АМЕРИЧКА ВОЈСКА ИЗВОДИ ВЕЖБЕ: Припреме у случају рата са Русијом

AMERIČKA VOJSKA IZVODI VEŽBE: Pripreme u slučaju rata sa Rusijom

10 avgusta 2018

Naoružane borbene grupe 3. brigade Oružanih snaga SAD iz Fort Karsona završile su vojne vežbe koje su imale za cilj pripremu vojnika za bitke sa „topovskim“ protivnicima — Rusijom i Kinom.Komanda 4. Pešadijske divizije Oružanih snaga SAD promenila je tip vojnih vežbi koje su ranije bile usmerene na borbu protiv pobunjenika, piše „Zadatak i cilj“. Sada američki vojnici uče da se bore da ratuju sa ozbiljnijim protivnicima.

„Mi smo izvodili vežbe usmerene na borbu protiv najozbiljnije pretnje sa kojom se možemo suočiti“, rekao je komandir 3. Brigade pukovnik Majk Simering.

Autor piše da je priprema za borbu sa dobro obučenim neprijateljskom vojskom potpuno u suprotnosti sa borbenim akcijama koje su SAD imale od 2001. godine u Avganistanu, Iraku i Siriji.

Simering navodi da za pripremu za ozbiljan konflikt jedinica treba da pojača obim treninga, da imitira borbene uslove.

„Jedan čovek sâm po sebi ne može da uradi mnogo. Međutim, kada imate 4000 osoba u oklopno-tenkovskim brigadama, možete izvršiti neverovatne stvari“, rekao je on.

U treninzima, osim pešadije, učestvovali su i tenkovi M1A2 „Abrams“, borbena vozila „Bredli“ i SAU M109 „Paladin“.

Oficiri su saopštili da su vojnici tokom treninga koristili kompjuterske simulacije borbi. Po njihovom mišljenju, u ograničenom poligonu Fort Karson ulazak cele oklopno-tenkovske brigade na nedeljne vojne vežbe nije uvek moguć, što povećava potrebu za kompjuterskim simulatorima.

„To će nam omogućiti da obučimo sve — od tenkiste do komandira brigada koji sede u ’Bredliju‘ i koji komanduju u borbi“, rekao je Majk Bies.

(Sputnjik)

KOMENTARI4 komentara

 1. marko says:

  ta obula ne pomaze protiv t 14 kruganeca i ruske atiljerijepogotovo mig scata t 50 aviona su 35 kinzala iskandera m

 2. goran says:

  Vezbajte deco, trebace vam. Letecete kao meso seckano na fronsle.

 3. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  hahahahahahahaha, za vežbe ne trebaju myda ali za pravi rat protiv Rusa i Kineza trebaju vam ali vi ih nemate. Nikada nećete smeti da napadnete njih, vi nacističke kaubojske kukavice napadate samo 100 puta manje od sebe.

 4. milorad says:

  Mene čudi da još nisu napali ruisiju zaista sam mislio da će se zaleteti.Ali očigledno je da ih je novo naoružanje i odredjena pojačanja i prestrojavanja ruske armije OZBILJNO zabrinulo. Oni su sad sasvim svesni da neki iznenadni napad na rusiju nije moguć tako da će morati da se menjaju planovi a to će dati rusiji i kini vremena da se dodatno naoružaju i popune jedinice sa najnovijim oružjima.Možda ih na kraju to i odvrati od planiranog rata ali mislim da su male šanse da rata NEĆE biti, potezi rusko kineske alijanse u ekonmomskoj i finansijskoj sferi su toliko opasni za zapadne režime da oni jednostavno ni po cenu rata tako nešto ne mogu da dozvole. u svakm slučaju vreme priče kje prošlo i uskoro će da govore topovi koliko vidim. kada će to da bude nije baš sigurno ali mislim da u sledećih 5 god rat ,veliki rat može da izbije SVAKI NAREDNI DAN.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *