АМЕРИЧКА ПОЛИЦИЈА напала руске новинаре

AMERIČKA POLICIJA napala ruske novinare

22 jula 2020

Američka policija napala je u Portlandu ekipu ruske TV stanice „Prvi kanal“ koja je tokom noći izveštavala sa protesta u tom gradu.

Policija je razbila kameru i napala jednog člana novinarske ekipe.U zgradi suda su se nalazili pripadnici federalnih snaga bezbednosti, koji su poslati u grad uprkos nezadovoljstvu lokalnih vlasti.

Policija je kamermana Vjačeslava Arhipova, koji je snimao kako demonstranti pokušavaju da zapale ulaz u sud, udarila pendrekom po ruci, oduzela kameru i razbili je o asfalt. I njega su oborili na zemlju.

Novinarka Julija Oljhovska snimala je telefonom tu scenu kada je napadnuta otpozadi. Policajac joj je oduzeo telefon, uhvatio za glavu i skinuo šlem.

Oboje su se nagutali suzavca a novinarki je bila potrebna medicinska pomoć. I kamerman i novinarka su imali jasno istaknuti znak „mediji“.

Sekretar za unutrašnje poslove Čad Volf izjavio je prethodno da su snage bezbednosti privele 43 demonstranta koji su učestvovali u nasilju u Portlandu.

Demonstranti nedeljama protestuju protiv rasne nejednakosti, a proteklih dana su se sukobljavali s policijom.

KOMENTARI3 komentara

  1. Ilija Čvorović says:

    In the land of free,home of brave,how it comes?? Pa zar u uzornoj demokratskoj zemlji,ma nemoguce!! To Rusi nesta spremaju protiv njih. Fake news ;))))

  2. M says:

    Imaju li Rusi u svom jeziku-pojmovniku-pojam...reciprociteta?!?A pojam kamata?!?

  3. Ivke says:

    A novinarska prava sto su nam solili pamet 90-etoih??? More za njih pravo jaceg samo postoji

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *