АМЕРИЧКА НАУЧНИЦА: Половина деце ће бити аутистична до 2025. због Монсанта

АМЕРИЧКА НАУЧНИЦА: Половина деце ће бити аутистична до 2025. због Монсанта

2 марта 2015

monsantkids_dees 56Научна саветница на масачусетском Институту за технологију (МИТ-у) изјавила је да се суочавамо са епидемијом аутизма која може резултовати да половина све деце има аутизам за 10 година.

Др Стефани Сенеф, која је изнела своја запажања на презентацији у Гротону прошле недеље, посебно наводида је Монсантов хербицид “Roundup” кривац за ескалирање учестаности аутизма и других неуролошких поремећаја. Roundup, који је произведен 70-их прошлог века садржи хемијску супстанцу глифосат, која је кључан разлог забринутости Сенефове. Употреба Roundup-а је ограничена на траве, пошто глифосат убија биљке.

Међутим, Roundup се сада регуларно користи и за житарице. Са напретком ГМО, биљке попут соје и кукуруза су применом биоинжењеринга пројектоване да толеришу глифосат те је његова употреба драматично порасла. Од 2001. до 2007. употреба глифосата је удвостручена достижући 81 до 84 милиона килограма само у САД-у 2007.

Чак и ако не конзумирате кукуруз и пржену соју, тешко да ћете избећи потенцијалне утицаје конзумирања глифосата. Пшеница се сада прска Roundup-ом пре бербе, те је свако конзумирање неорганског пшеничног хлеба сигуран извор хемикалије. Додатно, сваки производ који садржи кукурузни сируп, као што су газирана пића, такође има глифосат у себи.

Према истраживањима које наводи Сенеф, глифосат убацује цревне бактерије у процес познат као “шикимински пут”. То омогућује хемикалијама да се умешају у биохемију бактерија у нашем дигестивном тракту, што резултује смањивањем есенцијалних амино киселина.

Монсанто тврди да је глифосат безбедан за људе, пошто људи немају “шикимински пут”. Међутим, бактерије имају – а то укључује и бактерије које чине нашу цревну флору.

Сенеф напротив тврди да је могућност да утиче на цревне бактерије веза која дозвољава хемикалијама да начине већу штету. Веза између цревне флоре и неуролошких функција је тема која се истражује. Према бројним истраживањима, глифосат исцрпљује амино киселине тирозин, триптофан и фенилаланин што може довести до гојења, депресије, аутизма, болести црева, Алцхајмерове и Паркинсонове болести.

Монсанто се не слаже. Гигант за производњу хране и хемикалија направио је вебсајт са линковима који воде до научних истраживања где се глифосат проглашава безбедним.

Други научници су такође преузели мишљење Монсанта ругајући се истраживањима која су довела до Сенефине објаве. “Они су то измислили!”, изјавио је научни писац за Huffpost Тамар Хаспел у чланку који је шкрт са анализом али обилује декларативном прозом.

Други, као што су писац Скептоид и физичар Др Ерик Хал одлучили су се на одмеренији приступ и фокусирали се на студије које довеле до забринутости због глифосата.

Према Халу, Сенеф прави грешку познату као “грешка корелације/узрока” у којој је узрок погрешно закључен јер постоје две одвојене ствари.

У овом случају повећана употреба глифосата и повећан број случајева аутизма може бити повезан, али они заправо нису директно повезани.

Сенефине објаве се фокусирају само на проблем глифосата. Као што знамо, постоје и други потенцијални саучесници који можда утичу на аутизам и такође проузрокују неуролошка стања попут Алцхајмера. То могу бити састојци вакцина, алуминијумска фолија као и други потенцијални извори хемикалија у човековом организму.

Неки појединци, као што је радио водитељка Rima Laibow спекулише о намери која се крије иза хемијске опсаде на нашу сиву масу. Laibow сматра да је узрок овоме жеља да се створи цела класа аутистичних индивидуа које би биле обучене за посебну врсту послова.

Ово сабласно подсећа на класик Олдуса Хакслија “Врли нови свет” у коме су појединци програмирани за припадање једној од пет група, под именима Алфа, Бета до Епсилон, у зависности од снаге њиховог програмираног мозга. У Хакслијевом утопијском свету, ова класна подела према интелектуалној моћи омогућила је друштву да глатко функционише.

Штагод водило брзи воз аутизма/Алцхајмера једна ствар је јасна: ако половина деце дође на свет са озбиљним оштећењем мозга начиниће се велика и непорецива рана човечанству. Стопа аутизма је порасла са једног случаја у две хиљаде 70-их до тренутне стопе једног случаја у 63. Алцхајмер је постао готово универзалан у старости. Сенефина предвиђања могу да се игноришу само уз велики ризик по људску расу.

Аутор текста је Џенет Фелан, истраживачки новинар и бранилац људских права која је пропутовала Азију. Аутор је књиге Егзил.

Преводилац текста апелује на српску јавност да изврши притисак и сазна тачан број оболелих од аутизма у Србији. Здравље нације је у нашим рукама. Не дозволимо да нам се пажња са битне и велике опасности скреће због свакодневних бесмислица.

(Journal-neo превод Маја Орлић за Србин.инфо)

KOMENTARI6 коментара

 1. Steva says:

  Nemoj te tako gospdjo Senef,ako vas cuje gospodja Tanja Miscevic,pokrenuce pravni postupak protiv vas.Sirite "laznu"propagandu protiv Monsanta,koji proizvodi tako "zdravu" hranu,po tvrdnjama gosp.Miscevic,da je svaki GMO prizvod,vise nego "bezbedan".

 2. Za Srbiju says:

  Zapadna demokratija na delu, kao i "duhovnost" zapadnih crkava. TED GUNDERSON, ŠEF FBI-a: SATANISTIČKO-PEDOFILSKI KULTOVI VELIKOJ BRITANIJI I U SJEDINJENIM DRŽAVAMA https://www.youtube.com/watch?v=qOTUQdH6rQY#t=155

 3. Lajla says:

  Amerika je pokusni kunic za sva zla koje hoce da sire svetom.To je znak da su Nacisti na vlasti u SADe.Hvala vam da znamo sta nam je ciniti.Ko spomene GMO hranu metak u celo.

 4. Mali Perica says:

  Da li je taj Mosanto neka Putinova firma?

 5. dejan says:

  ZLOCIN SE NASTAVLJA MOSATO JE KUPIO EU BANDITE SAD SE SIRI PO REGIOJI BALKANA PREKO POTKUPLJIVIH BIOLOGA I POLITICARA

 6. BN says:

  MIT je jedan od najuglednijih znanstvenih instituta u svetu. Reci da su oni nesto izmislili je besramna laz sto je svakom pametnom jasno. No koliko je pametnih i koliko su ljudi uopce informirani o stetnosti Monsantovih herbicida? Moja ga je majka jednostavno dobila u biljnoj apoteci jer dobro deluje na korov i koristi ga bez ikakvog zasto. Kao i vecina zemljoradnika.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u