АМЕРИЧКА МАРИОНЕТА ГВАИДО УХВАЋЕН У ЛАЖИ: Венецуела објавила снимак!

AMERIČKA MARIONETA GVAIDO UHVAĆEN U LAŽI: Venecuela objavila snimak!

27 januara 2019

Američka marioneta i samoproglašeni predsednik Venecuele Huan Gvaido, priznao je da se sastajao sa predstavnicima zvanične vlade zemlje, piše kolumbijski list „Espektador“.

U subotu je na sastanku sa pristalicama Gvaido priznao da se sastao sa zvaničnicima, ali nije precizirao sa kim tačno i kada.– Nameravam da se sastanem sa svim funkcionerima kako bi se okončala uzurpacija i održali slobodni izbori. Da li sam razgovarao sa funkcionerima ili ne? Naravno da sam govorio – saopštio je on.

Ranije su venecuelanske vlasti objavile informacije prema kojima je Gvaido 22. januara posetio predsednika nacionalnog konstitutivnog parlamenta Venecuele Diosdada Kabelja i lidera sindikata Fredija Bernala u hotelu „Lido“ u Karakasu.

Sam Gvaido je negirao da se sastajao sa Kabeljom, iako je vlada distribuirala video-snimak na kojem se vidi kako muškarac koji liči na Gvaida ulazi u hotel. Majica i kapuljača koju je nosio zagonetni posetilac podigle su prašinu na društvenim mrežama: pod haštagom #guaidochallenge postavljane su fotografije kao dokaz univerzalne sličnosti ljudi, pa čak i ovako obučenih životinja.

Legitimno izabrani predsednik Nikolas Maduro ima podršku Rusije, Kine, Turske, Nikaragde, Kube, Bolivije, Meksika, kao i velikog broja zemalja sveta koje poštuju međunarodno pravo i vode se politikom nemešanja u unutrašnja pitanja nezavisnih i suverenih zemalja.

Dok na drugoj strani SAD i njeni saveznici koji su već pokazali da im mešanja u unutrašnja pitanja suverenih zemalja nisu strana, kao da im je i savršeno normalno da se trude da po svaku cenu ne birajući sredstva sruše legitimno izabrane predstavnike zemalja koji im nisu po volji i koji misle svojom glavom. Ono što je SAD i njenim „satelitima“ zasmetalo je to što je Venecuela zemlja sa najvećim potvrđenim rezervama nafte na svetu, prema podacima Američke agencije i zemlja koja ne želi da dozvoli da američke kompanije ekspoloatišu njihova prirodna bogatstva.

(Sputnjik)

KOMENTARI7 komentara

 1. Dusan says:

  Potpuno razumno da je Venecuela u teskom polozaju.Jer narod tesko zivi i pored bogatim nalazistima nahte.i pored sto je nafta u drzavnom rukama siromasna masa ljudi im je dosta Madura koji neda novac stanovnistvu koji gladuje jos od smrti Cavesa i za vreme njega bezali su u susednu Kolubiju da rade.Ali ako su se ameri umesali bojim da se gradjanski rat priblizava jer vojska je jos uz Madura i deo stanovnistva i to onog u ruranim delovima Venecuele.

 2. Baracuda says:

  Makron je priznao ovog plaćenika, a u Francuskoj ko zna koliko već traju protesti, dali bi on priznao samoproglašaenog vd presjednika Francuske i otišao kući ! Kakvo licemjerje !

  • Laki says:

   A kada ce svetske organizacije odluciti da bombarduju Francusku da zastiti civilno stanovnistvo

 3. Budi Bog s nama says:

  Zvanični podatak je da Venecuela ima u izvorima 300 milijardi barela nafte, dovoljno do ponovnog dolaska Hristovog. A zatim kafe, kakaoa, blagu klimu i milinu, ekstra urbanizaciju, sveže voće i povrće čitave godine, raj brale! Ne treba ti tamo ništa, malo lov i ribolov, pesma igra i veselje, kuću napraviš od palminih grana, živiš u raju kao car i hvalih Boga svaki dan za blagodati. Nego isto važi kao i za Kubu, kada dođe mafijaški kartel iz severne amerike ovaj južnoamerikanac mora da iznedri ČeGevaru i Kastra. Ne dam bre svoje, ono što mi Bog dade! Iš mafijaši.

 4. Radoslav says:

  Bravo.Dole vučić živela sloboda! smrt vučiću sloboda narodu!

 5. Lazar says:

  Naši veleizdajnici se ne oglašavaju. Ne smeju od Amerikanaca. Ja podržavam narod Veneciele. Hasta la vitoria siempre!!!

  • Milan says:

   Koji deo naroda podržavaš ... onih 70% uz Madura ili onih 30% uz Gvida ?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *