АМЕРИЧКА УЦЕНА СРБИЈИ: Одрекните се Русије и даћемо вам…

AMERIČKA UCENA SRBIJI: Odreknite se Rusije i daćemo vam…

18 aprila 2019

Američke diplomate spremile su novu ucenu za Srbiju kojom ponovo od nas traže da zaratimo sa Rusijom i Vladimirom Vladimirovičem Putinom.

Direktan ultimatum

Amerikanci su poslali Beogradu nepristojnu ponudu koja doslovce glasi: Ako uvede sankcije Moskvi, Vašington će podržati plan da se centralnoj Srbiji pripoji sever Kosova.Ova poruka je srpskim vlastima preneta nezvaničnim diplomatskim kanalima i njom je nedvosmisleno stavljeno do znanja da će Amerikanci izgurati podelu Kosova ukoliko se Srbija obaveže da prekine sve kontakte sa Moskvom , odustane od članstva u Evroazijskoj uniji, kao i da u doglednijoj budućnosti pristupi NATO paktu.

Odlično obavešteni diplomatski izvori objašnjavaju da su se Trampovi saradnici na ovaj korak namerno odlučili neposredno uoči sastanka predsednika Vučica sa Putinom u Pekingu, kao i uoči samita u Berlinu koju su inicirali nemačka kancelarka Angela Merkel i francuski lider Emanuel Makron.

-Beograd je diplomatskim kanalima dobio ponudu koja kaže da će Vašington podržati podelu Kosova, odnosno opciju da se sever Kosova pripoji centralnoj Srbiji ako se Beograd odrekne saradnje sa Rusijom. Od Srbije se očekuje i da se odrekne članstva u Evroazijskoj uniji, ali i da se obaveže da će se u budućnosti približiti NATO paktu.

Da je Vašington ozbiljan u nameri da uceni Srbiju, potvrđuje i američki analitičar Edvard Džozef koji u Americi važi za stručnjaka bliskog Stejt departmentu.

-Potpisivanje sporazuma o slobodnnoj trgovačkoj zoni s Evroazijskom unijom i članstvo Srbije u toj organizaciji koju predvodi Rusija bio bi put bez izlaza za Srbiju. Nadam se da je predsednik Vučić svestan koliku bi štetu to izazvalo za Srbiju, koja je u odmaklom pregovaračkom procesu sa EU. To bi od Srbije napravilo ruski satelit u Evropi, a srpska deca bi bila znatno siromašnija nego danas- poručio je Džozef za Glas Amerike.

Predsednik Srpskog spoljno-političkog kruga Milisav Paić ocenjuje da je Džozefova izjava na liniji nastojanja Zapada da Srbiju primora da bude disciplinovani sledbenik.

(Espreso)

KOMENTARI19 komentara

 1. samostalan says:

  Ako je ratovanje sa RUSIJOM TAKO DOBRO, ZASTO ONDA KAUBOJI SAMI NE ZARATE?

 2. Velika Metla says:

  Hahahahahahahahahahahahahahjahahaha...........................,baba snila šta bi rada bila! Spuštah se ja na vaše uže,umalo se uže ne pretrže! NIKADA VIŠE!

 3. padre says:

  Sad jim treba još verovati!Ali poznato je, kako šrolaze oni, kojimaoni nešto obećaju!

 4. Slobodanka says:

  Ako bi još i EU ubrzala procis proširenja tj. integracije zemalja Zapadnog Balkana, kao što sad izjavljuje Mogerinijeva, onda bi i po tom osnovu zbog uskladjivanja spoljne politike Srbije sa politikom EU - Srbija bi morala da izrekne sankcije Rusiji. Da li će i to biti u ponudi Srbiji od strane Merkelove i Makrona na predstojećem sastanku u Berlinu? Moskva je vodeća sila koja može da nas zaštiti od njihovih namera. Ako bi Srbija sama presekla tu vezu onda mogu da rade sa nama šta god hoće. Zašto Tramp, Bolton i ostali iz SAD stalno naglašavaju da za Amerikance ne važi Medjunarodni krivični sud? Američka administracija prošle godine zapetila je sankcijama Međunarodnom krivičnom sudu ako sprovede istragu optužbi da su američka vojska i obaveštajci počinili ratne zločine u Avganistanu. Savetnik Bijele kuće za nacionalnu bezbednost Džon Bolton tada je u poručio da SAD neće sarađivati sa sudom u Hagu koji, kako je ocenio, nema jurisdikciju nad američkim državljanima ili drugim nacijama koje nisu potpisale ugovor o njegovom osnivanju. - SAD hoće za sebe veto u pogledu odgovornosti pred licem medjunarodne pravde, a pritom ne ulazim u ocenu da taj sud ume da sudi veoma pristrasno. Ako bi MKS istraživao i sudio povodom ratnih zločina u Avganistanu, to bi bio tek početak, jer i mnoge druge napadnute zemlje mogu da otvore takve istrage. NATO agresija iz 1999 godine je nelegitimna i zločinačka. Još ako bi Srbija sama prekinula veze sa Rusijom onda bi izostala i dosadašnja podrška Rusije preko SB UN. Oni će nas ubijati na onaj ili ovaj način, a za to im je važno da konačno uspeju da nas proglase za genocidne.

 5. Milan says:

  Amerikanci nam predlažu da odsečemo i poslednju granu uz pomoć koje još uvek nekako sedimo na drvetu. A kad tresnemo dole šta će nam onda prirediti? Da li ono lažljivo obećanje "Srećna budućnost za nas i našu dečicu" ili će nas konačno domlatiti, a već su hteli da nas proglase za genocidnu naciju ? Pre nekoliko decenija Simon Vizental povodom njegove eventualne posete Jugoslaviji, koja se nikad nije desila, poručio nam je: "Jugoslavija je skrivala zločine ustaša, i zato ja nikad neću doći u Jugoslaviju, vi Srbi ste isuviše naivni, i nikad se nećete dozvati pameti.“ - Da li ćemo jednom uspeti da ne budemo toliko naivni i da se dozovemo pameti?

 6. Fantom iz Notre Dame ;-) says:

  Ne verujemo vašim obećanjima jer svi kauboji su nacisti i lažovi, vi uvek samo lažete. Sa Rusijom ćemo veoma brzo proterati i šiptare i vas iz Bondstila; vi nam niste potrebni.

 7. slobo says:

  ako zaratite sa Rusijom dat cemo vam samo dio onoga sto je uvijek bilo vase .Pa ko je ovdje lud osim Vucica

 8. Mile says:

  Fotka je odlična u stilu - "DALTONI - DALTONI PONOVO JASU". Postoji i pesma pod tim nazivom.

 9. Tomislav says:

  Beli Žućko, odrekni se pudinga od koprive - daću ti mišomora s cimetom!

 10. rajko says:

  Ako uvedemo sankcije Rusiji onda će zapad moći da nam radi šta hoće. Zašto bi nam onda bilo šta "dao". Uostalom naš je već i sad i sever i jug i istok i zapad Kosmeta. Oni ponovo pokušavaju da trguju onim što nije njihovo. Oni da nam daju KiM koji je već naš? Da su nam obećali pola Kalifornije, pa i da razmislimo... Ali će nam oteti i više od Kosmeta ako uvedemo sankcije Rusiji. Zato, držimo se mi naše braće Rusa šta god i kako god bilo, a oni neka nadju druge budale da im pričaju i obećavaju da će im dati ono što te budale već imaju ili ono što nije američko.

 11. Zoran says:

  Moze to sto trazite, ali Kosovo celo da pripadne nama.

 12. milorad2 says:

  Mi ulazimo u savez sa rusijom još ove jeseni.

 13. milorad2 says:

  treba se prirpremiti za neminovni rat, oni su već rešili da nas napadnu šta gopd da mi uradimo, mislim da je pametnije da imamo onda ruse kao saveznike. USA žele OKUPACIJU i RASPARČAVANJE SRBIJE.

 14. samostalan says:

  Poruka Jamerickom kartelu: ako se odreknete Kalifornije i Teksasa, dacemo vam dva kila mladog kajmaka.

 15. Baal says:

  Vratite Srbima Dalmaciju, Slavoniju i Dubrovnik, hrvacka nam ne treba- za uzvrat zadržite Aljasku, ako se Rusi slažu. Može?

 16. petrovgrad says:

  Budale

 17. Baata Ristic says:

  Ako je uopste ponudjena, ponuda je OK i spas za Srbju!

 18. Bubac says:

  Jututunska Juhahaha

 19. petrovgrad says:

  Treba sačekati male Mihamedance da porastu za par godina, pa sa njima pregovarati. Od odlazećih Kristijana nema koristi, oni i onako odlaze i za deceniju dve vlast legalnim putem i izborima prelazi u ruke većine glasača.EU treba gledati kao islamski faktor.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *