АМЕРИЧКА ПОЛИЦИЈА ликвидирала „Аутономну зону Капитол Хила“ у Сијетлу

AMERIČKA POLICIJA likvidirala „Autonomnu zonu Kapitol Hila“ u Sijetlu

2 jula 2020

AMERIČKA policija je u Sijetlu privela najmanje 23 lica tokom operacije rasturanja takozvane „Autonomne zone Kapitol Hila“.

Naredbu policiji izdala je gradonačelnica Dženi Derkan.Povod i opravdanje našla je u sukobima unutar „Autonomne zone“ i pored nje u kojima su poginula dva tinejdžera, a nekoliko ljudi bilo povređeno.

Operacija „likvidacije i čišćenja zone“ počela je rano ujutro, a u njoj je učestvovalo do 100 policajaca.

Gradonačelnica je proglasila da svi demonstranti koji se nalaze u „Autonomnoj zoni“ krše režim vanredne situacije uveden zbog pandemije.

Demonstranti su „Zonu“ uspostavili u centralnom delu Sijetla. Ubrzo potom su zauzeli napuštenu policijsku stanicu.

Glavni zahtevi demonstranata bili su raspuštanje gradske policije i prestanak kršenja prava crnaca.

Predsednik Sjedinjenih Država Donald Tramp izjavio je da su Sijetl „zaposeli unutrašnji teroristi“.

KOMENTARI5 komentara

 1. persida says:

  Nista ne vredi ako nisu uhapsili Srdju Popovica. A izgleda da nisu.

  • test01 says:

   Perso koji bre Srdjan Popovic i kanvas - pa to prolazi samo u Srbji. Onomad ga uhvatise i izbacise iz Egipta kao mbeba zvecku i mislite da on moze da radi nesto u USA?

 2. Rista says:

  U suštini, svi revolucionari su bili gilipteri, siledžije i seratori i koristili pravedno nezadovoljstvo naroda. To danas rade i popovi sa litijama. Ništa ne postižu osim što na kraju prevare narod i pokradu ga. To su uradili i u Francuskoj i u SSSRu i u Srbiji, nažalost 2 puta i u Meriku danas...Bilo koje nezadovoljstvo naroda i spontane demonstracije u roku odmah preuzimaju neke gilipterske organizacije ili pojedinci. Ni jedna revolucija ikada nije donela ništa dobro narodu. Eno vam Koštunice i Đinđića kao primer, Lenjina, Tita, Maoa, Gandija...To su najveći prevaranti koji su hodali ovim svetom a ovi u sietlu im nisu čak ni do između nogu. Ćim dođu na vlast, prvo je nemilosrdno učvršćuju i ograđuju svoje torove, jahte, dvorove i obavezno ženske o kojima niko ne sme ni da zucne u javnost...A posle, kad učvrste sistem, onda kao malo pevaju narodne pesmice ali nikakav napredak se ne događa. Ono što narodi posle revolucije pomalo napreduju, to bi bilo i bez revolucije a verovatnno i bolje, dakle nije nikakava zasluga revolucionarnih prevaranata. Imate i tragične potvrde da su neki od vođa revolucija bili psihološki ratsrijeni manijaci ili već od čega sve nisu boilovali, kao Hitler na primer. On je primer najnegativnijeg revolucionara ikada. I ove lopurde i gilipteri po Sietlu i merici danas su BILI ista takva vrsta.

  • test01 says:

   Risto a cisto me zanima sta mislite o Francuskoj revoluciji ili o pobuni Matije Gupca ili Srpskim ustancima protiv Turaka? Nije bas sve tako... Sto se tice ostalih "revolucija" - to i nisu bile revolucije nego rusenje sistema uz pomoc organizacija sumnjivog morala. Soros placa mnogo takvih organizacija i NVO da rade za njega i njegove pajtase sektase.

   • Rista says:

    Jednom sam napisao "jebeš revolucije, nema ništa bez ustanka". Mislim isključivo na revolucije koje dižu građani jedne države protiv te države. Dakle, sranje od revolucije u Francuskoj koja je samo na zapadni način izvikana i plasirana kao pozitivan događaj istočnim zaostalim narodima koji i dan danas misle da je to istina. Posle revolucije su nestali "egalite, liberite, fratelite" kao da ih nikad nije bilo a buržuji su se čas posla pretvorili sve i jedan u nove, male i mnogobrojne kraljeve a Luja i Antoanetu( ne znam tačno baš koga, ali nije ni važno) su nabili na kolac. Francuska buržoaska revolucija je bila Francuski Beogradski Oktobar. Čist idiotluk kao i u Rusiji sa Romanovima i u Kini sa Poslednjim Kineskim Carem. Jel Kina ima opet Cara? Pa ima, samo je navodno komunista. Revolucija jede svoju decu itd. Srpski ustanci uopšte nisu revolucije, nego borba za oslobođenje od okupatora. Pobuna Matije Gupca nije bila revolucija nego ustanak. Jel Gandi digao ustanak? Nije nego je revolucionarno demokratski šetao i dobijo svoju revolucionarno okilavnjenu, opustošenu i bednu Indiju koja više nikom nije trebala, uostalom uvek se ponešto i dobije sa revolucijom ali to je beznačajno i onda Gandi nastavio da prodaje kravlju mokraću. Nije baš tako kao što ja karikiram, uradio je nešto ali ono značajno se još uvek nije dogodilo u Indiji. Još uvek žive najbedniji život na svetu. Bar pola Indijaca su kastrirana kasta i dan danas. Šta je onda Gandi izrevolucioniso? Posle Maove revolucije, kinezi su crkavali od gladi sve dok se Mao nije sastao sa Rotšildom a onda je sve što su se dogovorili prosledio naslednicima komunistima i objasnio im kako da postupe pre nego i kada dođu Nikson i regan. I bi tako. A mi danas, ne znajući mnoge stvari, maštamo o vojnom savezu Kine i Rusije. Pa neće biti, jer Kina je u savezu sa Amerikom i zajedno izgrađuju globalno tržište svih vrsta. Teško za poverovati, a? Ima toga mnogo, dragi teste, pa ja samo nabacam. Za kraj, i pored svih Obradovićevih šetnji iza pedera i pored svih srpskih litija, eto to sam jednom napisao dok su litije kilavile ionako kilavi Beograd, Srbi će kad tad shvatiti da im nema druge nego da "ginuti se mora". Najlepše je leći u krevet i maštati kako Rusi ginu i oslobađaju svet i Srbiju. Divan san samo nikad neće biti java. Ima i tome šta da se doda, drugim rečima, od revolucija se ne rađaju narodi. Ne sekiraj se teste. Nisam ja napisao onaj gornji komentar tek da se oblaci zatamne. A ne bih ni ovaj, da nisi kulturno postavio pitanje. Bar tako meni izgleda. Uostalom, ništa nije više kao što je bilo. Ni revolucije ni ustanci ni ratovi više nisu ono što su bili. Šta je onda danas i kako treba da se postavimo? Pa to otkriće tek dolazi na red. I mi Srbi treba da nađemo svoj odgovor usklopu tih promena. A to nije ni malo lako. Zato zaboravite demonstracije, revolucije i ostalu promaju. To su, kratko i jasno, prevaziđene stvari. Već daleko iza današnjih potreba.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *