АМЕРИЧКЕ ТРУПЕ УЗНЕМИРЕНЕ: Шта је то из Русије слетело у Сирију?

AMERIČKE TRUPE UZNEMIRENE: Šta je to iz Rusije sletelo u Siriju?

20 februara 2020

Na satelitskim fotografijama može se videti strateški bombarder Tu-160, koji bi trebalo da se koristi za pokretanje napada na teroriste u Idlibu i Alepu.

„Satelitski snimci snimljeni 14. februara pokazuju da su se izveštaji o dolasku ruskih strateških bombardera Tu-160 u vazdušnu bazu Hmejmim u Siriji možda pokazali tačnim. Dva se mogu videti na pisti“, kažu lokalni izvori.Na fotografijama se zaista mogu videti siluete dve ogromne letelice, a s obzirom na činjenicu da su slike datirane na 14. februar, logično je pretpostaviti da su ranije informacije o prebacivanje ruskih strateških bombardera u Siriju tačne.

Ipak, stručnjaci ovu informaciju nazivaju lažnom, napominjući da se, očigledno, ne radi o strateškim bombarderima Tu-160, već o vojnom transportnom avionu An-124 koji je dostavljao municiju i oružje u Siriju.

„Kvalitet satelitskih snimaka ne omogućava nam da nedvosmisleno zaključimo da su u pitanju bombarderi. To bi takođe mogao da bude i vojni transportni avion. Međutim, ranije je stvarno najavljivano da baza Hmeimim treba da se opremi za primanje strateških bombardera, pa je nemoguće u potpunosti odbaciti te podatke“, napominje stručnjak.

Treba napomenuti da predstavnici ruskog Ministarstva odbrane ne komentarišu podatke o mogućem prebacivanju Tu-160 u Siriju.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI4 komentara

 1. M says:

  USA lupeta,imaju dovoljno dobre satelitske snimke da mogu iz svemira čitati novine na zemlji,a ne samo prepoznati avion!Znaju,a lupetaju po nekom svom scenariju!

  • Ivke says:

   Ali se mora znati, citati te novine

 2. Beli Orao says:

  Amisi su upotrebili snimak od pre 40 godina , samo foliraju !!!

 3. opet ja says:

  Tu-160 je suviše skup i dragocen da bi se rizikovalo sa njegovim uništavanjem na aerodromu u Siriji. Sem toga iz baza u Rusiji odakle poleću mogu da lansiraju krstareće raete sa bezbedne udaljenosti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *