АМЕРИЧKЕ ТАЈНЕ СЛУЖБЕ ОТKРИЛЕ ЈЕЗИВУ ИСТИНУ: Руси у завршној фази…

AMERIČKE TAJNE SLUŽBE OTKRILE JEZIVU ISTINU: Rusi u završnoj fazi…

30 avgusta 2019

Rusija želi “autonomne” projektile u kanisterima koji se mogu postaviti na okeansko dno i tu ostati godinama i decenijama i koji se mogu aktivirati daljinski.

Rusija je dugo tragala za takozvanim „autonomnim“ oružjem koje se može odvojiti od konvencionalnih načina isporuke – raketnim silosem ili podmornicom – i umesto toga, instalirano u kanistere koje ga štite od okruženja. Zatim, bili bi raspoređeni na dnu okeana, čekajući sve dok se daljinski ne aktiviraju.Jedna od glavnih prepreka s kojom se Rusi suočavaju je potreba za ravnotežom sistema, uključujući i ugrađenu komunikacijsku opremu, pre aktiviranja. Napajanje za bilo koji sistem mora biti konstantno, pouzdano i sposobno da radi duži vremenski period, bez mogućnosti punjenja goriva.

Rešenje za ovaj problem sa napajanjem nalazi se u takozvanim „nuklearnim baterijama“ ili radioizotopskim termoelektričnim generatorima (RTG). RTG proizvodi električnu energiju koristeći termoparove koji pretvaraju toplotu oslobođenu raspadanjem radioaktivnog materijala.

RTG se dugo koriste kao podrška operacijama u svemiru. Rusi su ih dugo koristili za napajanje udaljenih bespilotnih objekata na arktičkom i planinskom terenu. -137 stepeni Celzijusa, nusprodukt cepljenja U-235, smatra se idealnim radioizotopom za vojnu primenu RTG-ova.

Ministarstvo odbrane i „All“ -Ruski istraživački institut za eksperimentalnu fiziku, podređen Državnoj korporaciji za atomsku energiju (ROSATOM), su 8. avgusta izveli zajednički test raketnog motora na tečno gorivo, u kome je električna snaga od -137 Celzijusa „nuklearne baterije“ održavala ravnotežno stanje. Test je izveden na Državnom centralnom pomorskom poligonu Nenoksa (GTsMP), tajnom ruskom pomorskom objektu poznatom kao Vojna jedinica 09703.

Test je bio u izradi oko godinu dana. Šta se tačno testira i zašto, ostaje tajna, ali procena je trajala otprilike sat vremena. To nije uključivalo stvarno pokretanje motora, već nerazorno testiranje RTG napajanje motora.

Zbog ovog ruskog oružja koje je očigledno u završnoj fazi nastala je prava panika na Zapadu a naročito u SAD.Možete pretpostaviti šta će se dogoditi kada Rusi postave ove kanistere sa stotinama nuklearnih projektilila na dnu mora blizu obala potencijalnih neprijatelja i sve ih aktiviraju jednim daljinskim signalom.

Evidentno je da je vojna moć Rusije a posebno nuklearna moć daleko ispred svih vojnih sila pa i SAD koje znatno zaostaju naročito u nuklearnom arsenalu.

Moć američke vojske se decenijama zasnivala na udarnoj pesnici “Šeste flote” ali sa razvojem hipersoničnog oružja Rusi su odavno tu moć prevazišli. Treba znati da Amerikancu u razvoju hipersoničnog oružja zaostaju za Rusima bar 10 godina i teško će ih stići jer su decenijama spavali na lovorikama i sopstvenom utisku o neograničenoj moći.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI12 komentara

 1. Cp6a says:

  Valjda "cezijum 137", a ne "-137 stepeni celzijusa".

  • Borko says:

   Bravo

   • Željko says:

    @Borko Ja vas susjedi Srbi ne razumijem nikako!! Radujete se tuđem uspjehu a to što ste vi okruženi NATO državama i vašim neprijateljima vas ne brine!!

    • Milan says:

     Ovo mi ne vidimo kao "tudji" uspeh, a čak i da je tudji opet je dragocen za nas. 1.Širenjem ovakvih kanistera po okeanskom dnu bile bi ugrožene sledeće natovske zemlje: SAD, Kanada, Island, V.Britanija, Francuska, Španija, Portugal, Island. 2.Širenje ovakvih kanistera moguće je izvesti i po MORSKOM dnu u medjunarodnim vodama. U oblasti Severnog mora, koje pripada Atlantskom okeanu, time bi bile ugrožene natovske zemlje: Belgija, Holandija, Danska i Nemačka. 3. Baltičko more je takodje deo Atlanskog okeana, a kanisteri u njemu ugrozili bi sledeće natovske države: Švedska, Finska, Poljska, Estonija, Litvanija, Letonija i ponovo Danska i Nemačka. 4. Koliko natovskih-zemalja suseda Srbije bi bilo ugroženo širenjem ovakvih kanistera u Crnom moru, Jadranskom moru i u Sredozemnom moru? To su sledeće natovske zemlje susedi: Rumunija, Bugarska, Albanija, Crna Gora, Hrvatska, i nešto dalji susedi kao što su Turska, Grčka, Italija, Slovenija. Ugrožene bi bile i Ukrajina i Gruzija koje se nalaze u polučlanstvu alijanse. Zatim u bilo kom svetskom okeanu bilo bi ugroženo kretanje flota natovskih zemalja. ... ISPRAVNIJE JE POSTAVITI PITANJE. KOJE NATOVSKE ZEMLJE OVIM NE BI BILE DIREKTNO UGROŽENE. To su: Luksemburg, Mađarska, Češka i Slovačka. Dakle ove 4 države bi bile okosnica NATO alijanse ako prorade ovi kanisteri. HAJDE RECI, KAKO TI SE DOPADA?

    • Milan says:

     Za vojne snage SAD jedino rešenje će biti da se drže svog severno-američkog kontinenta, koji je od nas prilično udaljen. Seljko, manje ćeš kokodakati kad Rusija završi ovaj vojni proizvod.

  • rajko says:

   Da, jedva shvatih u kom čuču grmi zec. A osim toga, "nusprodukt cepljenja U-235..." znači da je neko vakcinisao (cepljenje je hrvatska reč za vakcinisanje) uranijum 235, pa dobio -137 stepeni celzijusa. A zapravo je trebalo da glasi da je nusprodukt cepanja uranijuma 235 cezijum 137. Ovaj autor ne ume da se raspita o stvarima koje ne zna, a mnogo osnovnih stvari ne zna.

   • rajko says:

    Pardon. Ispravka: ne u kom čuču grmi zec, nego u kom zecu grmi čuč.

 2. persida says:

  Da se ne radi o Nives Celzijus, ona Srbe zaludjuje na 1000 Celzijusa?

 3. Predrag says:

  nije smisao u naoruzavanju vec u socijalnom razvitku drustva.ako vec imaju oružje zašto im je penzija 100 eura a u americi crnci dobijaju 1500$.

 4. Mile says:

  Čačkali su Mečku sa svih strana i u dužem periodu vremena, a kad se ona probudila ... Pa sad čujemo njihovo "jojme i jajme".

 5. Ivke says:

  A to je to , ona nesreca sto se dogodila pre nekoliko nedelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *