АМЕРИЧКА НОВИНАРКА БРУТАЛНО ИСКРЕНА: Путин на преговорима са Бајденовим тимом као Леброн против средњошколаца

AMERIČKA NOVINARKA BRUTALNO ISKRENA: Putin na pregovorima sa Bajdenovim timom kao Lebron protiv srednjoškolaca

13 januara 2022

VODITELJKA televizije „Foks njuz“ Lora Ingrejam uporedila je pregovaračko umeće ruske i američke strane sa profesionalnim veštinama igrača u košarci.

– Dati Putinu da sedne za pregovarački sto sa Bajdenovim timom je kao da Lebrona Džejmsa puste da igra protiv tima srednjoškolaca, istakla je novinarka.Ona je tako prokomentarisala objavu „Njujork tajmsa“, posvećenu rusko-američkim pregovorima koji se ove nedelje održavaju u Evropi. Međutim, nije precizirala zašto je rusko-američki dijalog, koji se odvija na nivou timova diplomata i predstavnika, svela na „sučeljavanje” lidera dve zemlje.

Prema rečima zamenika ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Rjabkova, direktan kontakt predsednika Rusije i SAD Vladimira Putina i Džoa Bajdena za sada nije u planu. Oni su razgovarali telefonom su 30. decembra, drugi put u tom mesecu.

U Briselu je oko 14 časova završena sednica Saveta Rusija-NATO. Taj sastanak je nastavak rusko-američkih pregovora o bezbednosnim garancijama održanim 9-10. januara u Švajcarskoj. Povod za razgovore bio je nacrt sporazuma o bezbednosnim garancijama koji je Moskva uputila Vašingtonu i njegovim saveznicima u decembru. Dokument, između ostalog, uključuje odredbe o međusobnom nerazmeštanju raketa srednjeg i kratkog dometa u međusobnom dometu, odustajanje daljeg širenja NATO-a na račun bivših sovjetskih republika i o smanjenju broja vojnih vežbi.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Sass S says:

    Ocigledno da Putin ima ozbiljne karte u rukama a zapad blefita i ogrezao je u svom samoljublju cak i neznajuci stvarne vojne potencijale istoka. Ruska MASKIROVKA ce biti neumoljiva,,,, ko zna shvatice,,,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *