„Америчка опозиција“ у Русији спрема „мајдан у Москви“

„Američka opozicija“ u Rusiji sprema „majdan u Moskvi“

18 januara 2015

putin-ap-mihail-hodorkovski-1387528763-415011Ruska prozapadna opozicija – kojom diriguju Amerikanci – organizovala je tokom celog 17 januara onlajn-forum i anketiranje povodom pitanja: „Da li si spreman da izađeš na trg?”.

Anketiranje je „išlo” preko sajta „Otvorena Rusija”, a „forum” se bavio „perspektivom mirnih protesta” protiv vlasti Vladimira Putina.

Reč „majdan” formalno nije korišćena, ali je sve mirisalo na pokušaj organizovanja „majdana u Moskvi”. Bilo je to jasno i po tome koliko su i kako su „forumaši” hvalili Ukrajince i njihov „majdan” koji se u februaru prošle godine završio državnim prev ratom u režiji ambasade SAD u Kijevu.

Iza „foruma” i ankete stoji tajkun Mihail Hodorkovski kojeg je Putin početkom prošle godine pomilovao i pustio iz zatvora. A iza Hodorkovskog su – to znaju svi u Rusiji – Stejt departman i američke specijalne službe.

Poznati moskovski sociolog Sergej Markov upozorio je da današnju akciju ne treba potcenjivati:

„To je deo procesa pripreme obojene revolucije u Rusiji. Sve opozicionare mobilišu u jednu falangu. Hodorkovski i Aleksej Navaljni su ključni operatori priprema za obojenu revoluciju. Upozoravam: ovo nije bilo bezopasno brbljanje. Druga je stvar, što im zasad – ako je suditi po onima koji su u sve uključeni – ne ide dobro. A kako da im ide kad su u sve uključili i Nadeždu Tolokonjikovu koja se „proslavila” skrnavljenjem crkava i programom seksa u zoološkom vrtu!”,

KOMENTARI3 komentara

  1. deda mraz says:

    Judas Hodorkovski i kompanija ako sta pokusaju onda pravoslavci treba da ih zgaze jer ako mu se ne svidja u Rusiji neka ide u Izrael i neka uziva ali onda nema pljackanja.

  2. miloš says:

    Koji ga je ku.ac puštao iz zatvora ?

  3. Elliott Ness Chikago says:

    CARE ZAR SI ZABORAVIO NA TOVARISA DZUGASVILIJA KOJI JE SAMO IMAO JEDNU CAROBNU REC STRELJAT, ILI SIBIR IZ KOJEG SE NIKAD NISU VRACALI.DODUSE DOSAD SI POKAZAO KAKO SE LOME DEMONSTRACIJE NA KOJE JE TESKO PRIMENITI NEKU STRATEGIJU JER SU SVE OSUDJENE NA PROPAST.OVO SA KOZACIMA I KANDZIJAMA JE ORIGINALNO NIJE NASILNO A KOZA PUCA.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *