АМЕРИЧКЕ ОБАВЕШТАЈНЕ СЛУЖБЕ ПОДБАЦИЛЕ

AMERIČKE OBAVEŠTAJNE SLUŽBE PODBACILE

3 decembra 2023

POTPAROL Bele kuće za nacionalnu bezbednost Džon Kirbi izjavio je danas da obaveštajne službe te zemlje nisu imale informaciju o planu Hamasa da napadne Izrael

– Obaveštajna zajednica je nagovestila da nije imala pristup dokumentu – rekao je Kirbi za NBC, prenosi Politiko.Njujork Tajms objavio je prošle nedelje da su izraelski zvaničnici dobili podatke o napadu više od godinu dana ranije.

Prema izveštaju Njujork Tajmsa izraelsko rukovodstvo je zanemarilo dojavu, smatrajući da je napad te vrste nešto što prevazilazi mogućnost Hamasa, što su izraelski zvančnici porekli.

SAD dugo razmenjuju obaveštajne podatke s Mosadom, ali je neuspeh u pružanju detalja o planu Hamasa naveo određene zakonodavce u Kongresu da dovedu u pitanje oslanjanje Amerike na Izrael kada su u pitanju obaveštajni podaci o terorističkoj grupi.

– Premijer Netanijahu je već otvoreno govorio o tome rekavši da je ovo neuspeh s izraelske strane. Istražiće situaciju kada bude došlo vreme, a sada fokus mora da bude na eliminisanju istinske genocidne pretnje koju predstavlja Hamas – zaključio je Kirbi.

KOMENTARI2 komentara

  1. test01 says:

    ne da "nisu imale informacije" - nego su one i organizovale tzv "napad". Navodno "ispaljeno 5000 raketa" a ovi prave bombe u garazi... Zrtvovali su nesto ljudi (mada sumnjam i u to) i sada unistavaju ciste Gazu (uzas) a isto planiraju i drugim drzavama pa i sire.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *