АМЕРИЧКЕ ТАЈНЕ завршиле у ПУТИНОВИМ рукама!

AMERIČKE TAJNE završile u PUTINOVIM rukama!

2 jula 2016

former-putin-6865Elektronske poruke Hilari Klinton, koja će najverovatnije biti kandidat Demokratske stranke na predsedničkim izborima u SAD, nalaze se najverovatnije u rukama Vladimira Putina, predsednika Rusije.

Kako prenosi Vašington tajms, američke obaveštajne službe s velikom pažnjom prate ruske sajtove i blogove u pokušaju da uđu u trag hakerima koji su provalili u poštu bivše prve dame koju je slala dok je bila državni sekretar.

U Vašingtonu se plaše da bi Putin mogao da utiče na predizbornu kampanju u Americi, koja uskoro ulazi u završnicu (izbori su u novembru). Druga opcija mu je da ucenjuje Hilari Klinton, kada i ako ona postane predsednik SAD, što bi takođe veoma naštetilo američkim interesima.

Veza hakera i Kremlja

– Rusija je jedna od tri strane zemlje za koje verujemo da imaju u posedu elektronske poruke Hilari Klinton koje su hakeri uzeli sa servera. Druge dve su Kina i Izrael. Ruske službe i hakeri su došli do osetljivih političkih informacija s kompjuterskih mreža Bila, Hilari i Čelsi Klinton, rekao je za dnevnik zvaničnik Stejt departmenta, koji je želeo da ostane anoniman.

U Vašingtonu veruju da su ruski hakeri povezani s Kremljom jedini sposobni da izvrše takve upade u kompjuterske mreže, kao i da su dobijene podatke podelili sa drugim službama ili prodali. Predsednik Rusije, koji je 16 godina bio agent KGB, odlično je upućen u način rada špijunskih službi i samo on ima autoritet da naredi puštanje poruka Hilari Klinton u javnost.

Podsećamo, Federalni istražni biro (FBI) vodi istragu u Stejt departmentu o privatnim porukama bivše državne sekretarke. Cilj je da se utvrdi da li je Hilari koristila nezaštićen server za slanje poruka koje su imale oznaku „top sikret“.

Istraga FBI

Ovo nije prvi put da su ruski hakeri osumnjičeni za krađu poverljivih podataka učesnika predizborne kampanje u SAD. Pre dve nedelje, Vašington post je objavio da su ruski hakeri upali u kompjutersku mrežu i ukrali podatke Donalda Trampa, najizglednijeg kandidata Republikanske stranke za predsednika SAD. Zvanična Moskva tada je negirala umešanost u hakovanje baze podataka o Donaldu Trampu.

(Kurir)

KOMENTARI2 komentara

  1. Maturant pogonske osnovne škole says:

    Previše pisanjao tome da SAMO Putin može objaviti tajne o Hilari su čista propaganda. Malo kao plaše Putina da će eto oni znati da je baš on naredio objavljivanje, ako se poruke objave. Koji usranci. Da je Putin hteo, on bi već nešto uradio. Nego njih još malo grebe po zakržljalim mozgovima da li to Putin zna, ili možda Kina, ili Izrael i stalno čačkaju. Znači , pojma nemaju ko im švrlja po državnim kompjuterima i ostaje im još samo da pokušaju insinuacijama(ako sam dobro napisao ovu reč). A gde im je ona toliko reklamirana norton zaštita i milioni drugih zaštita koje unapred ugrađuju na sve kompjutere, a ja čim kupim kompjuter prvo eliminišem te špijunske programe. Zašto se ne zaštite tim vrhunskim zaštitama koje naivni narod plaća sa kupovinom svakog kompjutera?

  2. Miroslav Stepanovic says:

    Kad smo vec kod racunarske zastite (da naglasim da nisam nikakav strucnjak)svi ti navodni programi za zastitu su samo farsa kako bi ljudima uzimali novac! Zasto linuksu netreba nikakva zastita? Sve je smisljeno kako bi se bogati samo jos vise bogatili! Prodajom magle! Pravljenje raznoraznih virusa finansiraju samo firmr tipa Mikrosoft! Jedino oni imaju interes da non stop prodaju navodno nove softvere!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *