АМЕРИЧКА ВОЈСКА ОБЕЗГЛАВЉЕНА: Генерали избачени из строја

AMERIČKA VOJSKA OBEZGLAVLJENA: Generali izbačeni iz stroja

8 oktobra 2020

Nekoliko visokih oficira iz rukovodstva oružanih snaga SAD odmah su stavljeni u karantin zbog moguće zaraženosti virusom korona. Pentagon je naglasio da to neće uticati na borbenu gotovost vojske i mornarice Sjedinjenih Država.Sve je započelo pozitivnim testom na kovid-19 zamenika komandanta obalske straže SAD, admirala Čarlsa Reja. Testiran je nakon pokazivanja blagih simptoma i zabranjeno mu je napuštanje vlastitog doma.

Nakon toga, svo osoblje obalske straže koje je bilo u bliskom kontaktu sa admiralom, kao i gotovo svi članovi Ujedinjenog komiteta načelnika štabova, stavljeni su u karantin. Ovo telo, sastavljeno od visokih vojnih zvaničnika, i savetuje predsednika Sjedinjenih Država.

Pentagon je primetio da nijedan vojnik još uvek nema pozitivne rezultate testova na koronavirus ili povezane simptome. Odluka o izolaciji doneta je „iz opreza“. Takođe se kaže da slučaj nije povezan sa izbijanjem epidemije koja je pogodila predsednika Donalda Trampa i druge zvaničnike Bele kuće.

Najviši načelnik oružanih snaga SAD i glavni savetnik predsednika, general Mark Mili, kao i zamenik načelnika štaba, načelnik štaba vojske, načelnik pomorskih operacija, načelnik štaba vazduhoplovstva, načelnik sajber komande, načelnik svemirskih snaga, načelnik Nacionalne garde i zamenik komandanta marinaca.

Prema rečima portparola Pentagona Džonatana Hofmana, „nije došlo do promena u operativnoj spremnosti ili sposobnostima američke vojske“.

„Stariji vojni oficiri mogu biti u punoj pripravnosti i izvršavati svoje dužnosti sa alternativnog radnog mesta“, citirala je Hofmanovu veb stranicu Bi-Bi-Si.U međuvremenu, Pentagon prati kontakte svih navedenih vojnih lica u vezi sa njihovim susretima prošle nedelje.

U proleće 2020. godine, koronavirus je uradio ono što nijedna svetska sila nije uspela od kraja Drugog svetskog rata. Pandemija je primorala američki nosač aviona Teodor Ruzvelt da prekine patroliranje i skloni se u luku. Nešto kasnije postalo je poznato da je izbijanjem kovid-19 pogođeno najmanje još 40 plovila mornarice Sjedinjenih Država. Da li će pandemija promeniti američku vojsku i mornaricu?

(Pravda)

KOMENTARI3 komentara

  1. Cov.exe says:

    To je zato što iz principa ne žele rusku vakcinu kao da će od nje svi da postanu komunisti. A ono neće baš svi samo mala većina, neki će ostati i kapitalisti ali dead. A svi su ovi generali mladi nešto kao naš general Mladić, nek im je sa srećom počevši od trampa pa preko tih generala, korona uzima danak, a the Billy gates je lepo upozorio trampa još pre tri godine da mu je zapakovao kovid u instalacionom fajlu.

  2. milorad3 says:

    sve su to varke i kontra-varke,ja lažem,ti lažeš, SVI LAŽU.Ovo je krajnji moralni sunovrat čitave ove civilizacije i kao takvo mentalno stanje mora da dovede do krvoprolića samo je pitanje vremena sada a ratne priče su za budale,90% onoga što pročitate je usmerena laž. Realnost je grozna i kada bi je znali pola njih bi se odmah samoubilo:)"Karantin" američkog vojnog vrha je pokriće za njihovo razmeštanje na tajne, zaštićene, komandne pozicije,pa vi vidite šta se sprema.Vrlo zgodna ova korona :) SVE se može opravdati sa njom pa i pripremanje nuk.rata.Ali rusi nisu sisali vesla,lansirali su im cirkon (za koji mislim da je već u operativnoj upotrebi a ne u test fazi)i upozorili ih da su spremni,mada to neće imati efekta, jer ova zapadna stoka je očigledno rešila da napadne po svaku cenu.Imamo još najviše 1.GODINU da bežimo u planine po mom mišljenju ali verovatno,daleko manje vremena pre raspada.Ovaj rat na kavkazu je uvod u veliki rat,to je očigledno po svemu onome što se dešava tamo,ne treba se zavaravati.

  3. Baki says:

    AV ih zarazi redom !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *