АМЕРИЧКА ПОНУДА РУСИЈИ СЕ НЕ ОДБИЈА: Или најмоћнија алијанса свих времена или Светски рат

AMERIČKA PONUDA RUSIJI SE NE ODBIJA: Ili najmoćnija alijansa svih vremena ili Svetski rat

30 juna 2021

Stručnjak Jakov Kedmi govorio je o želji američkog rukovodstva za podmićivanjem Moskve što bi im pomoglo u borbi protiv Kine.

Odvojeno, Kina i Rusija ne predstavljaju ozbiljnu pretnju Sjedinjenim Državama u geopolitičkoj areni.Međutim, njihova vojna, politička i ekonomska alijansa preti Amerikancima neposrednim gubitkom statusa svetskog hegemona, budući da Rusija i Kina sada formiraju novi moćni blok u svetu.

Da bi sprečio takav razvoj događaja, Vašington je želeo da primeni lukavi plan koji će, ukoliko bude uspešan, uspeti da uništi sadašnje geostrateško rusko-kinesko partnerstvo, kao i da pomogne Sjedinjenim Državama da pobede u konfrontaciji sa Kinom:

„Sjedinjene Države su, u zamenu za prekid odnosa sa Kinom, obećale da će „predati“ celu teritoriju postsovjetskog prostora Rusiji, zajedno sa Ukrajinom i baltičkim državama“, rekao je ekspert otkrivajući značenje lukavog plana kojim su Sjedinjene Države želele da prevare Ruse.

Analitičar je primetio da su Amerikanci nepromišljeno smatrali da su Rusi „jednaki idioti koliko i oni koji to predlažu“.

Međutim, Moskva je odavno shvatila puni stepen „pouzdanosti“ partnerstva sa Sjedinjenim Državama i neće menjati uzajamno korisnu saradnju sa prijateljskom susednom državom radi sumnjivog političkog dogovora sa državom koja želi da uništi suverenu Rusiju.

Rezimirajući situaciju, politikolog je istakao, da je Moskva pristala na ovu opciju, onda Vašington ne bi sledio uslove takvog sporazuma.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI7 komentara

 1. persida says:

  Ima li i nekih drugih misljenja, ovaj Kedmi dosadio i bogu i narodu.

  • Uča says:

   Jedino osveženje je persida. Baš smo te se poželjeli. Nema te već nekoliko minuta. A Bog u v i j e k ide velikim slovom.

 2. M says:

  USA spram Rusije nije ispoštovala ni Rusiji vitalno važan dogovor da se USA-NATO neće širiti na post-sovjetsko-varšavski prostor,nego pače to nastavlja,izbiti na Ruske granice,ili što bliže!I to nije jedini dogovor koji su prekršili!I sad bi da im Rusi vjeruju,ili bilo tko drugi?!?A i budali je jasno da će USA-NATO plus saveznici im,teško protiv Rusije-Kine i saveznika im,dočim će pojedinačno protiv njih lako,prvo jednog,pa drugog,pa ostale,i onda sve!Pa to samo budala extremna može popušiti!

 3. milorad5 says:

  pa oni su nudili kini sibir za alijansu u napadu na rusiju, ili bar da se ne mešaju.Amerikanci su PRVO otišli u kinu,pa kada su ih kinezi odbili i dojavili rusima "nepristojne ponude" iz amerike ,odjednom je kina postala arhineprijatelj amerike.Američka plutokratija je shvatila odavnio da ako se kinezi i rusi udruže i preuzmu veći deo evroazije pod sopstvenu stratešku kontrolu,USA prestaje da bude svetski hegemon i jedina supersila koja diktira uslove.Zato su u prvom delu polna mislili da izvedu prvi udar na rusiju pa onda na kinu kada se obračunaju sa rusima ali nagla pojava putina i njegova vrlo efikasna akcija u rasturanju unutrašnjih saveznika amerike naročito jeljcinove kamarile po čitavoj vertikali vlasti je odjednom dovela do promene plana jer su videli da je putin nepomirljiv i vrlo uporan zastupnik rusije pa su se nadali a će ga preveslati sa ponudom da napadnu kinu zajedno.Ust vari američka prethodna ponuda kini ruskog sibira je i dovela putina na vlast,tada su mnogi u moskvi shvatili kuda ih vode "liberalni" prozapadni agenti i kina zajedno sa ostatcima KGB u rusiji, je iznad svega zaslužna za rušenje jeljcinove kamarile i njihovih zaostataka u ruskom političkom i upravnom aparatu i dolaska putina na vrh.Jer su KINEZI shvatili američku igru na vreme:)Putin je KINESKI čovek i ubedjeni komunista, ali to malo ko zna:)a sad će kina i rusija zajedno da jb mamu maminu džukelma sa zapada i to na dva fronta i u dve zasebne oblasti koje im najbolje leže.U sve to je umešan MMF i još neke filijale tog bankarskog kartela, koji je u stvari zaostvština i produžetak nadnacionalne templarske bankarske oligarhije još od vremena krstaških ratova:)Novi nacisti templarima nisu potrebni sigurno a amerika upravo ide tim tokom u neku novu nacionalsocijalističku utopiju FORDOVE ERE:)Ali neće im biti dozvoljeno ovoga puta da preuzmu a<psolutnu vlast kao onomad u nemačkoj, ima svi da budu na kraju pobijeni iz te grupe, zajedno sa familijama, i vazalnim familijama i doglavnicima.U toku je ogroman podzemni sukob u vezi toga i uskoro će početi atentati, a to preti da postane i otvoreni rat na nekoliko svetskih neuralgičnih tačaka.

 4. padre says:

  Ili da prihvate, ili konjska glava u krevetu!

 5. Beli Orao says:

  Ameri samo se vi spremajte jer veliki BAL će da počne a vi zamišljaju da možete opet da slažete kao i iks puta dosad !!!

 6. opet ja says:

  --Odvojeno, Kina i Rusija ne predstavljaju ozbiljnu pretnju Sjedinjenim Državama u geopolitičkoj areni.-- Ovo mi je najbolje. Da li stvarno veruju u ovakvu glupost??!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *