АМЕРИЧКА КОЛИЦИЈА УБИЛА РУСКЕ ДРЖАВЉАНЕ: Погинуло и дете! ЧЕКА СЕ ОДГОВОР РУСИЈЕ

AMERIČKA KOLICIJA UBILA RUSKE DRŽAVLJANE: Poginulo i dete! ČEKA SE ODGOVOR RUSIJE

6 januara 2019

U sirijskoj provinciji Deir Ez-Zor, žena i dete sa ruskim državljanstvom poginuli su tokom vazdušnog napada međunarodne koalicije.

Napad je izvršen na području pod kontrolom terorista Islamske države.

oginuli su stanovnica Nadrečnog okruga Čečenije, 35-godišnja Hava Akhiadova, koja ima pet ćerki urasta od jednog i po meseca i 12 godina, izjavila je za RIA Novosti član Saveta za ljudska prava u administraciji predsednika Čečenije, Heda Saratova.Prema njenim rečima, deca koja su ostala bez majke privremeno su sklonjena u kurdsku porodicu.

Ubijen je i četverogodišnji Halid, unuk Roze Juzbekove iz Dagestana. Majka deteta je bila teško ranjena u području karlice i nije mogla da se pomera, drugi sin, Umar, je preživio i trenutno je sa majkom“, rekla je Saratova.

Aktivistkinja za ljudska prava je primetila da su žene iz Rusije u tom području “postale taoci terorista, da nisu puštene, a sada su opkoljene, umiru pod bombama i mole se za pomoć od svojih rođaka, a od njih svakodnevno dobijamo audio poruke odgovarajućeg sadržaja”.

Rođaci građana Rusije koji su bili u selu Al-Šaf, koji je pogođen vazdušnim napadom, obratili su se Saratovoj. Žene su aktivistkinji za ljudska prava rekle da je nekoliko njihovih rođaka sa malom decom napustilo selo i zatražilo pomoć, prenosi Komsomoljskaja pravda.

U novogodišnjoj noći avion iz Sirije je doleteo u Moskvu sa 30 dece iz Rusije koja su bila zarobljena u iračkim zatvorima.

KOMENTARI10 komentara

 1. Deda Micko says:

  Lici na osvetu za uhapsenog americkog spijuna. Osveta ne neophodna i sto pre, inace Putin neka sidje i prepusti dugmad mladom oficiru.

  • Deda Micko says:

   greska: osveta je neophodna...

   • Miraš says:

    Roman "Alamut", kratak sadržaj sa vikipedije. Knjiga nas vodi u 11. vek u iranska brda. Govori o tvrđavi Alamut, nepristupačnom sedištu ismailaca (šiitske sekte), odakle vođa Hasan ibn Saba vodi rat protiv „nevernika“ (Seldžuka i ostalih sunita). On u tvrđavi ima tajni centar za obuku vrlo hrabrih boraca, asasina (hašašina), koji su za svog vođu spremni i umreti. Hasanu ibn Sabi to uspeva uz pomoć vrlo prefinjenog sistema, jer sve buduće borce šalje u lažni „raj“, kada ih nakon konzumiranja čudesne kuglice (hašiša) u prelepom vrtu dočekaju prekrasne, mlade devojke sa pripitomljenim divljim životinjama, sa izobiljem hrane i divnom muzikom. Tako svi budući borci poveruju da Hasan ibn Saba ima ključ od raja. Da bi borci ponovo doživeli taj raj, spremni su da učine sve, pa i da umru. Tako im ibn Saba obećava raj i šalje ih u samoubilačke misije gde moraju, po naređenju, pre samog izvođenja napada, konzumirati te čudesne kuglice (hašiš), koji ih dovodi do pred vrata raja, a u stvari ih opusti kako bi lakše izvodili napade iz kojih se niko ne vraća živ. ... OVAKVE MANIPULACIJE ODAVNO SU POZNATE, A DANAS VIDIMO KAKO SE PONOVO MANIPULIŠE SA LJUDIMA, ZLOUPOTREBLJAVAJUĆI IH ZA OSTVARENJE CILJEVA VEOMA MOĆNIH LJUDI. KADA BI TOKOM SIRIJSKOG RATA USPELI DA ZAROBE PRIPADNIKE ISIS, IMALI SU BAŠ DOSTA PROBLEMA SA TAKVIM ZAROBLJENICIMA, MORALI SU NAJPRE DA ODLEŽE U STROGOM ZATVORU DOK DROGA NE IZLUFTIRA IZ NJIH.

  • Miraš says:

   Zašto i kako su stigle te žene i deca iz Čečenije, Dagestana, itd. u istočnu pokrajinu Sirije Deire ez Zor, o tome najpre porazmisli. Uglavnom u 99,9% ovakvih slučajeva stigli su sa muževima tj. očevima koji su bili borci ISIS (DAEŠ), džihadisti. Bez obzira na svoj veoma rizičan posao odveli su i žene i decu sa sobom. Muževi su im džihadisti, praktično ratni plaćenici (= psi rata=ISIS), mnogi od njih su i poginuli, a njihove žene i deca ostadoše tamo kao civili. Već su takve civile ranije vraćali avionima za Rusiju. ... Nije ih Putin poslao tamo, nego muževi su ih tamo odveli sledeći nekog sasvim drugačijeg od Putina.

  • Miraš says:

   Povodom džihada ima tamo doseljenih civila i iz Srbije. Tekst: "Zukorlić: Spasite srpsku decu iz logora za ISIS" 17.03.2018.godine. Prema informacijama lidera SPP Muamera Zukorlića, u logoru na tromeđi Sirije, Iraka i Turske se nalazi 11 državljana Srbije, uglavnom žena i dece. Zukorlić apeluje na nadležne državne organe Srbije da preduzmu sve što je u njihovoj moći da ih spasu i omoguće povratak u zemlju. Zukorlić je za Tanjug rekao da je, na osnovu uvida u spisak imena tih žena I dece, gotovo izvesno da su oni sa područja Sandžaka, a veruje i da su oni članovi porodica bivših boraca terorističke organizacije ISIS. "Deca, međutim, nisu nizašta kriva i zato ih, pre svega iz humanitarnih, ali i svih drugih razloga, treba spasiti", kaže Zukorlić. Veruje da postoje problemi kako doći do njih, ali veruje, kaže, i da je to moguće u saradnji sa državnim organima Republike Turske. Logor u kojem oni nalaze je pod kontrolom kurdskih snaga i u "očajnim uslovima", prema informacijama kojima on raspolaže. "Pozivam nadležne državne organe da se maksimalno založe i preduzmu sve što je u njihovoj moći kako bi tih 11 državljana Srbije bilo vraćeno u zemlju", kaže Zukorlić.

  • Miraš says:

   Slovenački posac Vladimir Batol napisao je roman Alamut još 1938 godine. Prevod te knjige postoji i u srpskim bibliotekama, štampana je na srpskom 54-te godine. Taj njegov roman postao je veoma popularan na zapadu tek nakon 11 septembra i drugih većih terorističkih napada. Inače Vladimir Bartol bio je veoma obrazovan i naklonjen zapadnoj kulturi. U njegovim djelima vidi se uticaj Fridriha Nićea, ekspresionizma i psihoanalize. U Alamutu je opisao želju za moći, istinu i laži, i najvažnije manipulacije s ljudima.

 2. Velika Metla says:

  Vrlo jednostavan odgovor bi bio,bombarduješ delove Tripolija gde su stacionirani lopovi iz naci-amerike! I gotova stvar!

 3. Za Srbiju says:

  Nije mi jasno, šta deca rade na ratištu.

  • MI35 says:

   Sad da nije bilo rata kod nas ja se nebi tebi cudio, ali znas sve i pitas gluposti. Otkud deca na ratistu. Nisu deca isla na ratiste, nego je rat stigao kod njih.

 4. Vrana says:

  A da su rusi ubili neke amere brujo vo ceo svet a možda bi bacili i nuklearku.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *