АМЕРИЧКЕ ОБАВЕШТАЈНЕ СЛУЖБЕ ПОДБАЦИЛЕ

АМЕРИЧКЕ ОБАВЕШТАЈНЕ СЛУЖБЕ ПОДБАЦИЛЕ

3 децембра 2023

ПОТПАРОЛ Беле куће за националну безбедност Џон Кирби изјавио је данас да обавештајне службе те земље нису имале информацију о плану Хамаса да нападне Израел

– Обавештајна заједница је наговестила да није имала приступ документу – рекао је Кирби за НБЦ, преноси Политико.Њујорк Тајмс објавио је прошле недеље да су израелски званичници добили податке о нападу више од годину дана раније.

Према извештају Њујорк Тајмса израелско руководство је занемарило дојаву, сматрајући да је напад те врсте нешто што превазилази могућност Хамаса, што су израелски званчници порекли.

САД дуго размењују обавештајне податке с Мосадом, али је неуспех у пружању детаља о плану Хамаса навео одређене законодавце у Конгресу да доведу у питање ослањање Америке на Израел када су у питању обавештајни подаци о терористичкој групи.

– Премијер Нетанијаху је већ отворено говорио о томе рекавши да је ово неуспех с израелске стране. Истражиће ситуацију када буде дошло време, а сада фокус мора да буде на елиминисању истинске геноцидне претње коју представља Хамас – закључио је Кирби.

KOMENTARI2 коментара

  1. test01 says:

    ne da "nisu imale informacije" - nego su one i organizovale tzv "napad". Navodno "ispaljeno 5000 raketa" a ovi prave bombe u garazi... Zrtvovali su nesto ljudi (mada sumnjam i u to) i sada unistavaju ciste Gazu (uzas) a isto planiraju i drugim drzavama pa i sire.

  2. Velika Metla says:

    Сатанистичка америка ИМПЕРИЈА ЛАЖИ И САТАНИЗМА.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u