeford.

Podsećajući da je u Beogradu prošlog meseca boravila Činčila Moli iz Odseka Evropske komande NATO-a za propagandnu delatnost, list tvrdi da je ona razgovarala sa predstavnicima nekih nevladinih organizacija i da se raspitivala za stav javnosti prema SAD i NATO-u, kao i da li se taj odnos može menjati.

Kako dodaje, Činčilu Moli je interesovalo i da li je dovoljno dobro predstavljena saradnja Ministarstva odbrane i Vojske Srbije s NATO-om, kao i šta je sve preduzeto na promociji vežbe „Srbija 2018“, koju u oktobru u Mladenovcu organizuju NATO i Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

Otprilike u isto vreme, ističu „Novosti“, u „Kraun plazi“ je održan sastanak povodom zajedničke vežbe „Srbija 2018“ kojem su, između ostalih, prisustvovali šef kancelarije za evroatlantsko i globalno partnerstvo u Sektoru NATO-a za politička i bezbednosna pitanja Džejms Meki i referent NATO-a za Srbiju Anželik Tomsen Barnet.

Umesto same vežbe, glavna tema je bio plan promocije Alijanse u Srbiji, tvrdi list.

Navodi i da Ambasada SAD podržava i pomaže aktivnosti pojedinih nevladinih organizacija koje se bave promocijom NATO-a, te podsećaju da je sredinom maja u hotelu „Kristal“ u Beogradu održana konferencija pod nazivom „Oblikovanje budućnosti Srbije u eri nesigurnosti“ u organizaciji Atlantskog saveta Srbije, na kojoj se govorilo o prednostima saradnje Srbije sa NATO-om i SAD.

(Sputnjik)

KOMENTARI19 komentara

 1. Ivan Grozni says:

  Ne verovatno koliko su drski ovi NATOVci. Da javno regrutuju "profesore" i srpsku "inteligenciju" pred ocima nasih sluzbi to je i u banana republikama ne cuveno. Srbija mora pod hitno da prestane da daje plate onima koji su trebali da je zastite od ovakve sramote.Sta jos treba da se desi da neko odgovara za izdaju drzave?

  • MILENA NIKŠIĆ says:

   IVANE GROZNI VI STE POTPUNO U PRAVU, ALI KADA NAM NAŠ VELEIZDAJNIK TO DOPUŠTA, ZAŠTO? SOROŠ DEBELO PLAĆA, A BOLJE VUČIĆ DA RAZMISLI MALO I O SEBI I SVOJOJ PORODICI, UMESTO DA BRINE ZA NAROD, AKO SE NAROD I TI PROFESORI NE USTANU ZAJEDNO SA NARODOM I DOZVOLITI JEDNOM ČOVEKU DA MENJA SVE PO VOLJI ZAPADA, PA TO JE I NAŠA I NJIHOVA SRAMOTA, OVA DRŽAVA IH JE ŠKOLOVALA, A NE ZAPAD, MA SRBIJA MORA DA OTERA TE NEVLADINE ORGANIZACIJE, NEKA IH TAMO U AMERICI PLAĆA SOPROŠ, A NE OVDE SA VUČIĆEM NA ČELU <3

  • Janko says:

   Nikakvo cudo. Tzv. "profesor bezbednosti" u Beogradu, pokusava da, propagirajuci NATO, na sajtovima Republike Srpske optuzi Srbe da je "bolesno voljeti tuđu državu (Rusiju)vise od svoje domovine." Ali, Crna Gora je jasno rekla šta hoće i krenula u realizaciju. Imali ste ludu sreću sa Vašim liderom Milom Đukanovićem koji je, zajedno sa svojim saradnicima, pristalicama, uspio da strateške ciljeve Crne Gore ostvari i državu uvede u NATO. Mislim da nijeste još svjesni što se zapravo dogodilo i što ste izbjegli", rekao je Trifunović.

 2. Sasulja says:

  Pa gde im je milicka,zasto je placaju?

 3. deda mraz says:

  U prevodu okupljanje petokolonaskog komunistickog sljama koji nas je u ovo sve uvalio i unistio nam drzavu i naciju.

  • SiNiša says:

   Nije to loš spisak, za vreme posle OKUPCIJE!

 4. Taipova Češma says:

  Zemaljsko je za vremena carstvo, a nebesko danas i dovjeka.

 5. Miraš says:

  Kakva drskost. Nema bolje antireklame NATO-a od ove: Koliko puta je NATO bombardovao Frušku Goru i sad bi da na njenom prostoru organizuju edukaciju za popularizaciju NATO-a. Nadmašili su i Milićku, a ona jedna je dovoljna za potpunu antireklamu te alijanse.

 6. Miraš says:

  Ako organizuju to predavanje na Fruškoj Gori treba da saznamo KO SVE od domaće i to kvazielitne "profesorske" djubradi će se angažovati da popularizuje zločinačku NATO alijansu.

 7. rajko says:

  Dobro ajde-de sto je neka cincila razgovarala sa nevladinim organizacijama, te organizacije i nisu za bolje ali valjda se neko pita u ovoj zemlji za neke dozvole. Mislim da bi jos jedan ruski centar bio dobrodosao negde tamo pored americke ambasade, ako smo taj prostor ustupili neprijatelju koji nam je decu ubijao za prijatelje imamo valjda nesto bolje. Mislim da bi lako bilo da Rusija tu formira klub 10000

 8. E.Lirsch says:

  A bice placeni debelo sa grbace naroda. Delom i od izvezenih malina. Ali ce troskove snositi "HLADNJACARI".

 9. Za Srbiju says:

  Ne odustaju demoni da pređemo na stranu Sila Tame, odnosno da ugase sve ljudsko u nama. Da poludimo kao i oni i da se Boga odreknemo.

  • E.Lirsch says:

   Ne daj se brate. Sam nisi.

 10. Beli Orao says:

  Država !! ! Prava hapsi organizatore , učesnike i u ćuzu ,optužba za destruktivni i neprijateljski rad protiv države Srbije !!! Osuda svakom 10 godina !!! E sad je pitanje imamo li državu i kompetentne ljude i vlast da to provedu !!!????????

 11. Beli Orao says:

  Uz-put isterati natovce ( amere, evrofašiste) iz države sve i diplomatske kkkonzulate zatvoriti inventar konsfikovati ,tek ima da vidimo ,šta i koliko je uradio protiv Srbije !!!!

 12. Beli Orao says:

  Uz-put isterati natovce ( amere, evrofašiste) iz države sve i diplomatske kkkonzulate zatvoriti inventar konsfikovati ,tek ima da vidimo ,šta i ko i koliko je uradio protiv države Srbije !!!!

  • pera says:

   Pod broj 1 isterati skota i sve skotove iz Srbije. Onda izbaciti cioniste, ciju, fbi i sve ostale sataniste iz nase zemljice !

 13. rajko says:

  Jel zna neko kada se ti zlikovci okupljaju i odakle krecu autobusi - red je da ih docekamo i da pokazemo gostoprimstvo.

 14. Dr says:

  NATO gubi vreme samoinista vise...NATO prvo treba Srbima da vrati fabrike koje je porusio,da plati telesne povrede,pretrpljeni strah i bol,onima koje je pobioi naslednicima,treba da bude svestan da decu,roditelje,rodjake,koje je pobio "milosrdno" nikako ne moze da vrati...Kako da nam vrati cistu zemlju i vodu,cistu od uranijuma,kojim "plemenitim"razlogom ce da uranijum da brani...Koga god da angazuje NATO nema sanse,mnogo se eksponirao kao zlikovac,svako u Srbiji ima snimak kako su ceknici i finansijeri NATO davali izjave da se "srpska deca nece smejati"...Ili,NATO misli da su Srbi amabe i nemaju mozga,pa ce verovati uono sto imm se prica a ne u ono sto su videli,doziveli,preziveli?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *