АМЕРИЧКИ АДМИРАЛ НАЈАВИО директан сукоб АМЕРИКЕ И РУСИЈЕ

AMERIČKI ADMIRAL NAJAVIO direktan sukob AMERIKE I RUSIJE

17 novembra 2022

Sukob u Ukrajini mogao bi da eskalira u treći svetski rat, u slučaju upotrebe nuklearnog oružja jedne od strana, rekao je u intervjuu za „PBS“ penzionisani američki admiral, Majk Malen.

„Ovo je veoma opasno vreme, da budem iskren, i ovaj sukob mora da se okonča bez upotrebe nuklearnog oružja. Veoma se plašim da ćemo u stvari, ako se ovo oružje upotrebi, biti veoma blizu trećeg svetskog rata, i rata sa Rusijom“, kaže oficir.Prema njegovom mišljenju, ukrajinska kriza se može rešiti samo diplomatskim putem. Da bi se to uradilo, potrebno je formirati principe i granice pregovaračkog procesa, uveren je admiral.

Ranije je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski više puta pretio Moskvi bombardovanjem.

Tako je tokom govora na Institutu „Loui“ u Australiji putem video-linka, zahtevao da Severnoatlantska alijansa deluje preventivno, a ne da „čeka nuklearne udare Rusije”.

Kako je kasnije pojasnio njegov pres-sekretar Sergej Nikiforov, ukrajinski lider nije tražio da se upotrebi „oružje sudnjeg dana“, već je njegov govor bio samo o „periodu pre početka specijalne operacije“.

Predstavnik predsednika Rusije, Dmitrij Peskov, primetio je, da je Zelenski svojom retorikom suštinski pozvao na početak svetskog rata. On je zamolio SAD, Veliku Britaniju i zemlje EU da obrate pažnju na izjave šefa ukrajinske države, i podsetio, da bi u slučaju takvog sukoba, posledice bile monstruozne i nepredvidive.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov, je takođe ukazao, na rastuće rizike upotrebe oružja za masovno uništenje, zbog nepromišljenih postupaka i izjava kijevskog režima.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI4 komentara

 1. seik says:

  Ma nema od tog nista .Samo mlatite praznu slamu .Ako Rusija i upotrebi nuklearno naoruzanje vi necete nista uradit samo cete lajat kao i do sad.vama ce biti zao da izgubite tolike novce i lagodan zivot.A i vrijeme je da dodje do velikog resetovanja jer ovo avako nije vise podnosljivo .Sirotinje na sve strane i sta ona tj sirotinja moze da izgubi ,a 90% je takvih.

 2. milorad5 says:

  zelenski je niko i ništa a amerika je već u ratu sa rusijom.Mogu oni da se prave blesavi koliko hoće ali svi vide šta setamo dešava i što duže to bude trajalo to ćese jasnije iscrtati čitava zločinačka zavera odstrane NATO saveza na čelu sa amerikom.Znam da zvuči kao komunistička propaganda ili čak zapdna propaganda kojasve višeliči na komunisitčku "zločinci ...itd..idt" ali brate TAKO JE.Ne znam kojim drugim imenom da nazovem ovo što je NATO uradio rusiji i ukrajini sem zločinom.Ovaj zločinački rat je počeo NATO i samo je pitanje vremena kada će on ući u svoju nuklearnu fazu.Ne treba se zavaravati nego se treba pripremiti i to na nivou cele države.Mi imamo dobre šanse da preživimo to kako tako u većini,ako se organizujemo kao ZAJEDNICA i pripremimo za ono što dolazi.Severma koreja recimo može da preživi nuk.rat pa vi vidite koja je to parodija ustvari sve što se dešava.Najveći problem neće biti zračenje ,najveći problem će biti gladne horde naoružanih i ozračenih koji će nagrnuti tamo gde još ima struje,hrane i koliko toliko uredjene medicinske nege,saobraćaja i poljoprivrede.ZA TO MORA DA SE SPREMIMO,da se odbranimo od hordi, i ZATO MORA DA BUDEMO ZAJEDNO VIŠE NEGO IKADA DOSADA.

 3. M says:

  Ako USA izvrši iznenadni prvi masovni Atomski udar po tlu Rusije,Rusija će puno slabije izvršiti odmazdu nego u obrnutom slučaju ako Rusija prva tako napadne USA,zato jer USA ima puno jaču Atomsku podmorničku flotu i puno dislociranih baza po svijetu!Zato Rusija mora biti jako oprezna,jer USA misli ozbiljno!

  • seik says:

   Od onih nekolikom hiljada nuklearnih glava samo dvije da prodju je dovoljno tako da to ko je jaci ne pije vode .

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *