АМЕРИЧКЕ ТРУПЕ УЗНЕМИРЕНЕ: Шта је то из Русије слетело у Сирију?

АМЕРИЧКЕ ТРУПЕ УЗНЕМИРЕНЕ: Шта је то из Русије слетело у Сирију?

20 фебруара 2020

На сателитским фотографијама може се видети стратешки бомбардер Ту-160, који би требало да се користи за покретање напада на терористе у Идлибу и Алепу.

„Сателитски снимци снимљени 14. фебруара показују да су се извештаји о доласку руских стратешких бомбардера Ту-160 у ваздушну базу Хмејмим у Сирији можда показали тачним. Два се могу видети на писти“, кажу локални извори.



На фотографијама се заиста могу видети силуете две огромне летелице, а с обзиром на чињеницу да су слике датиране на 14. фебруар, логично је претпоставити да су раније информације о пребацивање руских стратешких бомбардера у Сирију тачне.

Ипак, стручњаци ову информацију називају лажном, напомињући да се, очигледно, не ради о стратешким бомбардерима Ту-160, већ о војном транспортном авиону Ан-124 који је достављао муницију и оружје у Сирију.

„Kвалитет сателитских снимака не омогућава нам да недвосмислено закључимо да су у питању бомбардери. То би такође могао да буде и војни транспортни авион. Међутим, раније је стварно најављивано да база Хмеимим треба да се опреми за примање стратешких бомбардера, па је немогуће у потпуности одбацити те податке“, напомиње стручњак.

Треба напоменути да представници руског Министарства одбране не коментаришу податке о могуц́ем пребацивању Ту-160 у Сирију.

(Wебтрибуне.рс)

KOMENTARI



4 коментара

 1. M says:

  USA lupeta,imaju dovoljno dobre satelitske snimke da mogu iz svemira čitati novine na zemlji,a ne samo prepoznati avion!Znaju,a lupetaju po nekom svom scenariju!

  • Ivke says:

   Ali se mora znati, citati te novine

 2. Beli Orao says:

  Амиси су употребили снимак од пре 40 година , само фолирају !!!

 3. opet ja says:

  Tu-160 je suviše skup i dragocen da bi se rizikovalo sa njegovim uništavanjem na aerodromu u Siriji. Sem toga iz baza u Rusiji odakle poleću mogu da lansiraju krstareće raete sa bezbedne udaljenosti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *



ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u