Америчка нуклеарна подморница ушла у Средоземље

Američka nuklearna podmornica ušla u Sredozemlje

1 septembra 2018

Američka nuklearna podmornica „Njuport njuz“ tipa „Los Anđeles“ naoružana raketama „tomahavk“ ušla je u luku Gibraltar, saopštio je lokalni list „Gibraltar kronikl“.

List navodi da je podmornica primećena u luci u četvrtak uveče. Do njega je pokušao da dođe brod španske carine, ali ga je presretala gibraltarska policija.Pentagon je potvrdio ulazak podmornice u Gibraltar i izjavio da je to „planirana tehnička poseta“.

Prošle nedelje je portparol Ministarstva odbrane Rusije, general-major Igor Konašenkov, saopštio da teroristi Hajat Tahrir el Šama pripremaju provokaciju da bi optužili Damask za upotrebu hemijskog oružja protiv civila u provinciji Idlib u Siriji.

Prema njegovim rečima da zapadna koalicija na čelu sa SAD planira da iskoristi ovu provokaciju kao povod za napad na državne objekte u Siriji. On je dodao da je zbog toga u Persijski zaliv pre nekoliko dana stigao razarač „Salibans“ američke vojne mornarice sa 56 krstarećih raketa na palubi, a da je u avio-bazu „Udejd“ u Kataru prebačen američki strateški bombarder B-1B s 24 krstareće rakete AGM-158 JASSM.

Konašenkov je naveo da kao posredna potvrda za to da Amerika i njeni saveznici pripremaju novu agresiju na Siriju služe i potpuno neosnovane izjave niza visokih predstavnika SAD, Velike Britanije i Francuske o nameri da na najodlučniji način odgovore Damasku na upotrebu hemijskog oružja.

Američko Ministarstvo odbrane demantovalo je saopštenja o koncentrisanju grupe u istočnom delu Sredozemlja, ali je izjavilo o „spremnosti za akciju“ u slučaju odgovarajućeg naređenja.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Deda Micko says:

    Jedna Cica obukla mini, a druga samo gace.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *