АМЕРИЧКА КОРПОРАЦИЈА И ЕКСПЕРТИ открили шокантну истину!

AMERIČKA KORPORACIJA I EKSPERTI otkrili šokantnu istinu!

12 marta 2019

AMERIČKI strateški istraživački centar RAND Corporation objavio je da Sjedinjene Države – ako u svoju vojnu moć ne ulože dodatni i značajan novac – mogu doći u situaciju da gube lokalne ratove od Rusije i Kine.

RAND Corporation  svake godine izvodi – uz direktno sponzorstvo Pentagona – simulaciju konflikata između SAD (plavi) i njihovih protivnika (crveni).Njen vojni ekspert Dejvid Okmanek otkrio je da su na poslednjim simulacijama `plavi` redovno gubili protiv Rusije i Kine.

Naglasio je da se ipak ne radi ni o čemu poput `američkog košmara` iz filma „Crvena zora“ u kojem komunisti zauzimaju Kolorado.

Precizirao je da je sada odnos vojne moći takav da SAD mogu izgubiti Tajvan ili bivše sovjetske baltičke republike:

„A to bi – upozorio je – razorilo svetski poredak koji SAD održavaju od završetka Drugog svetskog rata“.

Posebno je ukazao da  američko oružje, na koje se troše stotine milijardi dolara svake godine, „ima mnoštvo ahilovih peta“.

Svoje upozorenje dodao je i bivši zamenik šefa Pentagona Robert Vork, koji godinama učestvuje u simulacijama:

„Prema našim ratnim igrama, F-35 uvek gospodari u vazduhu, ali ih u velikom broju uništavaju na zemlji. Svaki avion mora kad-tad sleteti, a F-35 u avio-bazama i na nosačima aviona može da bude lako uništen raketama velikog dometa. Takvo naoružanje je godinama imala samo Amerika, a sada pametno oružje imaju i Rusija i Kina i nastavljaju da ga usavršavaju“.

Okmanek posebno ukazuje da Pentagon poslednjih godina troši na naoružanje oko 8 milijardi dolara, a on predlaže da to bude – po 24 milijarde.

Vork smatra da trenutni razlozi za brigu nisu preterani, ali upozorava da će se mnogo šta za SAD pogoršati u narednih 10 do 20 godina jer će tada i Rusija i Kina biti mnogo jače nego danas…

(Fakti)

KOMENTARI11 komentara

 1. opet ja says:

  Šta bre troše 8 milijardi, o čemu ovi pišu??!! To im je mesečna potrošnja. Pa samo nosač aviona Gerald Ford košta bez aviona skoro 15 milijardi.

 2. milorad2 says:

  samo neka bacaju pare, oni i sad preteruju sa pljačkom budžeta, amerika to ne može da izdrži.Prava moć USA su finansijski karteli i kontrola finansijskih tokova u svetu.Odatle mogućnost nepresušne štamaparije novca bez pokrića čiji se troškovo, prebacuju na ledja kompletne svetske ekonomske zajednice.Vreme takovog ponašanja je pri kraju i to pokazuje želja amerikanca da njihovi saveznici koji su do sad bili izuzeti od takvog šišanja, počnu da plaćaju američke finansijske "usluge" :)ali to će malo teže ići:)Uskoro će biti sigurnije mnogima da drže svoj kapital na kineskoj berzi a imaće i koristi od toga.Za sada se pokušavaju samo špekulativne igre sa kinskom berzom, ali kada američka berza počne mnogo da oscilira doći će i do investicionih ulaganja u čisto kapitalne finansijske fondove( a ne samo u industriju kine kao što je dosada bilo).Zato kinezi gomilaju zlato zajedno sa rusima, uskoro će biti naparavljen paralelni investicioni i finansijski fond svetskih razmera sa sasvim drgačijom finansijskom podlogom i pravilima:)TO je ono zbog čega USA luduju sada.Oružje im tu neće pomoći,u stvaro to može da ubrza kraj njihove dominacije , jer ovaj svetski sukob je kao i uvek dosada, pre svega finansijsko političke prirode.Trenutno su skoro SVE države u svetu pod nekom američkom finansijskom PRINUDOM ili SANKCIJAMA, dokle će to biti moguće tako bez da to ne naruši dominaciju dolara je pitanje koje ima jednostavan odgovor.NEĆE MOĆI JOŠ DUGO:)

  • Kostakos says:

   Oni se zaduze i kao ne misle da vrate dug. Ova korporacija dobija sigurno novac od industrije naoruzanja. Vladati svetom je skupo.

  • Velika Metla says:

   milorad2,dok god imaju štampariju toalet papira zvanog DOLAR,oni neće imati problema s novcem! S novcem im je najveći problem ko će to da naštampa,jer im tri smene nisu dovoljne! A Putin,i ne samo on,i dalje drži dolar kao sredstvo plaćanja,nažalost!

 3. Taipova Češma says:

  Lokalni ratovi sa Rusijom i Kinom - koje zamišljaju LOKALNI vojni stratezi. Kakav bre lokal sa Rusijom i Kinom - PLANETARNI.

 4. mrak says:

  Ma, idite, bre! Ja mislim stvarno nesto sokantno! Hi, hi, hi ...

 5. padre says:

  Malo su zakasnili sa svojim zakljuzćcima, ne da bi izgubila, nego već uveliko gubi!

 6. Velika Metla says:

  Nisu to lokalni ratovi,nego kolonijalni! naci-amerika samo pljačka one koji se ne mogu odbraniti,da bi njeni deBilni graDžani imali visok standard!

 7. A akoM says:

  To sam im i ja mogao reći(zapravo sam po portalima to već i rekao)da ovog trena USA-Zapad gubi lokalne i Velike Ratove protiv ujedinjenih Rusije,Kine itd.u njihovim dvorištima!Za to ne treba biti previše pametan,pa to znaju i u USA,i zato se spremaju za 4.WW,dugotrajni iscrpljujući rat poslije toga,računajući da će biti dovoljno neistrošeni nakon 3.WW,i sposobni za uspješnu utrku u naučno-industrijsko-ekonomsko-vojnom itd.pogledu!Ali,to je već jedna druga priča,što bi-da bi,imaju svoje experte pa nek računaju!

 8. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  Ovi u RAND-u su malo zbunjeni-kauboji ne gube samo u simulacijama nego su izgubili SVE ratove od 2008. naovamo od Rusije.

 9. samostalan says:

  Federalne rezerve uteruju nove kredite za naoruzanje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *