АМЕРИЧKА ВОЈСKА ОKУПИРАЛА ОСТРВО У ЈУЖНОМ KИНЕСKОМ МОРУ! Нападнута територија насељена цивилима! ПОСЛАТ СИГНАЛ KИНИ – ПОKРЕНУТА ИНВАЗИЈА!

AMERIČKA VOJSKA OKUPIRALA OSTRVO U JUŽNOM KINESKOM MORU! Napadnuta teritorija naseljena civilima! POSLAT SIGNAL KINI – POKRENUTA INVAZIJA!

30 marta 2019

Iako je američka vojska nedavno pokrenula punu invaziju na jedno ostrvo u Istočnom kineskom moru kako bi poslala snažnu poruku Kini, malo koji mejnstrim medij je ispratio ovu priču, a kamoli njene ogromne implikacije.

Prošle sedmice američki marinci iz 31. marinske ekspedicijske jedinice napali su maleno ostrvo u japanskom arhipelagu Okinava, poznato kao Le šima. Ovo ostrvo ima otprilike 23 km kvadratna i sadrži pistu i ribarsku luku, a lokalno stanovništvo broji oko 4.500 stanovnika.Planiranu operaciju najavio je pukovnik Robert Brodi još prošle nedelje, a prema njegovim rečima, američki marinci se svakodnevno pripremaju i treniraju za „krizu u stvarnom svetu“ upravo jer je Indopacifički region „neverovatno dinamičan“.

Kriza na koju on misli je gubitak indopacifičkog regiona zbog suparničke države — Kine.

– Preuzimanje ostrva je od ključnog značaja za nas kako bismo mogli da projektujemo moć u kontekstu Kine – rekao je mornarički general Džozef Danford, početkom marta pred Komitetu za oružane snage Senata.

– U Južnom Kineskom moru i na drugim mestima u regionu imamo i misije aviona bombardera, čime pokazujemo mogućnosti globalnog napada, što dodatno uliva poverenje našim regionalnim saveznicima i partnerima. Širom Pacifika naše trupe vežbaju i sarađuju sa partnerima kako bi signalizirale našu posvećenost i uravnotežile kineske izazove sa poretkom zasnovanim na pravilima – dodao je on.

 

KOMENTARI4 komentara

 1. Magda says:

  Sada je stvarno vrijeme razgovora sa Amerima isteklo. Drugovi Kinezi, vrijeme je doslo da im potprasite tur i naucite ih pameti. Koliko vas ima ne trebate ni oruzje upotrijebiti vec samo udri sakama i razbijaj noseve!!!!! 🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔😊😊😊😊😊

  • samostalan says:

   Stize osveta, ne brini, koso oko ne ostaje duzno, nisu to Srbi.

   • Velika Metla says:

    Samostalni,kad se niko nije smeo,ili hteo,suprotstaviti naci-americi i njenim prknolizcima,19 je tih prknolizaca bilo devedesetih,to su jedino Srbi uradili! E pa sad,neka to rade malo i drugi!

 2. Budi Bog s nama says:

  Samo neka se oni nadaju kako ulivaju regionalno poverenje svojim partnerima, ali svojim punim gaćama od straha napraviće južno kinesko more crvenim, pa će onda da izroni čika Godzila sa crvene oči pa će počne da bljuje vatru i zapali masni amerikanci. I to kad vide partneri samo će strah da im uliva. Zato ne diraj Zmaja dok spava. Naplatiće vam oni i carinu i taksu na sve što ste tu doneli.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *