Američke vlasti dozvolile Kju Kluks Klanu da održi protest protiv Baraka Obame

Američke vlasti dozvolile Kju Kluks Klanu da održi protest protiv Baraka Obame

2 oktobra 2013

ku_klux_klan_03U predgrađu Getisburga / PA / , gde se u julu 1863 godine, odigrala odlučujuća bitka građanskog rata u SAD, kojom su se prilikom okupile pristalice Kju kluks klana / KKK /. Ova rasistička organizacija je u više navrata zabranjivana u Sjedinjenim Američkim Državama, da bi sada za za održavanje protestnog mitinga dobila zvaničnu dozvolu od lokalnih vlasti.

„Ovo je protest protiv Baraka Obame, predsednika koji krši ustavni poredak, ilegalnim emigrantima“, – izjavio je u ponedeljak uveče, organizator KKK Ričard Preston.

„Barak Obama nikada nije bio u stanju da dokaže da je rođen u Sjedinjenim Američkim Državama i da je to nije građanin koji bi mogao da nam bude predsednik – rekao je Preston. – Želimo da se granice naše zemlje zatvore, a vlada da se fokusira na problem deportacije ilegalnih emigranata. SAD moraju prestati da obavljajy ulogu „svetskog policajca“, jer nicy u stanju da uvedu red u sopstvenom dvorištu“.

Odobrenje, za skup, planiranog za narednu subotu, prema rečima organizatora, gde će biti prisutno na stotine ili hiljade pristalica KKK, izdao je direktor Nacionalnog getisburškog vojnog parka. On se pozvao na ustavno pravo građana Sjedinjenih Američkih Država, uključujući pripadnike KKK, na slobodu govora i okupljanja.

Kako primećuju posmatrači, izdato rešenje je izazvalo bes javnosti. U tom smislu, na dan skupa ne isključujy ozbiljne sukobe između meštana i pristalica desničarskih organizacija. Aktivisti zajednice smatraju posebnim cinizmom, da će KKK miting koji će se održati biti najkrvaviji od svih borbi u građanskom ratu za ukidanje ropstva u SAD.

(Vaseljenska.com)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *