АМЕРИЧКА ВОЈСКА ОБЈАВИЛА да спрема напад на СЕВЕРНУ КОРЕЈУ!

AMERIČKA VOJSKA OBJAVILA da sprema napad na SEVERNU KOREJU!

9 oktobra 2016

US Army Patriot missile battery trains on Kadena

Vojsci SAD je naređeno da se pripremi za rat sa Severnom Korejom, sa vojnicima u pripravnosti u Japanu usled očekivanih severnokorejskih provokacija tokom predstojeće godišnjice.

Šef Pacifičke komande SAD-a, admiral Hari Haris, je rekao vojnom osoblju SAD-a stacioniranom u vazdušnoj bazi Jokota u Japanu da bi trebalo da budu “spremni da se bore sa Severnom Korejom večeras“, javlja “Upi.com”

Haris je izneo primedbu tokom inauguralne svečanosti za general-potpukovnika Džerija P. Martineza, koji sada komanduje SAD snagama u Japanu.

Haris, koji se nedavno susreo sa japanskim ministrom odbrane Tomomi Inada po pitanju pojačane saradnje, opisao je severnokorejske provokativne akcije, uključujući i raketne i nuklearne testove, kao najhitnije pretnje, izveštava Asahi TV.

Šef Pacifičke komande SAD-a je takođe rekao da sve dok postoji prostor za raspravu o napretku Severne Koreje u minijaturizaciji nuklearnih bojevih glava, važno je da se radi sa zemljama koje su zainteresovane za borbu protiv pretnji.

“Moramo uzeti u obzir sve moguće korake da odbranimo domovinu SAD-a, i da odbranimo naše saveznike,“ rekao je Haris.

“Zato sam nastavio da naglašavam trilateralnu saradnju između Japana, Južne Koreje i SAD. I zato sve zemlje moraju nastaviti da vrše pritisak na međunarodnu zajednicu da glasno osudi severnokorejsko nenormalno ponašanje i da budu spremni da se suprotstave ovom izazovu.“

U Seulu su vojne vlasti rekle za lokalne vesti MBC da su u stanju pripravnosti u pripremema za više provokacije iz Pjongjanga.

Južnokorejski zvaničnici kažu da bi Severna Koreja mogla da sprovede brojne provokacije, od test-ispaljivanja balističkih raketa srednjeg ranga do lansiranja balističkih raketa iz podmornice, ili SLBM.

Eskalacija napetosti na poluostrvu i nastavak severnokorejskih kršenja sankcija rezolucija Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija su naveli SAD, Južnu Koreju i Japan da potraže oštriju kaznu.

U četvrtak je američki Stejt Department rekao da će se američka ambasadorka u UN Samanta Pauer sastati sa zvaničnicima u Tokiju i Seulu kako bi koordinirali međunarodnim sankcijama.

Pauerova se takođe očekuje u poseti selu Panmunjom, između dve Koreje, na godišnjicu osnivanja Korejske radničke partije u ponedeljak, da uputi poruku kojom se osuđuju severnokorejske provokacije, izveštava News 1.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI8 komentara

 1. rema says:

  Proći će kao u Vijetnamu.

 2. Sančo Pansa says:

  Amerikanci su pobrkani i ne žele da odumru prirodnom smrću i prihvate kraj svoje hegemonije. Već žele sa sobom da povuku i porobe sve što im se nađe na putu s nadom da će tako odložiti svoju penziju i nastaviti sa kontrolom makar određenih teritorija svijeta.

 3. Aj vitnis says:

  Amerikanci da ratuju sa S Korejom? Kako? Jedino da bacakaju bombe i izazovu kojekakve nepredvidljive reakcije. Može lako biti da bi baš zato žrtvovali malo kolateralne štete u J Koreji, a možda čak i Japanu, da vide šta Kimika može da uradi. Mali debeli je sušta suprotnost našem parazitu Dačiću, i Ameri pomalo u čudu gledaju odakle mu sve to što proba i što lansira. A Kimi ćuti ko zaliven i neće ni u besu da im došapne. To je ono što jede Amere. Sdruge strane Amerika ne bi ni u bunilu ušla sa vojskom u S Koreju. Jer zna, da i kad bi ušla, bila bi napadnuta sa tri strane, ako treba. Mada verovatno ne bi trebalo. S Korejanci su postali tokom višedecenijske izolacije pravi pravcati fanatici koji bi jednostavno uživali da ganjaju amere po šumama i livadama...itd. Do toga neće doći, jer američki vojnik neće da gine u frontovskom ratu.

  • Marko says:

   @ Aj vitnis koji ''americki vojnik''? Jel to mislis da one debele zadrigle svinje a-la Sony PlayStation warriors? Da,da oni na sony-u pobijaju na hiljade i hiljade protivnika,i to uz varanje. Hamburger generacija koja ne ustaje iz fotelje ni kad im se pisa. Ne vole oni stvarno da ginu,oni ce poslati svoje robove iz kolonja da ginu za njih i umesto njih.

 4. Aj vitnis says:

  "...i to uz varanje" Markane, ova ti je dobra. Neće ratovati regularna plaćena vojska, jer niko nije plaćen dovoljno da umre.

  • Marko says:

   @Aj vitnis :D negde sam citao da ''svemocna SAD imperija'' ima ozbiljni problem sa regrutovanjem vojnika u svojoj zemlji za obicno sluzenje vojnog roka. Jednostavno,cak i podmukli i priglupi jenkiji ne zele vise da idu da sluze vojsku unutar SAD,a kad im spomenu da treba da budu slani na granicu sa Rusijom za moguci 3 svetski rat protiv Rusije, potencijalni ''regruti'' odmah napustaju regrutni centar uz obrazlozenje da im ne pada na pamet da idu i ginu protiv zastrasujucih Rusa :D

 5. voja says:

  I sto puta gore!

 6. Dondon says:

  Ponasanje S.Koreje zaista zasluzuje osudu citave medjunarodne zajednice i jedinstven stav najmocnijih nuklearnih sila po pitanju daljeg naoruzavanja drzava ovim oruzjem. Mislim da bi SAD i Rusija trebale da se udruze i zahtevaju unistavanje nuklearnog oruzja u Izraelu, S. Koreji, Indiji, Pakistanu i Kini. Sirenje nuklearki vodi sasvim sigurno ka unistenju zivog sveta na planeti i zarad buducnosti planete miramo se resiti ove uzasne kreacije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *