АМЕРИЧКИ АДМИРАЛ ЗАЛЕДИО АМЕРИКУ: Због руских подморница…

АМЕРИЧКИ АДМИРАЛ ЗАЛЕДИО АМЕРИКУ: Због руских подморница…

6 фебруара 2020

Због активности руских подморница источна обала САД више није „мирна лука“ за америчку морнарицу, изјавио је вице-адмирал америчке морнарице Ендрју Луис, преноси „Драјв“.

Како је рекао, због размештања модернијих и тиших руских подморница Америка је изгубила доминацију над Атлантиком.Такође је навео и да је Русија у последње време почела активније да користи „смртоносније системе наоружања“.

„Наши бродови више не могу да рачунају на то да ће мирно боравити у лукама на источној обали, или пак да ће мирно пловити Атлантским океаном“, истакао је он.

Према речима Луиса, то је постала нова реалност, самим тим чим бродови америчке морнарице напусте луку Норфолк, истог часа ће се наћи у „небезбедној зони“.

Он је такође рекао и да треба рачунати на то да руске подморнице патролирају Атлантским океаном у сваком тренутку, будући да је њихова активност далеко већа данас него што је то био случај ранијих година.

Луис, међутим, није изнео никакве прецизне информације о томе да ли су руске подморнице заиста у близини америчких обала.

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u