АМЕРИЧКА КОАЛИЦИЈА У СТРАХУ – ЗАПАД У ЧУДУ: Руски брод крцат тенковима плови ка Сирији! СПРЕМА СЕ ОФАНЗИВА…

AMERIČKA KOALICIJA U STRAHU – ZAPAD U ČUDU: Ruski brod krcat tenkovima plovi ka Siriji! SPREMA SE OFANZIVA…

7 aprila 2018

Ruski vojni brod „Minsk“ uslikan je juče kako prolazi Bosfor na putu ka luci Tartus u Siriji. Prema vojnim izvorima, brod „Minsk“ prevozi ogroman broj tenkova, borbenih vozila pešadije i teškoj naoružanja za Sirijsku arapsku armiju.

Prethodnu turu oružja Minsk je isporučio pre tri meseca.

Nova isporuka stiže u isto vreme kada Sirijska arapska armija najavljuje da sprema novu veliku ofanzivu na teroriste u provincijama Dara i Kuneitra.

Snimak polaska Minska iz Sevastolja:

KOMENTARI8 komentara

 1. PRVA LINIJA says:

  SRECAN PUT BRACO, MOGLI BI I DO NAS DUNAVOM DA SVRATITE

  • milos says:

   Dunavom su nas snabdevali za I svetski rat a mi digli spomenik francuzima koji su sve debelo naplatili .

  • Miraš says:

   Ne znam koliko je tačan tekst "Konvencija o režimu plovidbe na Dunavu". Pod tim naslovom objavljen je na internetu. U članu 30 te konvencije stoji: "Plovidba Dunavom zabranjuje se ratnim brodovima svih nedunavskih zemalja." Zatim u drugom stavu istog člana stoji: "Ratni brodovi podunavskih zemalja ne mogu ploviti Dunavom van granica zemlje čiju zastavu brod nosi, osim u slučaju prethodnog sporazuma izmedju zainteresovanih podunavskih država." ... Potpisnica ove konvencije je i Ruska federacija. Da li ovo znači da bez saglasnosti Rumunije i Bugarske koje su NATO članice ruski ratni blod ne može iz Crnog mora da doplovi Dunavom do nas do Beograda? Posebno još i ovo: rumunsko mesto i NATO vojna baza Deveselu u kojoj su sada i američki raketni sistemi, severno je od Dunava nekih 30 km. Na početku Prvog svetskog rata baš tim putem stizala nam je dragocena i značajna ruska pomoć. Da li sada ni takvu mogućnost nemamo? Ako bi Rusi rizikovali sa takvom plovidbom bez dozvole, ali onda postoji mogućnost da udju u direktan sukob sa NATO-om. Osim toga važno je primetiti da je Rusija sada država koja insistira na poštovanju medjunarodnih propisa, a u pretpostavljenom slučaju ispalo bi da ih ona krši. Ne razumem se baš u ovo, ali molim da ako neko ovu oblast poznaje da to i napiše.... Ovako na ovom trenutnom nivou znanja izgleda mi da na najsigurniji način Rusi sada kod nas mogu da dodju SA NEBA, dakle braća sad mogu da nam dolaze slično KAO ANDJELI. Bez obzira na eventualne zabrane letenja stvar je u tome do koje visine PVO neke zemlje može stvarno da dejstvuje, a u dosadašnjoj praksi to su manje visine od onih na kojima mogu da lete ruski avioni. Jedino transportni avioni lete na nešto nižim visinama.

  • goran says:

   Obecavali, pa slagali. Vade se na Vucica. A i kad padne Vucic, nece nam pomoci jer imaju druge planove i to je u redu, ali podgrejavanje slovensko-bratske retorike bez konkretnih rezultata ce se vremenom pokazati kao lose za nase odnose.

 2. Ilija Krneta says:

  neda vlada u beogradu ruskom oorudu da dode u beograd jer beograd oce emigrante a nece oruzije kojo ubija emigrante srbi su lud narod

  • goran says:

   Lud narod i ozbiljno bolestan, opasni samima sebi i drugima. Na zalost, to je istina. Prvo dijagnoza, pa lecenje.

   • Velika Metla says:

    Goran,razgovor dva SrPina"hoćeš da potpišeš peticiju protiv rijaliti programa u Srbiji,parovi,zadruge...."? Hoću,odgovara mu ovaj! A kada treba da potpišem,pita ga ovaj? Evo sada odmah,reče mu drugar! Važi,ali sačekaj da vidim samo koga će da izbace iz zadruge! Toliko o SrPima!

 3. Miraš says:

  Nadam se da su mogli da izdvoje za Siriju još jedan S-400. Kada je počela sirijska vojna operacija za Istočnu Gutu jedan ruski medij skoro stidljivo je provukao da su nekako uspeli da obezbede još jedan sistem S-400 za Damask. To jeste veoma važno. Naime jedan takav sistem postoji već severnije u Latakiji i obezbedjuje rusku vojnu bazu. Bez obzira što takvi sistemi mogu da deluju na većim rastojanjima, nekako mislim da je važno i koliko ih u Siriji ima da bi mogli da odgovre na veće učestale tj. guste napade na Siriju, a s obzirom na primetno gomilanje NATO snaga van Sirije i u blizini Sirije u Sredozemlju, zatim u Persijskom zalivu, itd. Takodje američke značajne snage su na jugu Sirije u bazi Tanf i u severnoj Siriji. Izgleda da sada amerikanci grade vojnu bazu i u jugoistočnoj Siriji blizu velikog naftonosnog polja Omar. U isto vreme Tramp više puta kaže da će odvesti američku vojsku kući ili lukavo kupuje vreme dok se ne izgradi i učvrsti i ta vojna baza.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *