АМЕРИЧКИ АДМИРАЛ ЗАЛЕДИО АМЕРИКУ: Због руских подморница…

AMERIČKI ADMIRAL ZALEDIO AMERIKU: Zbog ruskih podmornica…

6 februara 2020

Zbog aktivnosti ruskih podmornica istočna obala SAD više nije „mirna luka“ za američku mornaricu, izjavio je vice-admiral američke mornarice Endrju Luis, prenosi „Drajv“.

Kako je rekao, zbog razmeštanja modernijih i tiših ruskih podmornica Amerika je izgubila dominaciju nad Atlantikom.Takođe je naveo i da je Rusija u poslednje vreme počela aktivnije da koristi „smrtonosnije sisteme naoružanja“.

„Naši brodovi više ne mogu da računaju na to da će mirno boraviti u lukama na istočnoj obali, ili pak da će mirno ploviti Atlantskim okeanom“, istakao je on.

Prema rečima Luisa, to je postala nova realnost, samim tim čim brodovi američke mornarice napuste luku Norfolk, istog časa će se naći u „nebezbednoj zoni“.

On je takođe rekao i da treba računati na to da ruske podmornice patroliraju Atlantskim okeanom u svakom trenutku, budući da je njihova aktivnost daleko veća danas nego što je to bio slučaj ranijih godina.

Luis, međutim, nije izneo nikakve precizne informacije o tome da li su ruske podmornice zaista u blizini američkih obala.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *