АМЕРИЧKА САМОВОЉА НЕМА ГРАНИЦА: Светски полицајац не престаје да се меша у унутрашња питања Руске федерације

AMERIČKA SAMOVOLJA NEMA GRANICA: Svetski policajac ne prestaje da se meša u unutrašnja pitanja Ruske federacije

9 aprila 2021

Sjedinjene Države registrovale su najveću koncentraciju ruskih vojnika kod granica Ukrajine od 2014. godine, izjavila je portparolka Bele kuće Džen Psaki.

– SAD su zabrinute zbog nedavne eskalacije ruske agresije na istoku Ukrajine, uključujući nagomilavanje i premeštanje snaga Rusije pored ukrajinskih granica. Kod granice sa Ukrajinom koncentrisano je sada više ruskih vojnika nego bilo kada od 2014. godine – rekla je Psaki novinarima.Ona je dodala da Amerika o zabrinutosti zbog porasta napetosti na istoku Ukrajine kao i zbog kršenja režima prekida vatre razgovara sa partnerima u NATO.

Podsetimo, vrhovni komandant ukrajinske vojske Ruslan Homčak ranije je izneo tvrdnju da Rusija navodno postepeno nagomilava snage na granici sa Ukrajinom, čime ugrožava njenu vojnu bezbednost.

Tim povodom portparol američkog Stejt departmenta Ned Prajs je nedavno izjavio da je Vašington zatražio objašnjenje od Moskve u vezi sa eskalacijom „ruske agresije“ i premeštanjem ruskih trupa u blizini granica Ukrajine.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov odgovorio je da premeštanje ruske vojske na teritoriji Rusije ne bi trebalo da brine druge države, jer ih ni na koji način ne ugrožava.

Situacija u Donbasu zaoštrila se krajem februara. U regionu se praktično svaki dan beleži razmena vatre, uključujući uz upotrebu minobacača i bacača granata. Strane se međusobno optužuju za pogoršanje situacije.

KOMENTARI2 komentara

  1. Neko iz mase says:

    Pazi parodije, Ukrainski vrhivni komandant se zove Ruslan... Pa nas sve Slovene stvarno treba u zdrav mozak. Toliko smo primitivno razjedinjeni i podeljeni so te tačke da zapad može da nas seče kao puter. Definitivno nešto nije u redu sa nama. Sve sami bratski narodi koji su u svađi jedni sa drugima. SSSR, Jugoslavija i Čehoslovačka su bili pokušaj ujedinjavanja Slovena kao taktika odbrane od nadilazeće pretnje. Međutim analitični i strpljivi Zapadjaci proucili su dobro naše slabosti i dobro ih iskoristili, zatim nas podelili, uspavali i delom teritorija zavladali. Ostala je još samo Rusija. Opet je potrebno buđenje.

  2. Gagi says:

    Rusija je IZUZETNO bila zabrinuta kada je Tramp izgradjivao zid prema Mexikancima. KO ste vi i KO vam je dao mandate da imate ekskluzivno pravo da brinete o narodima na zemljinoj kugli. KO vas je ovlastio, da nije onaj koga ste razapeli i podmuklo preuzeli njegovo ucenje da varate narod kako ste dobri i savrseni. Vasa satanska namera se upravo pokazala na nasem primeru, da deci vadite oci. NECETE nas vise varati, dolazi vreme kada ce antihristi i sotone platiti za svoj greh.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *