АМЕРИЧКА ТЕЛЕВИЗИЈА NBC News: Украјинске снаге се повлаче – да ли ће успети да се зауставе?

АМЕРИЧКА ТЕЛЕВИЗИЈА NBC News: Украјинске снаге се повлаче – да ли ће успети да се зауставе?

22 фебруара 2024

ПОСЛЕ пада Авдејевке, Украјина би могла почети да брзо губи нове територије, оценио је утицајни амерички либерални телеканал NBC News.

Уз упозорење: „Кад једном почнете да губите територије и кад морате да се повучете, можете је наставити да их губите приличном брзином. Тренутно се украјинске снаге повлаче. За бригу је – да ли ће успети да се зауставе“.Поводом Украјине је песимиста и бивши обавештајни официр Оружаних снага САД Тони Шафер:

„Руска војска је надвладала не само над украјинским оружаним снагама, већ и над Северноатлантском алијансом, која наставља да активно подржава Кијев“.

Шафер је ово рекао и другачије и још отвореније:

„Руси су победили. Победили су украјинску војску, а и НАТО, јер је НАТО све ово време обезбеђивао Украјини групу саветника. Готово је“.

Шафер је такође уверен да никаква финансијска средства неће помоћи Оружаним снагама Украјине да промене ситуацију на бојном пољу и зауставе напредовање руске војске.

Коментатор америчке новинске агенције Асошиејтед прес Самја Кулаб оценио је после боравка у Кијеву:

„Надмоћ руске артиљерије толика је да може резултирати новим територијалним губицима Украјине. Заузимање добро утврђене Авдејевке је велика победа Русије. Тај успех сада омогућава руској војсци да развија офанзиву даље ка западу, где украјинске оружане снаге имају слабије одбрамбене позиције“.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. milorad5 says:

    pa zaustavće se oni eventualno,kad im rusi polome noge i ne mogu više da beže, onda će da stanu...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u