Америчке санкције Русији су одговор на пораз Хилари Клинтон?

Američke sankcije Rusiji su odgovor na poraz Hilari Klinton?

30 decembra 2016

hillary-clinton-wtf-t45

Nametanje novih sankcija Rusiji je gubitnička reakcija odlazeće američke administracije na poraz njihovog kandidata u trci za Belu kuću, smatra bivši britanski diplomata Piter Ford, koji nove antiruske mere SAD opisuje kao „detinjaste, hirovite i besmislene“.

Ford je za RT rekao da je uvođenje novih sankcija Moskvi i odraz licemerja jer se, kako kaže, SAD sve vreme mešaju u stvari drugih zemalja.

– Ono što me zaista pogađa jeste licemerje u američkoj reakciji, koja je toliko detinjasta, očigledno je ‘kiselo grožđe’ u toj odluci zato što je Klinton izgubila na izborima – kaže Ford, komentarišući niz antiruskih sankcija koje je predsednik SAD Barak Obama juče objavio zbog optužbi za rusko hakovanje američkih institucija i pojedinaca.

Ford, bivši britanski ambasador u Bahreinu i Siriji koji je poslednjih godina postao glasan kritičar britanske politike prema Siriji, smatra da su tvrdnje Vašingtona da se Moskva meša u unutrašnju politiku SAD slabo argumentovane, a uz to dolaze iz zemlje koja, kaže on, ima dugu istoriju uplitanja u unutrašnje stvari drugih zemalja, navodi RT.

Kao primer za to, Ford navodi referendum o izlasku Britanije iz EU, ističući da se „Amerika svake nedelje meša u izbore i referendume širom sveta“.

– Pre samo par meseci, Obama je došao u London i otvoreno se umešao u bregzitsku zaveru s Dejvidom Kameronom po očito unapred pripremljenom scenariju – kaže bivši britanski diplomata.

On naglašava da je zapanjujuće to što SAD sada optužuju Rusiju, bez dokaza, i napominje da, čak i da je Rusija imala veze sa hakovanjima, otkrila je zaveru Klintonove i njenog tabora protiv Bernija Sandersa.

– Umesto da se bave spletkarenjima u Demokratskoj partiji, američki mediji su krenuli stazom rusofobije – zaključuje Ford, izrazivši nadu da je administracija novoizabranog predsednika Donalda Trampa spremna za novi početak u odnosima SAD i Rusije i da će „okrenuti stranicu“.

KOMENTARI2 komentara

  1. kuka says:

    Hilari potvrdjuje izreku "Čovek se najbolje upozna na kraju." Mi sad možemo da izvučemo konačni sud: Klintonovi su niži tip ljudi, prizemni vlastoljupci, licemeri, lažovi, praznoglavi spletkaroši, grabljivci, nesposobni megalomani i neuravnoteženi zavisnici od mnoštva poroka. Ali ja sam im ipak zahvalan zbog jedne jedine stvari: posle gubitka ovih izbora skinuli su poslednju masku i pokazali nam svu svoju ružnoću. Sad mogu, što se mene tiče, da mirno odu u istoriju i zauvek ostanu tamo, ne vratili se nikom i nigde dabogda, daleko im lepa kuća.

  2. kuka says:

    Na netu se polako pojavljuju objektivniji prilozi o bezrazložnom i zločinačkom bombardovanju Jugoslavije. Na raznim jezicima. Vidi npr. www.youtube.com/watch?v=1QYOOOZyrQc Ovo je prikazano na nemačkoj TV, ali se nije primilo u jako prepariranoj javnosti. Sad se gleda drugim očima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *