АМЕРИЧКА ТЕЛЕВИЗИЈА NBC News: Украјинске снаге се повлаче – да ли ће успети да се зауставе?

AMERIČKA TELEVIZIJA NBC News: Ukrajinske snage se povlače – da li će uspeti da se zaustave?

22 februara 2024

POSLE pada Avdejevke, Ukrajina bi mogla početi da brzo gubi nove teritorije, ocenio je uticajni američki liberalni telekanal NBC News.

Uz upozorenje: „Kad jednom počnete da gubite teritorije i kad morate da se povučete, možete je nastaviti da ih gubite priličnom brzinom. Trenutno se ukrajinske snage povlače. Za brigu je – da li će uspeti da se zaustave“.Povodom Ukrajine je pesimista i bivši obaveštajni oficir Oružanih snaga SAD Toni Šafer:

„Ruska vojska je nadvladala ne samo nad ukrajinskim oružanim snagama, već i nad Severnoatlantskom alijansom, koja nastavlja da aktivno podržava Kijev“.

Šafer je ovo rekao i drugačije i još otvorenije:

„Rusi su pobedili. Pobedili su ukrajinsku vojsku, a i NATO, jer je NATO sve ovo vreme obezbeđivao Ukrajini grupu savetnika. Gotovo je“.

Šafer je takođe uveren da nikakva finansijska sredstva neće pomoći Oružanim snagama Ukrajine da promene situaciju na bojnom polju i zaustave napredovanje ruske vojske.

Komentator američke novinske agencije Asošiejted pres Samja Kulab ocenio je posle boravka u Kijevu:

„Nadmoć ruske artiljerije tolika je da može rezultirati novim teritorijalnim gubicima Ukrajine. Zauzimanje dobro utvrđene Avdejevke je velika pobeda Rusije. Taj uspeh sada omogućava ruskoj vojsci da razvija ofanzivu dalje ka zapadu, gde ukrajinske oružane snage imaju slabije odbrambene pozicije“.

KOMENTARIJedan komentar

  1. milorad5 says:

    pa zaustavće se oni eventualno,kad im rusi polome noge i ne mogu više da beže, onda će da stanu...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *