АМЕРИЧКА ВОЈСКА припрема највећу провокацију за РУСИЈУ у последњих 25 година

AMERIČKA VOJSKA priprema najveću provokaciju za RUSIJU u poslednjih 25 godina

15 decembra 2019

Američka vojska planira svoje najveće raspoređivanje trupa u Evropi za 25 godina, sa 20.000 vojnika koji će učestvovati u masovnoj vežbi projekcije snaga, dok tenzije sa Rusijom sve više rastu.

General Kristofer Kavoli, komandant američkih kopnenih snaga u Evropi, rekao je da će se 20.000 vojnika, sa sedištem u SAD, naredne godine uputiti u Evropu, gde će se pridružiti oko 9.000 drugih američkih vojnika koji su tamo već stacionirani.Otprilike 37.000 vojnika učestvovaće u vežbama u 10 evropskih zemalja od maja do juna, rekao je novinarima u Pentagonu.

Američke snage počeće da deluju u februaru, premeštajući 13.000 komada opreme, uključujući tenkove, artiljeriju i transportna vozila, na preko 2.500 kilometara, rekao je on.

To će biti zastrašujući logistički izazov s obzirom na to da železnice u bivšim sovjetskim zemljama imaju manje koloseke od zapadnoevropskih zemalja i njihovi mostovi nisu izgrađeni da izdrže tenk tipa Abrams, težak 70 tona.

Vežba Branilac-Evropa 20, kako se naziva, označava stratešku prekretnicu nakon godina američkih vojnih prekida u Evropi, u periodu nakon Hladnog rata .

Iako Kavoli nije izdvojio Rusiju kao fokus, rekao je da je njena aneksija Krima 2014. godine sve promenila.

Cilj je „pokazati sposobnost američke vojske da brzo rasporedi veliku silu za podršku NATO-a i da odgovori na bilo kakvu krizu“, rekao je.

“Naša sposobnost da kao vojska projektujemo snagu je apsolutno fundamentalna za sve što bismo želeli da postignemo”, rekao je.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI5 komentara

 1. M says:

  Skupa vojna vježba!Dolaze li vježbati ili ostati?!?Ili nešto treće?!?

  • Miraš says:

   NATO radi za imperiju. Vodeći američki imperijalisti-lopovisti se boje da će izgubiti njihovo evropsko dvorište, smatraju da današnja Evropa pripada samo njima. Evropa stvarno ne liči na sebe, kao da je istorija Evrope počela tek od američkog dolaska 1944-1945, a pre toga kao da su Evropljani bili prostiji i tuplji od ovnova na livadi tojest bez sopstvene istorije kulture, bez sopstvenih naučnih misli, velikih ideja i važnih principa uredjenja društva i države.

 2. padre says:

  Bogami, dugo ćete vi morati još da vežbate, da bi se na kraju uverili da je sve to uzalud!Ali biti će materiala za Holivud, gde uvek pobeđujete!Čak ste i vanzrmaljce pobedili par puta, i to sa koltom!

 3. Pera says:

  Mogu cionisti da rasporede i milione vojnika ! Poenta je da li imaju bar 10 % zdravih i nedrogiranih ?

 4. Gardista says:

  Tako i hitler jurnuo pa izgubio i ono sto je imao. Sta kad bi kinezi napravili slicnu vezbu sa 1.000.000 vojnika iz jedne njihove pokrajne...dzabe ljudstvo kad nema tehnike. Cast kinezima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *