АМЕРИЧКА НОВИНАРКА ПОСТИДЕЛА ЗАПАД И ТРАМПА: Идемо у рат без иједног доказа

AMERIČKA NOVINARKA POSTIDELA ZAPAD I TRAMPA: Idemo u rat bez ijednog dokaza

11 aprila 2018

Preuranjenim zaključcima o navodnom hemijskom oružju u Siriji, ratni kabinet Donalda Trampa i njihovi mediji neodgovorno nas guraju u vojni sukob s Rusijom, piše američka novinarka Ranija Halek.

Halekova podseća da je Tramp, uz svog novog savetnika za bezbednost Džona Boltona, najavio da će svi — misleći pritom očigledno na Siriju i Rusiju — „platiti cenu“ za navodni hemijski napad u Dumi.

„Tramp je rekao i da je Rusija odgovorna za još nepotvrđen napad, čime je signalizirao eskalaciju između SAD i Rusije, što je opasna perspektiva koju ne vide američki mediji, zarobljeni u antiruskoj histeriji“, piše Ranija Halek na sajtu RT.

Prema njenim rečima, mediji uskraćuju javnosti ključne detalje koji su doveli do navodnog napada, a koji postavljaju pitanje ko je odgovoran.

„Sirijska vlada je u jačoj poziciji nego što je bila od početka rata, i ne može apsolutno ništa da dobije hemijskim napadom. Samo ova činjenica trebalo bi da dovede do ozbiljnog skepticizma, naročito ako se ima u vidu hronologija događaja koji su doveli do navodnog napada“, piše Ranija Halek.

Ona u tekstu podseća na zlodela grupe Džejš el islam, pod čijom se kontrolom Duma nalazi, a među kojima su etničko čišćenje, javna pogubljenja, sprovođenje žena zatvorenih u kavezima u ulicama, postavljanje civila kao štitova…

Halekova piše da teorija o tome da Damask stoji iza navodnog napada nije logična i zbog toga što su u toku bili pregovori između Vlade i Džejš el islama oko oslobađanja talaca zarobljenih u Dumi.

Džejš el islam je nedavno dobio ponudu od Rusa da odustanu od borbe i u zamenu za to postanu bezbednosne snage u Dumi“, podseća ona.

Pregovori su propali kada je Džejš el islam odbacio ponudu, jer je hteo da zadrži teško oružje. Sukob je eskalirao kada su militanti lansirali rakete na Damask, uključujući i kasetne bombe.

To je, piše dalje Halekova, dovelo do intenzivnog bombardovanja Dume od strane sirijske vlade tokom vikenda, što je bio pokušaj da se Džejš el islam natera na predaju.

„To je postala matrica među pobunjenicima u Siriji: svaki put kada se nađu pred porazom, pojave se tvrdnje o hemijskom napadu“, tvrdi Ranija Halek.

Novinarka podseća da su zapadni mediji prećutali činjenicu da je sirijska vojska otkrila pogon za proizvodnju hemijskog oružja pod kontrolom pobunjenika u Istočnoj Guti, što je dokaz da su i oni u stanju da proizvedu hemijsko oružje.

Na pitanje ko profitira na ovoj situaciji, američka novinarka izvlači jednostavan zaključak — ratni jastrebovi!

Oni su ti koji su bili pogođeni Trampovom najavom o povlačenju 2.000 vojnika iz Sirije. Halekova podseća i na reči republikanskog jastreba Džona Mekejna, koji je rekao da će najava Trampa o povlačenju vojske da „ohrabri“ sirijskog predsednika Asada da krene u hemijski napad.

(sputniknews.com)

KOMENTARI5 komentara

 1. Velika Metla says:

  ".......koju ne vide američki mediji, zarobljeni u antiruskoj histeriji“, piše Ranija Halek na sajtu RT". I te kako oni sve znaju,i sve vide,ali pošto su u rukama "duboke države"oni to ne smeju ni znati,ni videti!

 2. goran says:

  Idite u rat jer vam je naredio Natanjahu. BUUUUUUUUUUUUU. Ginucete kao musice za Veliki Izrael.

 3. Beli Orao says:

  Jeftinih trikova " da ohrabre Asada da upotrebi hemijsko....??????!!!!!!!".

 4. zlatko says:

  Da, nemaju dokaze, a kako bi ih i imali kad su hemijski napad izmislili? Ali zato imaju pornografski materijal sa Trampom u glavnoj ulozi kao pokrivalicu-skrivalicu. Ako je to onako dobro funkcionisalo u trojcu Klinton-Lavinski-bombardovanje Jugoslavije, što ne bi i sad?

 5. Velika Metla says:

  Postidela zapad????!!! Ajdeeeeeeee.....! Hahahahahahahahahaha.................! E baš se slatko nasmejah! Isto su se postideli koliko i "dame"u ulici Crvenih farela!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *