АМЕРИЧКА КОМПАНИЈА открила због чега је СРБИЈА БОМБАРДОВАНА 1999. године

AMERIČKA KOMPANIJA otkrila zbog čega je SRBIJA BOMBARDOVANA 1999. godine

26 aprila 2020

Gigant odbrambene industrije, američka kompanija „Nortrop Gruman“, izazvala je buru u celom svetu reklamom u kojoj se hvali svojim ubitačnim proizvodima.

Kompanija koja je najpoznatija po stelt bombarderima i izviđačkim dronovima je jedan od najvećih proizvođača oružja na svetu, a njihovi prihodi samo tokom 2019. godine su bili veći od 34 milijarde dolara.U svojoj reklami oni hvale performanse stelt bombardera B-2, i navode da su njihovi avioni odigrali ključnu ulogu u svakom ratu koji su Amerikanci vodili još od 90-ih godina.

Uz pratnju zlokobne muzike na sintisajzerima, iz „Nortrop Grumana“ nam objašnjavaju da njihovi stelt bombarderi mogu da unište mete na bilo kojoj tački na planeti, i hvale se ubitačnim naoruđžanjem koje mogu da nose.

Na stranu to što se ubijanje ljudi predstavlja kao nešto vredno hvale, iz te „kompanije smrti“ sa ponosom nastavljaju: „kada SAD krene u rat, B-2 ide prvi – tako je bilo i u Iraku, Avganistanu, Srbiji i Libiji“.

Zatim podsećaju da je u januaru 2017. godine, B-2 bombardovao „terorističke“ ciljeve u Libiji, iako zaboravljaju da pomenu da je baš njihovom intervencijom 2011. godine Libija pretvorena u propalu, džihadističku državu.

Na kraju snimka oni skreću pažnju na svoj novi avion – B-21 „Rejder“, koji će zameniti B-2, i obećavaju da će ta letelica imati još naprednije kapacitete. Novi avion će svoj prvi leto obaviti u decembru 2021. godine, a vazduhoplovstvo SAD će kupiti najmanje 100 komada.

B-2 „Duh“ je poznat po svojoj basnoslovnoj ceni, pa tako jedan aparat ovog tipa košta više od 2 milijarde, dok sat vremena leta košta 135.000 dolara. Nortop Gruman je napravio 21 avion B-2 između 1987. i 2000. godine, a za naslednika B-21, obećavaju da će biti mnogo jeftiniji, i koštaće 564 miliona dolara po avionu.

KOMENTARI9 komentara

 1. sergej says:

  Jedan vam nedostaje ????? A u Spačvanskoj šumi nema piste.

  • Boban za Srpskog Cara i carevinu Srbiju says:

   Možda i cela dva komada?

 2. petrovgrad says:

  Zapadna evropa i NATO ubice su govorile da su nas bombardovali zbog Slobe. Ja se pitam šta im je to Sloba uradio, jedino ako nije prošao kroz crvene svetlo na semafore doj je radio u Vašinton.

 3. Branko says:

  Kad i ti novi počnu padati ko kruške ko što pada njihov ponos, zmaj od papira, F-35... Šuplja priča, čisti marketing, da animira potencijalne ulagače da pokupe pare i spase Boing i Lokid Martin od stečaja pa onda preuzimanja od strane kineske državne kompanje za aeronautiku. Zašto su se Boing i Lockid Martin preorjentisali na proizvodnju respiratora i kosilica, valjda zato što im dobro ide u aerobiznisu. Nešto nemam poverenje u njihovu tehnologiju u zadnje vreme. Nemoš s kosilicom u kosmos, a ni ceo život na respiratoru.

 4. Pravda stize polako ali sigurno stize says:

  Ma mogu oni da 'pire 3 kg prja pod rep' Srbiji!!! Nisu u Srbiji neke seronje vec PAMETNI I HRABRI ratnici odvajkada poznati!!!

 5. Gardista says:

  Cim su oni krenuli sa reklamom,gotovo

 6. Gresni pop Milorad says:

  Mozda i jesu napravili 21 komad, ali ce biti da tu nesto hvali na brojom stanju. Moze biti da s eneki i "rashodovali".

 7. Marko kraljević says:

  Nevidljiv za amatersku vojsku, vidljiv za srbende...

 8. rodja says:

  "Nortop Gruman je napravio 21 avion B-2 između 1987. i 2000. godine, a za naslednika B-21, obećavaju da će biti mnogo jeftiniji, i koštaće 564 miliona dolara po avionu". Pitam se pitam sto bi reko čika Jova Zmaj: Kako to da im je "prestala proizvodnja" baš 2000 god? Odgovor i Zakljucak: obarani su u toku agresije na Srbiju jer nisu računali da Srbija ima Zoltan Danija, Aničića i ostale hrabre i pametne vojnike u svom sastavu!!! Srpska vojska je "pogrešila što je nehotice snizila" cenu sa 1,5 na 0,5 milijardu dolara. Prošli su kao u bajci "carevo odelo". Trebali su "obavestiti" Zoltana, Aničića i dr da su to nevidljivi avioni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *